Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν ειναι σύμπτωση

Πόσες αποτυχίες διαχείρισης πρέπει να "γράψει" η Κυβέρνηση Μητσοτάκη; 

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν ειναι σύμπτωση

Σε επικοινωνιακό πόλεμο έχει επιδοθεί ο δήμαρχος Βόλου, που φαίνεται να ασπάζεται την λαϊκή ρήση για τα… βρεγμένα οπίσθια ως απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η δουλειά. Και ποια είναι η δουλειά; Η επανεκλογή βεβαίως βεβαίως. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό έχουμε εκλογές και η μνήμη των ψηφοφόρων πρέπει να μείνει ακμαία. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει να φωνάζεις «ήρθε φαγητό και νερά» χωρίς να υπάρχει κάποιος για να τον ακούσει- εκτός φυσικά από την κάμερα, τον καλύτερο φίλο ενός υποψηφίου.

Αφήνω την περίπτωση Μπέου, καθώς η υποψηφιότητά του, όπως και η θητεία του αντιστοιχεί, κατά τη γνώμη μου, σε χαμηλές προσδοκίες.  Υπάρχουν άλλωστε σοβαρότερες ευθύνες να αναζητήσει κανείς σχετικά με τα όσα προκάλεσε η κακοκαιρία στη Θεσσαλία και ειδικότερα στη Λάρισα και τη Μαγνησία.   

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που η κυβέρνηση μετρά πτώματα και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Είναι η δεύτερη φορά που αδυνατεί να διαχειριστεί τα αποτελέσματα μιας φυσικής καταστροφής για την αποτροπή της οποίας δεν έχει κάνει από πριν τα δέοντα. Γιατί πολλά μπορούμε για τις προθέσεις ενός εκάστου και ακόμη περισσότερα για το τι έφταιξε και τα πράγματα δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι. Ένα όμως είναι το γεγονός: η ευθύνη είναι αυτού που κυβερνά.

Και αν αθροίσουμε και τα Τέμπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει όχι μόνο ένα πολύ μακάβριο σκορ, αλλά και μια επιμήκη ανικανότητα να κουμαντάρει τη βάρκα αν δεν είναι μπονάτσα. Πώς λέει η άλλη λαϊκή ρήση «ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται»; Ε, το συμπέρασμα είναι εύκολο.

Η δεύτερη αποπομπή υπουργού με νωπή τη λαϊκή εντολή- δηλαδή από το τέλος Ιουνίου και δώθε-  είναι αλάνθαστος μάρτυρας και για το πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η επικοινωνιακή προστασία του Πρωθυπουργού και για δείχνει μάλλον το τι σημαίνει «μακριά από τις εκλογές αποπέμπω χωρίς να το πολυσκεφτώ».

Αν για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος, για τις φωτιές οι πρόσφυγες που περνούσαν από εκεί και για τις πλημμύρες η κλιματική αλλαγή, η Κυβέρνηση έχει κάποιο έργο να κάνει ή είναι τροχονόμος ευθυνών και γραφειοκράτης πάροχος αποζημιώσεων κατόπιν εορτής;                     

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v