Μαγαζάρες που άνοιξαν και δεν έχεις εντοπίσει

Μπαρ, μπεργκεράδικα, pub, ταράτσες και all day χώροι άνοιξαν στην Αθήνα και σε περιμένουν να τα τσεκάρεις. Οφείλεις να το κάνεις.

Μαγαζάρες που άνοιξαν και δεν έχεις εντοπίσει

Ταράτσες πάνω από hostels που σερβίρουν κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια, εξαρχειώτικες αφίξεις που ήρθαν για να μείνουν, pub, wine bistro, ένα νέο κύμα αφίξεων στις νύχτες και τις μέρες της πόλης έσκασε τους τελευταίους μήνες και εμείς σαν επίδοξοι surfers προσπαθούμε να το καβαλήσουμε.

Δες παρακάτω μερικά από τα πιο φρέσκα μαγαζιά που άνοιξαν και σε περιμένουν να τα τιμήσεις. 

Στέπα

Ασκληπιού 61, Εξάρχεια, τηλ: 2103625552

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΣΤΕΠΑ (@stepa_athens)

Νέο all day bar στην ανεβασμένη Ασκληπιού στα Εξάρχεια, η Στέπα αποτελεί «παιδί» της ομάδας του It’s a Βιλατζ στην Κυψέλη και του Λούβρου στο Παγκράτι και ήδη έχει κάνει χαμούλη στην περιοχή, δικαίως. Ο χώρος διακοσμείται σε industrial τόνους, και ανοίγει από νωρίς το πρωί, για εκλεκτό brunch σε πρωτότυπους συνδυασμούς και προσεγμένους καφέδες, ενώ όσο η μέρα προχωρά, στον κατάλογο μπαίνουν ενδιαφέρουσες επιλογές bar food όπως smash burgers, εξαιρετικά σεβίτσε λαυράκι, ριγκατόνι με ραγού, σουβλάκια προβατίνας και ζουμερά κεφτεδάκια πάνω σε τραγανή πιτούλα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και αρκετές vegan/vegetarian επιλογές ως εναλλακτικές για κάθε «κανονικό» πιάτο. Το βραδάκι, η  άνετη μπάρα παίζει παιχνίδι με signature cocktails (δοκίμασε οπωσδήποτε το βελούδινο Ζόμπι της Στέπας με μείγμα ρουμιών, βούτυρο και μέλι) και κάθε λογής spirits, ενώ οι μουσικές αγαπούν τους indie και εν γένει εναλλακτικούς ρυθμούς. Το απλό ποτό στα 6,5 €, τα κοκτέιλ από 7,5€.

Σουαρέ

Δερβενακίων 14, Δάφνη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by σουαρέ 🍇 (@souare_dafni)

Στην off town περιοχή της Δάφνης, αρκετά κοντά στα ΤΕΦΑΑ, ένα νέο deli bar φιλοδοξεί να μας μυήσει στον κόσμο των εγχώριων craft μπιρών, του κρασιού και των τοπικών ελληνικών προϊόντων. Σουαρέ όνομα και πράγμα μιας και το μέρος είναι ιδανικό για να έρθεις ένα χαλαρό απογευματάκι και να πιάσεις θέση στα τραπεζάκια που βγάζει έξω, ή στο μοντέρνο εσωτερικό του, με τους ξύλινους πάγκους και τις φλοράλ ταπετσαρίες. Στον κατάλογο θα βρεις μπίρες από μικροζυθοποιίες, επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, ελληνικά αποστάγματα αλλά και ωραιότατα σνακ για να τις συνοδεύεις – παξιμάδια, τυριά και αλλαντικά από ντόπιους παραγωγούς. Οι μουσικές εναλλάσσονται αναλόγως τη βραδιά και τον Dj, με ροκ, τζαζ και funky προσανατολισμό. Το απλό ποτό στα 5€, το ποτήρι κρασί στα 5€, οι μπίρες από 6€. Συχνά πυκνά διοργανώνουν και λαϊκά γλέντια με κομπανίες, όπως και βραδιές σινεφίλ προβολών.

Sally and Joe

Φαραντάτων 58, Γουδί, τηλ.:21 1015 5259

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sally and Joe (@sally.and.joe)

Φρέσκια άφιξη στην Πλατεία του Αγίου Θωμά στο Γουδί, το Sally and Joe έχει όλα τα φόντα για να γίνει στέκι για τους φαν της ροκ, τις εναλλακτικές ψυχές αλλά και όσους αγαπάνε τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Ο χώρος του απλώνεται σε δύο επίπεδα, θυμίζει κάτι από ιρλανδέζικη pub με έντονα τα στοιχεία του ξύλου, έχει ατμοσφαιρικό φωτισμό για να μην τυφλώνεσαι και είναι ό,τι πρέπει για να πιάσεις τραπεζάκι ή σταντ και να απολαύσεις βαρελίσιες μπίρες, αλλά και εξαιρετικά κοκτέιλ, όπως το Only Fans που συνδυάζει Italian bitters, λαχταριστά φρούτα του πάθους, έναν υπαινιγμό αρώματος βανίλιας, αφρώδες Prosecco και μια αναζωογονητική έκρηξη γκρέιπφρουτ σόδας. Αναλόγως Djs, από τα ηχεία του βγαίνουν rock, rock and roll, rockabilly, metal και stoner μελωδίες, ενώ αν είσαι φαν της παραδοσιακής Margarita, κάθε Πέμπτη θα την απολαύσεις μόλις στα 5€, δροσερή και μεθυστική. Το απλό ποτό στα 7€, οι μπίρες από 5€.

Ostomachion

Κολοκοτρώνη 61, τηλ: 21 0323 5000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ostomachion (@ostomachion.rooftop)

Ένα μαθηματικό κείμενο του Αρχιμήδη χαρίζει το όνομά του στο ολοκαίνουργιο roof bar του Mosaikon hostel, το οποίο όπως ίσως μαντεύεις απολαμβάνει σούπερ θέα στην Ακρόπολη, όμως η γοητεία του δεν σταματά εκεί. Αρχικά, τα κοκτέιλ του βασίζονται σε all time classic συνταγές, ελαφρώς ή πολύ πειραγμένες: η κλασική Μαργαρίτα μπολιάζεται με ροδάκινο, χαμομήλι και τσίλι, το Negroni το φτιάχνουν με τσίπουρο, bitters, cherry brandy, βερμούτ και τσάι του Ολύμπου, ενώ το Mai Tai αλλάζει χαρακτήρα με την προσθήκη pale ale μπίρας, orgeat και γλυκάνισου. Μετά το bar food περιλαμβάνει λαχταριστές pinsas, όπως η Peperoni με σάλτσα San Marzano, μοτσαρέλα, fiore di latte και πεπερόνι, σαλάτα με μοτσαρέλα μπουράτα, ντοματίνια, ρόκα και πέστο βασιλικού, αλλά και τσαχπίνικες μπρουσκέτες, με μους από ανθότυρο, ντοματίνια, ψητά ροδάκινα και πέστο βαλσάμικου. Οι τιμές των signature cocktail στα 11€.

Etsi Bar

Λεωφ. Δροσιάς Σταματάς 5, Δροσιά, τηλ: 21 0814 3494

Δροσερό και λόγω περιοχής (Δροσιά γαρ) αλλά και λόγω ατμόσφαιρας, το Etsi θυμίζει κάποιο χαλαρό μαγαζάκι κυκλαδίτικης Χώρας και σε ρουφάει αμέσως στο χαλαρό και feelgood κλίμα του, γιατί έτσι πρέπει. Εδώ θα πιάσεις θέση στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο, ή στο μικρούλι εσωτερικό του, στο οποίο θα εντοπίσεις ωσάν τον Σέρλοκ Χολμς, δεκάδες φανερά και κρυμμένα ρετρό αντικείμενα, αλλά και ένα λειτουργικότατο arcade για να θυμηθείς τα νιάτα σου. Οι μουσικές είναι ό,τι πρέπει για να πιείς το ποτό σου και να κουβεντιάσεις, ενώ όσον αφορά τα κοκτέιλ, η μπάρα ετοιμάζει κλασικές αξίες, άψογα εκτελεσμένες, όπως μοχίτο, ντάκιρι, καϊπιρίνια και άλλα τέτοια ωραία. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 8€.

Αλλιώς

Κερκύρας 17-19, Κυψέλη, τηλ: 695 511 3063

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @allios.kafeneio

Τι έλειπε από την Κυψέλη; Ένα καφενείο όπως παλιά, ένας καφενές της γειτονιάς που λέμε. Ήρθε λοιπόν το Αλλιώς, και πολύ καλά έκανε, μιας και πρόκειται για μια άκρως οικονομική επιλογή για να τσιμπολογήσεις νοστιμότατα μεζεδάκια με την παρέα και να τσουγκρίσεις τα κρασάκια σου σε ρετρό ατμόσφαιρα. Χωρίς περιττούς μοντερνισμούς, τα πιάτα εδώ είναι μαμαδίσια και νοστιμότατα, με μερακλίδικες επιλογές όπως μελιτζάνα ψητή, τυροκαυτερή, φάβα με λουκάνικο, μπουγιουρντί με αυγά, σαγανάκι, ντολμαδάκια, κλέφτικο και κοκκινιστά κεφτεδάκια, τα οποία μπορείς να πάρεις σκέτα ή συνοδεία ζυμαρικών με τυράκι. Μπόνους, το εξαιρετικό σκορδόψωμο, με τυρί κρέμα. Νοστιμότατα και τα γλυκά του – βλέπε μπακλαβάς, ενώ στα αλκοόλια, πέρα από κρασί θα βρεις ούζο και τσίπουρο από την Πάτρα και ωραιότατη κρητική ρακή. Για ένα τσιμπολόγημα με κρασάκι η μπίρα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€.

RAW Street Burger

Υμηττού 130, Παγκράτι, τηλ: 21 1015 4553

Από τη Λάρισα με αγάπη, το νέο μπεργκεράδικο του Παγκρατίου, δεν είναι ένα ακόμα μπεργκεράδικο από εκείνα που έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια στην πόλη. Σέβεται εαυτόν και πελάτες και ετοιμάζει κλασικά, αμερικάνικα smash burgers, αυτά δηλαδή που γίνονται με μοσχαρίσια μπιφτέκια, τα οποία όσο ψήνονται πιέζονται με την σπάτουλα, για να γίνουν λεπτά, χωρίς να χάνουν το ζουμάκι τους. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου συγκαταλέγονται το Sicario με μπιφτέκι, σαλάμι chorizo, καπνιστό τυρί προβολόνε, κρεμμύδι, ρόκα, μαγιονέζα καμμένου βουτύρου και BBQ sauce το Astrahan με μπιφτέκι, cheddar, μπέικον, ρόκα, τραγανό κρεμμύδι και σάλτσα καμένου βουτύρου και το Klossa με τραγανό κοτόπουλο, cheddar, iceberg, πίκλα λάχανο, τραγανό κρεμμύδι, chipotle spicy sauce και καπνιστή σάλτσα. Συνόδευσε τα απαραιτήτως με τηγανιτές γλυκοπατάτες και δε θα βγεις χαμένος. Οι τιμές τους από 5€ για ένα cheese BBQ.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v