Πολύ καλοί λόγοι για να πας τώρα Θεσσαλονίκη

Οι βόλτες στην παραλία, οι μπουγάτσες, τα ουζερί, η Άνω Πόλη και ένα χορταστικό street food festival σε περιμένουν.

Πολύ καλοί λόγοι για να πας τώρα Θεσσαλονίκη

Λόγους για να ανέβουμε στη Θεσσαλονίκη δεν χρειαζόμαστε.

Έχουμε πολλούς, πάρα πολλούς. Τόσους που θα μπορούσαμε άνετα να την έχουμε σταθερά πρώτη στις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Δες παρακάτω μερικούς και ετοιμάσου για μία ακόμα απόδραση στην πιο ζωντανή, πιο ωραία, πιο γεμάτη πόλη της Ελλάδας.

Η βόλτα στο παρελθόν της πόλης, στα Κάστρα, για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, αλλά και την υπέροχη θέα από ψηλά, με τον Θερμαϊκό να απλώνεται σαν μπλε χαλί και τον Όλυμπο να στέκει επιβλητικά απέναντί σου.

Η (εκπαιδευτική) βόλτα στα όμορφα μουσεία της - Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Αρχαιολογικό και Βυζαντινό μεταξύ άλλων.

Τα θερινά σινεμά που ανοίγουν τώρα, όπως το Απόλλων, το Ελληνίς, το Νάταλι και πολλά ακόμα που ετοιμάζονται για μια ακόμα σεζόν προβολών κάτω από τα αστέρια.

Οι βόλτες στη Νέα Παραλία με τα πόδια, ή με κάποιο δίκυκλο (ποδήλατο/πατίνι), και η απαραίτητη φωτογραφία με φόντο τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και τον Λευκό τον Πύργο.

Οι γεύσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνας στο μικρούλι Μαιτρ & Μαργαρίτα, η δημιουργική κρητική κουζίνα στο Χαρούπι, τα μεζεδάκια στεριάς και θάλασσας στο Λούπινο στα Λαδάδικα, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στο Σέμπρικο, οι μαμαδίσιες νοστιμιές στο Ελληνικόν στο κέντρο της πόλης, τα σουτζουκάκια στα κάρβουνα με σπιτική μουστάρδα στον Ανέστη στην Περαία και ένα σωρό ακόμα νόστιμες διευθύνσεις. Επίσης, το υπέροχο Extravaganza σε μια μικρή στοά για ψαγμένες και fusion γεύσεις, και η Μούργα, ένα συμπαθέστατο στέκι για θαλασσινά με κατάλογο που αλλάζει καθημερινά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maitr & Margarita (@maitr.margarita)

Η αγορά της Τσιμισκή που δεν κάνει μεν για αγοραφοβικούς τα Σάββατα, αλλά για τους υπόλοιπους, μια βόλτα στα μαγαζιά και τις βιτρίνες της είναι ιεροτελεστία.

Τα τρίγωνα Πανοράματος, γιατί δεν γίνεται να βρεθείς εδώ και να μην πάρεις μερικά… κιλά από τον Ελενίδη, αλλά και οι φοβερές μπουγάτσες στον Κυρ Γιάννη.

Το ρέμβασμα στη Νέα Κρήνη της Καλαμαριάς, γιατί Θεσσαλονίκη σημαίνει θάλασσα.

Οι ποτάρες στην αυλή του Cin Cin, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ στο ΑνφάνΓκατέ στην αυλή του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών και στο Father στο κέντρο, τα ποτά με θέα το ηλιοβασίλεμα στο μαγευτικό Boheme στην Πυλαία και η ταράτσα του The Nectar Distillery.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by F🥨d O’ Clock (@food_o_clock_skg_ath)

Οι βόλτες στην Άνω Πόλη, βόλτες γεμάτες νοσταλγία στα «χωριάτικα» σοκάκια με τα μακεδονίτικα σπίτια με τις όμορφες αυλές και τα ωραία ουζερί σε κρυφά πεζοδρομάκια.

Τα μεζεδάκια και οι ουζοποικιλίες στους Νέους Επιβάτες, την παραλία που συγκεντρώνει μερικά από τα πιο όμορφα ουζερί της πόλης, όπως το Θες Μεζέ, το Μεζέ από την Πόλη και την Οδό Ελλήνων.

Τα αγέραστα Λαδάδικα, με τα μπαράκια και τα μεζεδοπωλεία τους να βαστούν γερά τα προπύργια της νυχτερινής διασκέδασης και μεσημεριανής μεζεδοκατανάλωσης. Σημείωσε το Μεζέν, το Όμικρον, το Ρόδι και Μέλι αλλά και το Rover, το Wonderwall και το On the Edge για ποτάρες.

Το Φράγμα Θέρμης με την σούπερ θέα στη λίμνη, κοντά στο περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης και τα καφεδάκια στο ομώνυμο καφέ-εστιατόριο.

Το ανανεωμένο Thessaloniki Street Food Festival, το οποίο επιστρέφει δριμύτερο για να μας προσφέρει ακόμα μια χρονιά έναν γευστικό και μουσικό παράδεισο με περισσότερα από 25 Street Food booths και γωνιές με εντυπωσιακά Food Trucks, συνοδευόμενα από δύο φαντασμαγορικά Music Stages και 5 rest areas – περισσότερα εδώ. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v