Πάμε για καφεδάκι στις πιο δροσερές κρυψώνες της Αθήνας

Αυλές με μπόλικο πράσινο και ίσκιο για να πιείς τον καφέ σου χωρίς να σε απασχολεί καθόλου ο καύσωνας.

Πάμε για καφεδάκι στις πιο δροσερές κρυψώνες της Αθήνας

Ίσκιος από δέντρα, καλός καφές, ροφήματα αλλά και φαγητό σε περίπτωση που πεινάσεις. Η Αθήνα μπορεί να μην φημίζεται για το πράσινό της, όμως εμείς βρήκαμε τις διευθύνσεις εκείνες που θα σε δροσίσουν όσο χρειάζεται.

Αναψυκτήριο Καλοπούλα

Καισαριανή, τηλ: 694 883 1009

Κοντά στην αρχαία φυσική πηγή της Καλοπούλας, το δημοτικό αναψυκτήριο του δήμου Καισαριανής βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, μια πραγματική όαση μερικά λεπτά από το κέντρο της πόλης. Εδώ θα απολαύσεις από νωρίς καφεδάκια, και αργότερα ουζάκια και τσιμπολογήματα (κεφτεδάκια και πίτες, καγιανά και γίγαντες) σε σκηνικό βγαλμένο από τις εκδρομές των παιδικών σου χρόνων.

six d.o.g.s. – στο βάθος κήπος

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 2103210510

Είναι ο απόλυτος αυλίσιος προορισμός στο κέντρο της πόλης κι εμείς συνεχίζουμε να επιλέγουμε ακάθεκτοι στο βάθος κήπο για να ρουφήξουμε λίγο από το hype το καλό, αλλά και δροσερά καφεδάκια που σερβίρει μεταξύ άλλων στους θαμώνες του το αγαπημένο στέκι της Αβραμιώτου. Το brunch του είναι εξαιρετικό, ενώ τα βράδια είναι ό,τι πρέπει για δροσερά κοκτέιλ.

Noah

Πάρκο Ελευθερίας, τηλ: 21 0220 8176



Μια όαση δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, ο κήπος αυτού του εντυπωσιακού bar restaurant με το σιντριβάνι – σήμα κατατεθέν είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις το καφεδάκι σου σε φόντο πράσινο. Προσφέρει μπόλικο ίσκιο, πληθωρικό brunch, δροσιστικά κοκτέιλ, αλλά και μεσογειακή κουζίνα σε σκηνικό που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο πως βρίσκεσαι στην τσιμεντούπολη.

Verde

Άλσος Παπάγου, τηλ: 21 0654 6185



Ο Παπάγος είναι από τα πιο πράσινα μέρη της Αθήνας και το Verde έχει όλο το πακέτο για να νιώσεις πως είσαι ένα με τη Φύση. Λιμνούλες, διαδρομές για περπάτημα, άφθονο πράσινο και στη μέση ένας all day χώρος για καφεδάκι, brunch, δείπνο και ποτό. Ωραιότατα και τα επιδόρπιά του για να συνοδεύσεις τον καφέ σου. Τα Σαββατοκύριακα η κράτηση είναι απαραίτητη.

Καμπεθόν

Κεραμικού 110, Μεταξουργείο, τηλ: 2155506414

Η αυλή του έχει κάτι από χωριό, με δέντρα, αγιόκλημα και χαλικάκι. Τα τραπεζάκια που απλώνει στην σκιά γίνονται ανάρπαστα από φοιτητοπαρέες -και όχι μόνο- που πίνουν οικονομικούς καφέδες, και τσιμπολογάνε αργότερα μεζεδάκια με ρακές. Το Καμπεθόν θυμίζει… Ικαρία στο κέντρο της Αθήνας και μας αρέσει πολύ.

Κήπος: Τhe Garden Café

Βοτανικός Κήπος, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5324792

Το καφέ του Βοτανικού Kήπου, που για την ιστορία είναι και ο μεγαλύτερος του είδους του σε όλα τα Βαλκάνια, απλώνει ξύλινα τραπεζάκια και ζουληχτά πουφ, τα οποία είναι ταμάμ για all day άραγμα, που θα σου θυμίσει κινηματογραφικές στιγμές με πικ νικ στο δάσος. Πέρα από τους καφέδες και τα σχετικά μπορείς να δοκιμάσεις και τα λαχταριστά σνακ του χώρου αν σε κόψει πείνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v