Σκιερά καφέ για τα μεσημέρια του Αυγούστου

Ψάχνεις μέρος με σκιά για να αντέξεις τα πολύ ζεστά μεσημεράκια του Αυγούστου. Αυτά τα καφέ, γράφουν το όνομά σου και σε περιμένουν.

Σκιερά καφέ για τα μεσημέρια του Αυγούστου

Είναι αλήθεια ότι έχουμε μια μεγάλη και πολλές φορές δεδηλωμένη αγάπη για το καλοκαίρι, όσο κι αν οι καύσωνες και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να σιχτιρίζουμε για τον ιδρώτα, τη φρικτή ζέστη και τα καψίματα από τον ήλιο. Παρόλα αυτά εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και να θυσιάσουμε τους μεσημεριανούς μας καφέδες αυγουστιάτικα, καθώς πάντοτε υπάρχουν τρόποι για να τη βρεις τη λύση που προσμένεις. Για αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε να πάμε σε σκιερά μέρη για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας, κι αν έρθεις να μας βρεις σε κερνάμε κι ένα αφέψημα άμα λάχει.

Alea in Style

Δαρδανελίων 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 53 10 629

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alea In Style (@aleainstyle)

Aπέναντι σχεδόν από το Άλσος Μπαρουτάδικο θα βρεις την Alea In Style η οποία εδώ και χρόνια έχει μπει στην καρδούλα όλων των κατοίκων του Αιγάλεω αλλά και των γύρω περιοχών χάρη στα –γιατί να το κρύψουμε άλλωστε- ινσταγκραμικά κάλλη της. Η πετρόχτιστη είσοδος σε προδιαθέτει για τον καταπράσινο χώρο της Alea In Style που μοιάζει βγαλμένος από ιλουστρασιόν ταξιδιωτικό περιοδικό. Δύσκολα θα πιστέψεις ότι βρίσκεσαι εντός ορίων Αττικής στη θέα του café. Φοίνικες, σιντριβάνια και πέτρινα γεφυράκια μοιάζουν ιδανικά για να ξυπνήσει ο influencer μέσα σου.

Στον κατάλογο του all day bar θα βρεις καφέδες, ροφήματα, χυμούς, smoothies, τσάγια και σπιτικά αναψυκτικά, μαζί με κάθε είδους γλυκό ή αλμυρό σνακ γιατί η λιγούρα δεν νικιέται από μόνη της. Πιο σημαντικό από όλα η δροσιά κάθε ώρα της ημέρας.

Piu Verde

Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piu Verde (@piuverdepapagou)

Το Piu Verde θα το συναντήσεις μέσα στο Άλσος του Παπάγου, δέκα λεπτά μόνο από το κέντρο της Αθήνας, σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία γεμάτη πεύκα, τεχνητή λίμνη και τρεχούμενα νερά που πραγματικά σε κάνει να ξεφεύγεις από οτιδήποτε έχεις συνηθίσει ως τώρα. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ, το φαγητό αλλά και το ποτό σου μέσα στη μαγευτική αύρα του ιδιαίτερου τοπίου. Οι κάτοικοι των Βορείων προαστίων του έχουν δικαιολογημένα μεγάλη αδυναμία, αφού κάθε μέρα στο Piu Verde μοιάζει καλοκαιρινή. Πέρα από το καφεδάκι σου, στον χώρο θα βρεις εκλεκτά κρασιά και γλυκόπιοτα signature cocktails ενώ το μενού του φαγητού έχει πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις.

Green Park

Άλσος Βεΐκου, τηλ.: 21 0291 6650

Έχουμε πάρει σβάρνα τα άλση όπως καταλαβαίνεις κι από αυτό του Παπάγου, πεταγόμαστε στο Άλσος Βεΐκου. Ο συνδυασμός της πείρας του παλιού και της σύγχρονης φινέτσας, το ειδυλλιακό περιβάλλον, η φωτιζόμενη πισίνα και η μαγευτική θέα υπόσχονται όμορφα και δροσερά αγουστιάτικα μεσημέρια αλλά και βράδια αν το τραβήξεις μέχρι αργά με την παρέα. Συντροφιά με φρεσκοκομμένο και μυρωδάτο καφέ αλλά και νόστιμα σνακ, άλλωστε δεν πρόκειται να σου λείψει τίποτα. Αν δεις νεόνυμφους να τριγυρνούν στον χώρο μην σκιαχτείς καθώς το Green Park φιλοξένει πολύ συχνά και δεξιώσεις γάμων αλλά και βαφτίσεων.

Green Park Athens

Μαυροματαίων 22, Αθήνα, τηλ.:21 0823 4002

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Green Park Athens (@greenparkathens)

Από το ένα Green Park στο άλλο κι από το Άλσος Βεΐκου στο Πεδίον του Άρεως που ξαναζεί  δόξες εδώ και λίγο καιρό. Σε ένα ιστορικό κτίριο μέσα στο αναδιαμορφωμένο Πεδίον του Άρεως, εκεί που χτυπά δυνατά η καρδιά της πόλης, κόσμος και κοσμάκης ξαναζεί τις πιο όμορφες αναμνήσεις της παλιάς Αθήνας. Το Green Park Athens είναι το νέο all day σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες του. Προσφέρει όμορφες στιγμές χαλάρωσης μέσα σε μια καταπράσινη όαση στο κέντρο του αστικού ιστού και δη στα απάλευτα από τη ζέστη μεσημέρια. Καφέδες, ροφήματα, χυμοί, όπως και γλυκά αλλά και αλμυρά σνακς –αν δεν καθίσεις για φαγητό, συμπληρώνουν έναν υπερπλήρη κατάλογο.

Κήπος: Τhe Garden Café

Βοτανικός Κήπος, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5324792

Mόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας μια όαση δροσιάς στο μεγαλύτερο βοτανικό κήπο των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου σε περιμένει. Το καφέ του Βοτανικού Kήπου, απλώνει ξύλινα τραπεζάκια και ζουληχτά πουφ, για all day δροσερό ριλαξάρισμα, που θα σου ξυπνήσει μνήμες από τα οικογενειακά πικ νικ στο δάσος. Πέρα από τους καφέδες και τα λοιπά ροφήματα και χυμούς, υπάρχουν έξτρα λαχταριστά τσιμπολογήματα στα οποία μπορείς να κάνεις επιδρομή αν πεινάσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v