Οικονομικές οάσεις για διακοπές στη Στερεά Ελλάδα

Αν ψάχνεις οικονομικές διακοπές, τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σνομπάρεις τη Στερεά Ελλάδα και τις ομορφιές της.

Οικονομικές οάσεις για διακοπές στη Στερεά Ελλάδα

Έφτασε επιτέλους η πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη ώρα των διακοπών. Είμαστε σίγουροι ότι έσβηνες μέρες από το ημερολόγιό σου σαν κρατούμενος που προσμένει την απελευθέρωση, όμως συνειδητοποίησες ότι το ταμείον είναι κάπως μείον. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν πρέπει να αναζητήσεις έναν προορισμό πιο οικονομικό μα εξίσου πανέμορφο. Η ταξιδιωτική ομάδα του in2life θα πάρει για λίγο τον λόγο και θα σου μιλήσει για τις ομορφιές και τις οάσεις της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες συνδυάζονται με πολύ προσιτές τιμές, κάνοντας τες όλες τους ιδανικές επιλογές για να διακοπάρεις.

Στη Λίμνη των Κρεμαστών



Ακριβώς στο όριο ανάμεσα στις περιφέρειες Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, περί τη μία ώρα έξω από το Καρπενήσι, η Λίμνη των Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της χώρας. Και μια από τις ωραιότερες, θα πούμε επίσης, με το γεγονός ότι είναι εν πολλοίς ανεξερεύνητη να προσθέτει έξτρα πόντους στη γοητεία της. Εδώ θα εξερευνήσεις τοξωτά γεφύρια από αυτά που νόμιζες ότι συναντάς μόνο στην Ήπειρο, σαν το γεφύρι του Μανώλη, μαγικά χωριουδάκια όπως τα Φιδάκια της Ευρυτανίας, η Ανατολική και η Δυτική Φραγκίστα με τους φανταστικούς (και οικονομικότατους) ξενώνες τους και καταπράσινες βουνοπλαγιές με μονοπάτια ό,τι πρέπει για πεζοπορίες.

Στα 2 Αλώνια θα βρεις ένα εξαιρετικό δίκλινο με το κόστος κάθε διανυκτέρευσης να ανέρχεται στα 56€, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται εξαιρετικό πρωινό. 

Στις πλαγιές του Παρνασσού

Υπάρχει η προφανής επιλογή της Αράχωβας –που είναι πάντα καλή ιδέα– και μετά υπάρχουν και ένα σωρό μη προφανείς επιλογές: Το Γαλαξίδι, ας πούμε, αν είσαι τύπος που τσινάει με τις βουνίσιες διακοπές καλοκαιριάτικα, η Αγόριανη αν θέλεις να εξερευνήσεις την άγνωστη πλαγιά του Παρνασσού και να πας τα πιτσιρίκια σε θεματικά πάρκα σαν το Βαγονέτο και το Χάνι της Γραβιάς, και η Άμφισσα που θα σε εκπλήξει με ένα σωρό αξιοθέατα, σαν το άψογα διαμορφωμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της, την πετρόχτιστη γειτονιά της Χάρμαινας με τα παλιά ταμπάκικα, και το Κάστρο των Σαλώνων πάνω στον δεντρόφυτο λόφο που αγναντεύει όλη την πόλη από ψηλά.

Στον Ξενώνα Μαυρόδημο στην Αγόριανη θα βρεις ωραιότατα δίκλινα με την τιμή τους να ανέρχεται στα 55€ συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Ερατεινή

Στον δρόμο από το Γαλαξίδι προς τη Ναύπακτο, συναντάμε ένα γραφικό λιμανάκι, από όπου ξεκινούν και οι ατελείωτες παραλίες της Τολοφώνας. Είναι η Ερατεινή, παλιότερα γνωστή ως Χάνι, που αποτελεί το επίνειο του Παρνασσού, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία του «νησιώτικου» ντεκόρ: Ψαροκάικα που λικνίζονται στο νερό, παραλιακή περαντζάδα με ψαροταβέρνες, όμορφα ξωκλήσια και απόλυτη γαλήνη.

Στα Nefeli Studios το δίκλινο κοστίζει 47€ τη βραδιά, παρέχοντάς σου όλα τα κομφόρ.

Γλυφάδα Φωκίδας

Κτισμένη στους πρόποδες και τις οχυρωμένες πλαγιές ενός ιστορικού λόφου, η Γλυφάδα αποτελεί εξαιρετική βάση όχι μόνο για εξερεύνηση της αρχαίας ακρόπολης του Παλιόκαστρου, αλλά και για κρεατοφαγία στην ταβέρνα της πλατείας της, βόλτες στα διπλανά ψαροχώρια της Σπηλιάς και των Χανίων, και κυρίως, αποδράσεις στο απέναντι νησάκι Τριζόνια. Πρόκειται για ένα πευκόφυτο νησί, πέντε λεπτά με το καΐκι από τα Χάνια, το «μυστικό κρησφύγετο» του Κορινθιακού όπου θα βρείτε ακόμη περισσότερα οικογενειακά ταβερνάκια και δρομάκια για περιπάτους κοντά στο λιμάνι.

Τα διαμερίσματα της Νικολίτσας θα σου προσφέρουν μια εξαιρετική διαμονή με το κόστος του δίκλινου δωματίου στα 60€ ανά διανυκτέρευση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v