Τα sos της Χαλκιδικής

Επειδή μια φορά στην Χαλκιδική δεν είναι ποτέ αρκετή ξεσκονίσαμε τις γνώσεις μας και σε αφήνουμε να κρυφοκοιτάξεις τα sos αυτού του υπέροχου τόπου.

Τα sos της Χαλκιδικής

Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι σαν την Χαλκιδική δεν έχει κι ας λένε οι υπόλοιποι ότι είμαστε κλισεδιάρηδες και επαναλαμβανόμαστε. Αν ετοιμάζεις βαλίτσες προς τα εκεί ή σκέφτεσαι να αριβάρεις σε κάποια από τις ποδάρες της Χαλκιδικής καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στη λίστα με τα sos που ετοιμάσαμε για την ταξιδιάρικη ψυχούλα σου και μόνο. Κάνε τα κουμάντα σου έγκαιρα λοιπόν για να δεις τα καλύτερα.

Σάνη μου αγάπη γλυκιά μου

Κοσμοπολίτικη, με τιρκουάζ νερά και καλά οργανωμένη, η Σάνη είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για βουτιές στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, και ολοήμερη ηλιοθεραπεία στα λαοφιλή beach bars της, με θέα στους ορεινούς όγκους του Ολύμπου απέναντι. Στα συν, η βλάστηση που φτάνει ως τις ακτές, και τα ρηχά νερά που την κάνουν ιδανική για πιτσιρίκια.

Στην Κασσάνδρα θα το ζήσεις αληθινά

H Κασσάνδρα, γνωστή και ως «πρώτο πόδι», παίζει σε όλα τα ταμπλό, διαθέτει και όμορφα χωριά, και παραλίες για όλα τα γούστα, αλλά αυτό για το οποίο φημίζεται είναι η νυχτερινή ζωή της. Η πολυκοσμία την κάνει ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να παρτάρουν και αναζητούν πιο κοσμοπολίτικες διακοπές.

Από το Πόρτο Κουφό στον Μαρμαρά κι από εκεί στα νησάκια Κέλυφος και Σπαλαθρονήσια

Στην άκρη του δεύτερου ποδιού, θα ανακαλύψεις ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ευρώπης, το Πόρτο Κουφό, που ξεπηδά μέσα από τις φυλλωσιές, ενώ στις δυτικές ακτές της Σιθωνίας ξεχωρίζει ο διάσημος και κοσμικός Νέος Μαρμαράς, ο οποίος πλαισιώνεται από αμμουδερές παραλίες και έχει ως επίκεντρο το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες και τα καϊκάκια για μίνι εξορμήσεις στα απέναντι ακατοίκητα νησιά Κέλυφος και Σπαλαθρονήσια.

Καρύδι εσύ σούπερ σταρ

Το Καρύδι είναι η τέλεια παραλία για να δεις ηλιοβασίλεμα από το δεύτερο πόδι –και επίσης για πολλούς ίσως η ωραιότερη παραλία σε ολόκληρη την Χαλκιδική, οπότε έλα πιο νωρίς για βουτιές στα διάφανα νερά του.

Κρυφτείτε στις Καβουρότρυπες σας

Απόκοσμοι σχηματισμοί βράχων, πολλοί εκ των οποίων σε άκρως ενδιαφέροντα μοτίβα που εμπνέουν συνειρμούς και συζητήσεις κάτω από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο, μικρές αμμουδερές «παραλιούλες» ανάμεσά τους και εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα τοπίο τόσο μοναδικό που διεκδικεί επάξια τον τίτλο της καλύτερης των καλυτέρων παραλιών της Χαλκιδικής –αν όχι και ολόκληρης της Ελλάδας.

Ότι πιάνεις να γίνεται Χρουσός

Θα το δείτε γραμμένο και ως Χρουσώ, θα το βρείτε στους περισσότερους χάρτες, του Google Map περιλαμβανομένου, ως Χρούσου. Όπως και αν το προτιμάτε ηχητικά, στην πράξη είναι μια κοσμαγάπητη αμμουδιά με beach bars και water sports, και κρυστάλλινα ρηχά νερά, που αγγίζει το ενάμισι χιλιόμετρο σε μήκος.

Ποσείδι: έρωτας με την πρώτη βουτιά

Παράδεισος για τους λάτρεις των water sports, το Ποσείδι βλέπει σπανίως μέρες χωρίς αέρα και θάλασσα «λάδι». Στην ευρύτερη γειτονιά του, η Μόλα Καλύβα είναι μια παραλία πολύ πιο ήσυχη, με κρυστάλλινα νερά και ψιλό βοτσαλάκι, η δε Νέα Σκιώνη είναι ένα ψαροχώρι ιδανικό για ουζομεζέδες πλάι στη θάλασσα.

Στα Αρχαία Στάγειρα θα ακολουθήσεις τα βήματα του Αριστοτέλη

Δεν μας νοιάζει που θέλεις να βγάλεις όλη την άδεια σου στην παραλία, μία μέρα θα την «θυσιάσεις» γιατί τα αρχαία Στάγειρα είναι εκεί που γεννήθηκε ο Αριστοτέλης, κι επίσης σήμερα είναι ένας σούπερ ενδιαφέρων, όσο και καταπράσινος, αρχαιολογικός χώρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Το Παλιούρι και τα μάτια σου

Το Παλιούρι, το νοτιότερο χωριό του πρώτου ποδιού, είναι ένα χάρμα οφθαλμών με τα παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια του να ξεπροβάλλουν στο καταπράσινο τοπίο που έχει χαρακτηρίσει ολόκληρη την περιοχή Natura 2000.

Στο Ethnik το παρτύ ποτέ δεν σταματά

Ένα από τα πιο θρυλικά beach bar της Χαλκιδικής λέγεται Ethnik, βρίσκεται στην παραλία της Τριστινίκας, και έχει φανατικό κοινό που αγαπά πολύ τα κοκτέιλ του, την εξωτική του ατμόσφαιρα και την μαγική του θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Για τσιμπολόγημα μέχρι τελικής πτώσης στην Πλατεία της Ανθούλας 

Ένα από τα πιο γραφικά ταβερνάκια της Χαλκιδικής ολάκερης, είναι η Πλατεία της Ανθούλας στην Κρυοπηγή. Μαστόρικα ψημένα κρέατα, σπιτικά μαγειρευτά βασισμένα σε τοπικά υλικά και συνταγές, και κάποιες ευφάνταστες προτάσεις θαλασσινών συνθέτουν το μενού. 

Στον Μιλτιάδη θα φας το καλύτερο σουβλάκι της Χαλκιδικής

Αν η καρδιά σου είναι σουβλακολάγνα κι ο ουρανίσκος σου προσμένει να φάει το πιο μοσχολιμπιστό έδεσμα της πιάτσας, τότε ο Μιλτιάδης στον Άγιο Πρόδρομο είναι ο απόλυτος προορισμός για σένα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v