Πάμε για μεζεδάκια στον Κεραμεικό;

Οι μεζεδοκαφενέδες του Κεραμεικού απλώνουν τα τραπέζια τους σε αυλές και πεζοδρόμια, και σερβίρουν πεντανόστιμους και πάμφθηνους μεζέδες.

Πάμε για μεζεδάκια στον Κεραμεικό;

Η γειτονιά ανάμεσα στο Γκάζι και την πλατεία Αυδή, είτε προτιμάς να τη λες Κεραμεικό είτε Μεταξουργείο, είναι γεμάτη φανταστικά, παρεΐστικα new age καφενεδάκια, που σερβίρουν τσίπουρα, ρακές και τσιμπολογήματα σε τιμές που δεν θα βρεις αλλού στην Αθήνα. Και αν δεν ξέρεις πού να πρωτοπιάσεις τραπέζι, άφησέ μας να βοηθήσουμε.

Τυφλόμυγα
Παραμυθίας 22, τηλ.: 2155017177

Από τα πιο αγαπημένα μας στέκια στη γειτονιά, απλώνει τραπεζάκια στον κουκλίστικο πεζόδρομο της Παραμυθίας, έχει και ζωντανή μουσική κάθε Πέμπτη βράδυ. Στα μεζεδάκια του περιλαμβάνονται φανταστικές πατατούλες baby με δεντρολίβανο, καταπληκτικός καγιανάς, μαμαδίσια κεφτεδάκια, κολοκυθοκεφτέδες, και ένα πολύ ωραίο κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι. Με τις απαραίτητες ρακές, ή ουζάκια (κι ένα τέλειο ρακόμελο όταν πιάσουν οι ψύχρες) ο λογαριασμός θα βγει μάξιμουμ 15€ το άτομο.

Korova
Κεραμεικού 93-95, τηλ.: 21 3030 1210

Διαβάζεται Καρόβα, σημαίνει αγελάδα, και έρχεται από τη Ρωσία με αγάπη να φέρει μερικά από τα καλύτερα –και πιο ευφάνταστα– μεζεδάκια στη γειτονιά. Απλώνει τα τραπεζάκια της στο φαρδύ πλακόστρωτο μπροστά της (που είναι και σκεπασμένο, για να μην φοβάσαι ξαφνικές φθινοπωριάτικες μπόρες) έχει και έναν ζεστό, φωτεινό εσωτερικό χώρο αν προτιμάς. Μην χάσεις σε καμία περίπτωση τα πελμένι, ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά και σερβιρισμένα με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα, το χούμους, το μπιφτέκι από κόκκινη φακή, παντζάρι και καρότο, και τα μπριζολάκια με spicy barbecue σως. Για ένα σούπερ χορταστικό τσιμπολόγημα με τις απαραίτητες ρακές, θα υπολογίσεις γύρω στα 15€ το άτομο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κορόβα (@athenskorova)

O Λούης
Λεωνίδου 87, τηλ: 21 0347 6926

Ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια της γειτονιάς, φιλόξενο και παρεΐστικο, γεμάτο κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας –έλα νωρίς για να βρεις τραπέζι ελεύθερο, κι αν σου κάτσει παίξε μετά κι ένα Τζόκερ, είναι η τυχερή σου μέρα. Απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του, αλλά και πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του, και σερβίρει νοστιμιές σαν τη σπιτική πατατοσαλάτα, τα γιαπράκια, το αρμένικο σουτζούκι, και τη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια. Φημίζεται για την εξαιρετική ρακή του, έχει και ωραία κρασιά και ουζάκια, και τιμές που δύσκολα ξεπερνούν τα 12€ το άτομο για αλκοολοποσία μετά χορταστικού τσιμπολογήματος.

Κανάρια
Κεραμεικού 88, τηλ: 21 0342 5166

Ο έτερος σούπερ σταρ της περιοχής, βρίσκεται εδώ από πάντα, έχει ωραίο νοσταλγικό εσωτερικό χώρο και φαρδύ πεζοδρόμιο με τραπεζάκια έξω στο οποίο τα Παρασκευοσάββατα δεν πέφτει καρφίτσα. Εδώ θα δοκιμάσεις κεφτεδάκια σε ωραία κόκκινη σάλτσα, ντολμαδάκια, φέτα μπουγιουρντί, πατζαροσαλάτα με σκορδάκι, χταποδάκι ξυδάτο, ψητά μανιτάρια με βαλσάμικο, πανσετάκια, απάκι, καβουρμά και σύγκλινο Μάνης. Τσίπουρα, ούζα και ρακόμελα όταν πιάνουν οι ψύχρες ρέουν άφθονα, ο δε λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€ το άτομο.

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, τηλ.: 21 5550 6414

Και κλείνουμε την τριάδα των σούπερ σταρ της γειτονιάς, στην πανέμορφη αυλή ενός σωστού αθηναϊκού θρύλου, που σερβίρει στο φανατικό του κοινό μεζεδάκια και αποστάγματα στη σκιά ψηλών δέντρων. Στο μενού του ξεχωρίζουν νοστιμιές όπως η λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα Baba Ganoush, η πανσέτα φούρνου σιγομαγειρεμένη με μπαλσάμικο και ντοματίνια, η τηγανιά από χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα σόγιας, πιπεριές, τζίντζερ και λάιμ, και η πατατοσαλάτα με μπέικον, παρμεζάνα, λιαστή ντομάτα και βινεγκρέτ μπαλσάμικου. Εκτός από ρακές και τσίπουρα, εδώ θα βρεις και ποικιλία από ελληνικές μπύρες. Ο δε λογαριασμός στο τέλος δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Καμπεθόν (@cabezon.bar)

Cachou
Σφακτηρίας 20, τηλ.: 699 445 8452

Σε μια από τις ωραιότερες αυλές της περιοχής, στρωμένη με χαλικάκι και στολισμένη με φερ φορζέ πολυθρονίτσες και κρεμαστά φώτα, δοκιμάζουμε λαχταριστά μεζέδια που περιλαμβάνουν πατάτες τηγανιτές με κιμά, λουκάνικο γεμιστό με γραβιέρα, γιαγιαδίστικα κεφτεδάκια, ζουμερά μπριζολάκια χοιρινά και ποικιλίες ψητών λαχανικών στο γκριλ. Συνοδεύουμε με ουζάκια ή ρακές, και πληρώνουμε λιγότερα από 15€ το άτομο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cachou (@cachou_athens)

Πυρολίκι
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, τηλ.: 210 3420293

Με έμπνευση από την Κρήτη αλλά και μπόλικη διάθεση για δημιουργικούς πειραματισμούς, το Πυρολίκι ανανεώνεται χρόνο με τον χρόνο, για να μην το βαριόμαστε ποτέ. Στην κουκλίστικη αυλή του, κάτω από αναρριχητικά φυτά και πλάι σε χτιστά πεζούλια, δοκιμάζουμε λιχουδιές όπως το κριθαρώτο με γαρίδες και μους φέτας, οι μακαρούνες Καρπάθου με σταμνοτύρι τρούφας, το λουκάνικο αγριογούρουνου, τα σιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο, σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης και μυζήθρα, η μαραθόπιτα με σάλτσα γιαουρτιού, η βιολογική φάβα με λιαστή ντομάτα, pesto από σπανάκι και κρεμμύδι τουρσί και οι τηγανιτοί γίγαντες με chutney ντομάτας και τυρί Ανεβατό. Συνοδεύουμε απαραιτήτως με ρακές και πληρώνουμε περί τα 17€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v