Πού θα φάμε φτηνό sushi;

Το sushi είναι ιδέα κι οι ιδέες δεν πεθαίνουν, ειδικά αν μπορέσεις να το δοκιμάσεις στις πιο value for money τιμές της πρωτεύουσας.

Πού θα φάμε φτηνό sushi;

Το sushi είναι λατρεία, πάθος κι όχι δεν θα ντραπούμε να το γράψουμε και θρησκεία για πολλούς κι εκλεκτούς καλοφαγάδες σε όλο τον κόσμο αλλά και στην χώρα μας. Για αυτόν τον λόγο είναι άκρως σημαντικό άπαντες να έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον γαστρονομικό θησαυρό για αυτό και χειροκροτούμε την ιαπωνική επέλαση που λαμβάνει χώρα στα εστιατόρια της χώρας το τελευταίο διάστημα. Μέσα από ενδελεχές ψάξιμο η νίντζα ομάδα μας έψαξε και βρήκε τις πιο value for money sushi επιλογές για να μην ξεπαραδιαστείς στην επόμενη έξοδό σου.

Yo Ko So

Στρ. ΚαραΪσκάκη 75, Χαϊδάρι τηλ.: 21 0582 0355

Αν συνεχίσει έτσι η Καραϊσκάκη σύντομα θα γίνει η Chinatown των δυτικών προαστίων μιας και στον δρόμο της το Yo Ko So προσμένει εκείνους/ες που λατρεύουν την ιαπωνική κουζίνα για να τους τρατάρει το κατιτίς του. Πρόσφατα έκλεισε έναν χρόνο λειτουργίας συνδυάζοντας παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις κι ευφάνταστα κοκτέιλ στον κατάλογό του. Σαν βρεθείς εκεί, επιβάλλεται να δοκιμάσεις chicken bao bun με μαριναρισμένο τηγανητό κοτόπουλο, λάχανο και sweet chili μαγιονέζα, αλλά και California roll με καβούρι, avocado, wasabi, μαγιονέζα, soy sauce, λευκό σουσάμι και αγγούρι αλλά κι όλες τις sushi rolls επιλογές που ξεκινούν από 3,5€.

Koi Sushi Bar

Νίκης 15, Σύνταγμα, τηλ: 210 3211099

Και πάμε τώρα σε κάτι τελείως διαφορετικό. Επειδή το Koi είναι ίσως η πιο οικονομική επιλογή για σούσι στην Αθήνα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως χάνει σε ποιότητα, το αντίθετο μάλλον. Άλλωστε, το Koi έτσι έχτισε το φανατικό του κοινό: Παρουσίασε στον κόσμο κλασικές συνταγές για σούσι, φτιαγμένες πραγματικά καλά, και σε τιμή που δεν ήταν απαγορευτική για τον περισσότερο κόσμο, και κάπως έτσι πήγαμε από το "Έχεις δοκιμάσει sushi;" στο "Ποιο είναι το αγαπημένο σου sushi;". Oι sushi επιλογές ξεκινούν από τα 3€.

Kenko Modish Sushi Bar

Ελευθερίου Βενιζέλου 22, Νέα Σμύρνη, τηλ:  210 9350728

Σε έναν μίνιμαλ και μοντέρνο χώρο με έμφαση στο ξύλο στη πιο «ζωντανή» πλατεία των νοτίων προαστίων, το Kenko μας υποδέχεται με special rolls, εξαιρετικές σαλάτες και εξαιρετικά ταρτάρ. Ξεκοκαλίζοντας τον κατάλογο σου προτείνουμε να ξεκινήσεις με ένα ταρτάρ σολομού με tobiko και juzu-honey dressing, να συνεχίσεις με μια σπέσιαλ σαλάτα Kenko με ανάμεικτα λαχανικά, αβοκάντο, γαρίδες και dressing φρούτων και… να τα δώσεις με Kenko Roll, ήτοι τηγανητό ρολό σολομού, Philadelphia, αυγά χελινοδονόψαρου και γλυκιά σως ή ένα Hawaiian maki με γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο και  mayo, σολομό, τόνο και ikura & teriyaki σως . Μετά όμως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις το δίλημμα σχετικά με το sushi roll που θα πάρεις για κλείσιμο σε εξαιρετικά value for money επιλογές που ξεκινούν από 4€.

Microulee

Στουρνάρα 14, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0380 0672

Μικρούλι μα πολύ αγαπημένο μας το Microulee στα Εξάρχεια σε καλεί να γευτείς την κινέζικη κουζίνα στις πιο προσιτές τιμές της πόλης. Βλέπεις, στο Microulee μπορείς να δοκιμάσεις χορταστικά πιάτα σε τιμές που ξεκινούν από 3,4€ με μεγάλη ποικιλία γεύσεων στα special dishes. Αν ορέγεσαι wonton, spring rolls, πιάτα μοσχαριού ή κοτόπουλου, σούπες και sushi σου βρήκαμε το απόλυτο place to be. Sushi επιλογές από 5€ και combos από 5,5€ για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει.

Nakama Sushi Bar

Μασσαλίας 5, τηλ.:21 0361 6053

Στο Nakama που λες είναι όλοι τους μάστερ των ιαπωνικών γεύσεων κι αν δεν μας πιστεύεις μια μπουκιά από τις νοστιμιές που σερβίρουν φτάνει και περισσεύει για να σου αλλάξουν τη γνώμη. Κι εδώ η διακόσμηση αγαπά το minimal ύφος ενώ τα πιάτα φέρνουν μαζί τους από τα άδυτα της ασιατικής κουζίνας με ιδιαίτερη αναφορά στην Ιαπωνία. Πάμπολλες οι sushi επιλογές σε εξαιρετικά προσιτές τιμές που ξεκινούν από τα 3,5€. Τα spicy tuna και τα creamy salmon με σολομό, αβοκάντο και κρέμα τυριού είναι η αδυναμία μας πάντως αν μας ρωτάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v