Πάμε για καφέ Δραπετσώνα και Κερατσίνι

Αποφασίσαμε να πάρουμε τον αέρα μας και να πιούμε το καφεδάκι μας στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και δεν το μετανιώσαμε στιγμή.

Πάμε για καφέ Δραπετσώνα και Κερατσίνι

Αν κινείσαι, συχνάζεις ή δουλεύεις προς Πειραιά μεριά τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις επισκεφθεί τις κοντινές γειτονιές της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, αφού συνορεύουν μεταξύ τους. Αν πάλι όχι, ποτέ δεν είναι αργά να τις επισκεφθείς και να μας κεράσει κι ένα καφεδάκι, αφού εμείς θα αναλάβουμε τις απαραίτητες συστάσεις με τα καλύτερα στέκια της περιοχής. Ετοιμάσαμε πάραυτα και σχετική λίστα κι έχουμε πιάσει σκιερό μέρος να κρύβει την αντηλιά και σε περιμένουμε.

Απρόοπτο

Κανάρη 17, Δραπετσώνα, τηλ.: 21 0461 9894


Αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένα καφέ με τεράστιο κήπο και θέα στη θάλασσα, στη Δραπετσώνα, θα μας πίστευες; Στο Απρόοπτο εδώ και πολλά χρόνια μαζεύονται άνθρωποι όλων των ηλικιών και αρκετές οικογένειες με πιτσιρίκια που ξεσαλώνουν στον απέραντο χώρο της καφετέριας, με τα ξύλινα γεφυράκια, τα βραχάκια και τα πεντακάθαρα συντριβάνια. Αν έχεις παιδιά είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουν καθώς θα βρουν άπειρες κρυψώνες για να παίξουν και να σε αφήσουν λίγο να ριλαξάρεις. Πέρα από καφεδάκια, ζεστά και κρύα ροφήματα, smoothies και χυμούς αν πεινάσεις μπορείς να δοκιμάσεις τις Brunch-αριστές επιλογές του καταλόγου με το κροκ μαντάμ, τα αυγά μάτια με φρυγανισμένο ψωμάκι και νισουάζ ντομάτας και τα αυγά πανέ με μους κρόκου να κλέβουν την παράσταση.

Alice Cakewitch

Πλάτωνος 99, Κερατσίνι τηλ.: 21 1418 5167


Στη συνοριακή γραμμή Κερατσινίου Δραπετσώνας θα συναντήσεις το παραμυθένιο Alice Cakewitch που σερβίρει υπέροχες γλυκές κι αλμυρές νοστιμιές για να συνοδέψεις το καφεδάκι σου ή το milkshake σου, με φόντο ένα σκηνικό βγαλμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Εκτός από κάθε λογής cupcakes για να γλυκαθείς, εδώ θα βρεις επίσης αυγά benedict bacon σε black burger ψωμί με gouda, crispy μπέικον και σάλτσα hollandaise, pancakes Banoffee με πραλίνα Merenda, καραμέλα, μπανάνα και μπισκότο digestive, αλλά και κρουασάν cheesecake γεμιστό με τυρί κρέμα και μαρμελάδα μαυροκέρασο.

La Luna see the view

Nίκου Καζαντζάκη και Ρήγα Φεραίου, Δραπετσώνα, τηλ.: 21 0451 3216


Από τα σύνορα Δραπετσώνας, Κερατσινίου, πάμε σε αυτά της Δράτσας (όπως συνηθίζουν να τη λένε οι locals) και του Πειραιά για να συναντήσουμε το La Luna. Με μια μαγευτική θέα σ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου- ναι για τον Πειραιά λέμε ντε- το La Luna σκαρφαλώνει με άνεση στην κορυφή των επιλογών σου για καφεδάκι. Η φάση εδώ είναι ταρατσάτη κι ούλτρα χοτ επομένως καλό είναι να κάνεις εγκαίρως την κράτησή σου μιας και τα ελεύθερα τραπεζάκια του La Luna είναι είδος υπό εξαφάνιση. Μόλις δύσει ο ήλιος θα μπορέσεις να απολαύσεις έξοχα ηλιοβασιλέματα, με μπαλκόνι σου τον Πειραιά πίνοντας ποτάρες αλλά κι ευφάνταστα signature κοκτέιλ.

Dimele

Σωκράτους και Προποντίδος, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0431 8066

Στο Dimele σε περιμένουν υπέροχα ζεστά και κρύα ροφήματα, ποτά, κοκτέιλ και μοναδικές γευστικές απολαύσεις για να νοστιμέψει η μέρα σου! Κι όλα αυτά, μέσα στο πράσινο, με μπόνους τη θέα που ξεκινάει από το λιμάνι του Πειραιά και φτάνει ως την Αίγινα. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον πρωινό καφέ σου, το βραδινό κοκτεϊλάκι σου και μια all day κουζίνα η οποία είναι δεδομένο ότι θα σε εκπλήξει γευστικά. Σημείο αναφοράς της κουζίνας το πεινιρλί -συνταγή από την Πόλη με τα πιο αγνά υλικά της αγοράς- και η χειροποίητη πίτσα που, οπωσδήποτε, πρέπει να δοκιμάσεις.

Βounty all Aboard

Εθνικής Αντιστάσεως 10, Δραπετσώνα, τηλ.: 21 0461 8027

Το Bounty all aboard είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα all day café bars στα πέριξ του Πειραιά. Το πρωί η φάση είναι καφεδάτη –με εκλεκτές ποικιλίες φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ- ενώ μόλις μεσημεριάσει οι σεφ του Bounty αναλαμβάνουν δράση προσφέροντας ιδιαίτερες επιλογές γεύσεων, grill και πίτσας, που συνοδεύονται από μοναδικά ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, μπύρες, ποτά και φρεσκοφτιαγμένα γλυκά.

Στα μπόνους του οι άνετοι χώροι που αποτελούν ιδανικό περιβάλλον και για παιδιά, αφού πέραν της μεγάλης πλατείας το Bounty all aboard διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο (play corner) για να απασχολούνται και να παίζουν.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v