Το καλύτερο μπαροφαγητό της Αθήνας

Επειδή νηστικό αρκούδι, δεν πίνει ούτε χορεύει, κάναμε απόβαση στα all day bars της πόλης με το πιο φανταστικοκαταπληκτικό φαγητό.

Το καλύτερο μπαροφαγητό της Αθήνας

Τα all day bars πολλαπλασιάζονται στις αθηναϊκές γειτονιές κι αν μας ρωτάς χαιρόμαστε πολύ για αυτό που συμβαίνει, μιας κι αυξάνονται οι επιλογές μας όταν μας πιάνει μια λιγούρα κατά τη διάρκεια κάποιας κοκτεϊλοβραδιάς ή ποτοποσίας. Αφορμή ψάχναμε λοιπόν όπως καταλαβαίνεις να ξεχυθούμε στα all day bars της πρωτεύουσας προκειμένου να δοκιμάσουμε τα καλύτερα πιάτα που ετοιμάζονται στις κουζίνες τους, χαρίζοντας γαργαλιστικούς οργασμούς στους ουρανίσκους των θαμώνων τους. Ετοιμάσαμε και μια σένια λίστα, γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πάντα χρειάζεται.

Πόπολο

Αντισυνταγματάρχου Φιλίππου 20, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 21 0933 1916

Νέα άφιξη στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, δεν έχει καλά καλά κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας και έχει ήδη φανατικό κοινό που πιάνει τραπεζάκι στην αυλή της γλυκύτατης μονοκατοικίας που το φιλοξενεί. Συνδυάζει κοκτέιλ με πεντανόστιμο bar food σαν τα Shrimp bao buns με γαρίδα παναρισμένη, ραπανάκι, φύκια και sriracha mayo, την καβουροσαλάτα πάνω σε τραγανά chips γαρίδας, και την πίτσα με λευκή σάλτσα, κολοκύθι, φρέσκια mozzarella και πάστα μανιταριών. Τα κοκτέιλ του είναι όλα ένα κι ένα, αλλά αν επιμένεις για συστάσεις θα σου μιλήσουμε πρωτίστως για το Mandarin Breeze με τζιν, μαστίχα, πουρέ μανταρινιού, λάιμ, ginger bitters και μοσχοκάρυδο, και το Karma με ρούμι Plantation, λικέρ μάνγκο, ανανά, λάιμ και λευκή σοκολάτα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€, τα πιάτα ξεκινούν από 3,80€.

Frater & Soror

Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων, τηλ.: 2107213720

Το all day bar-restaurant της Πλατείας Προσκόπων, με μότο του το “Fine Gin, Fancy Food”, σερβίρει σε έναν επιμελώς ατημέλητο, industrial χώρο ψαγμένες ετικέτες τζιν και κοκτέιλ που πηγαίνουν το gin-tonic ένα βήμα παραπέρα. Δεν σταματά όμως εκεί και εμπλουτίζει το μενού του με ντελικάτες γευστικές επιλογές, όπως μοσχαρίσιο ταρτάρ μαγειρεμένο με τσίλι και miso, χοιρινή μπριζόλα με τερίνα πατάτας και μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο, καλαμάρι με κεχρί, αρακά και λεμόνι κονφί, ιberiko prok με πουρέ κολοκύθας και σάλτσα κεράσι, λιγκουίνι με ψητή ντομάτα, στρατσιατέλα και γαρίδες Κοιλάδας, κι άλλα τέτοια γκουρμεδιάρικα. Το απλό ποτό στα 8 ευρώ, για ένα πλήρες γεύμα, συνοδεία κρασιού υπολόγισε περί τα 30 ευρώ το άτομο.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Αγαπημένο Καλλιθεώτικο στέκι το Momo με μια αυλή χάρμα οφθαλμών, δεν γίνεται να λείπει από τούτη εδώ τη λίστα. Σκιερή και καταπράσινη, η αυλίτσα του μοιάζει περισσότερο με κήπο, και μας υποδέχεται από το πρωί για δροσερά καφεδάκια, μέχρι αργά το βράδυ για ποτά και κοκτέιλ. Στο φαγητομενού του φιγουράρουν προτάσεις σαν το Beef, Mushrooms n Egg Sandwich με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι με μπαχαρικά, μανιτάρια, τηγανητό αυγό και σάλτσα honey mustard, τα γκουρμεδιάρικα χοτ ντογκ του που λέγονται haute dog και γράφουν ιστορία (δοκίμασε αυτό με τη μαρμελάδα μπέικον, το λιωμένο τυρί και την coleslaw και θα καταλάβεις γιατί) και τα burger σαν το Crispy Chicken με τηγανητό κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και lemon mayo. Τα σάντουιτς ξεκινούν από 5,90€, τα burger από 9€.

Beauty killed the beast

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0524 0117

Στεγάζεται σε ένα από τα υπέροχο νεοκλασικό του Κεραμεικού, απλώνοντας –καιρού επιτρέποντος- τραπέζια στον πάντοτε πολυσύχναστο πεζόδρομο της Παραμυθίας  από το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι, πρωινά και πεντανόστιμο brunch. Συνεχίζει μέχρι… να ξημερώσει κάποιες φορές, με all day φαγητό και κοκτέιλ σαν το Smashing Pumpkin με ρούμι Angostura Reserva, φιστικοβούτυρο, κολοκύθα, raspberry, φασκόμηλο και λάιμ, ή το Honey Bee, με Broker's Gin, μαστίχα, τζίντζερ, πορτοκάλι, γιασεμί και μέλι. Aν φτάσεις εκεί πεινασμέν@, επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα τάκος με χοιρινό, pico de gallo, habanero σως με καραμελωμένο ανανά και φρέσκο κρεμμυδάκι και τα hot dog σε ψωμάκι μπριος, με γεμιστό χοιρινό λουκάνικο με λιαστή τομάτα και γραβιέρα, chutney ντομάτας, αγιολί και τραγανό τηγανιτό κρεμμύδι. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€, τα πιάτα ξεκινούν από 6,50€.

Cin Cin pleasure and more

Μάρκου Μπότσαρη 14, Αιγάλεω

Ολόφρεσκη άφιξη σε έναν από τους πιο hyped δρόμους των δυτικών προαστίων, το Cin Cin δεν χρειάστηκε πολλές μέρες για να κερδίσει Αιγαλιώτες και μη. Με έναν ντελικάτο κι αρτιστίκ εσωτερικό χώρο που κλέβει με την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις, το Cin Cin σε προσκαλεί σε ένα all day bar που τιμά το όνομά του. Αν είσαι του καφέ, τότε θα βρεθείς εκεί νωρίς και θα μπορέσεις να απολαύσεις κι εξαιρετικό brunch ( συγκλονιστικά τα eggs benedict του καταλόγου με english muffin, avocado, καπνιστός σολομός, ποσέ αυγό και hollandaise sauce). Aν πάλι είσαι νυχτοπούλι η κάβα του θα δώσει όλες τις αλκοολούχες κι άμα λάχει κοκτεϊλούχες απαντήσεις που ψάχνεις στα ξενύχτια σου, την ώρα που στο φαγητομενού του θα βρεις εκλεκτές κοπές κρέατος, γευστικότατες μακαρονάδες (με την καρμπονάρα, και τη σπαγγέτι με σολομό να κερδάνε στις λεπτομέρειες) και super healthy σαλάτες. Για μενού μαζί με ποτό υπολόγισε περί τα 25-30€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v