Τα φαγάδικα που πρέπει να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

Αν θέλεις ένα υψηλής γαστρονομικής αξίας καλοκαίρι με εξεζητημένες γεύσεις και μπόλικη νοστιμιά, τότε πρέπει να επισκεφθείς αυτά τα φαγάδικα της πρωτεύουσας.

Τα φαγάδικα που πρέπει να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

Αν αποσυνθέσεις το ελληνικό καλοκαίρι, θα σου μείνει ο ήλιος, η θάλασσα και το καλό φαγητό. Πράγμα που σημαίνει ότι με άλλα τόσα το ξαναφτιάχνεις. Σήμερα είμαστε εδώ για να σου μιλήσουμε για τον θεϊκό και σωτήριο φαγητό που μπορείς να δοκιμάσεις εν Αθήναις δίνοντας στο καλοκαίρι σου μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή γεύση που θα χαρίσει αλησμόνητες στιγμές και αναμνήσεις στον ουρανίσκο σου. Φτιάξαμε λοιπόν μια σένια λίστα με φαγάδικα της καρδιάς μας και σου την παρουσιάζουμε με την κρυφή ελπίδα να μας καλέσεις κι εμάς να κάτσουμε ήσυχοι σε μια γωνίτσα.

Balcony 

Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 211 4118437

Στο μπαλκόνι ενός υπέροχου νεοκλασικού στη Βεΐκου στέκεται αγέρωχα το Balcony, το οποίο έχει αναλάβει να σε ταξιδέψει σε γωνιές της Ελλάδας μέσα από γαστρονομικούς πειραματισμούς, ενώ εμπνέεται από τοπικές ελληνικές συνταγές της Βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Πόντου.

Εδώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις ραβιόλι γαρίδα με πανσέτα βιολογικού Iberico, μπεσαμέλ φάβας Φενεού και τηγανιτό κρεμμύδι, κανελόνι XL με κόκκορα και πράσο, μπεσαμέλ τρούφας, φυστίκια Αιγίνης και μανιτάρια shimeji, χταπόδι σχάρας με σάλτσα στιφάδο, παστινάκι και καπνιστά κρεμμύδια και μοσχάρι με καπνιστή μελιτζάνα, ψητά καρότα και μοσχαρίσιο γλυκάδι σε λεμονάτη σάλτσα. O λογαριασμός με ποτήρι κρασί περί τα 35-40€ κατ’ άτομο.

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, τηλ: 2177071118

Με νέο σεφ τον Γιώργο Φελεμέγκα, το εντυπωσιακό εστιατόριο της Στέγης, με την πανέμορφη ταράτσα και το ένα αστέρι Michelin, επικεντρώνεται σε γευστικές αναμνήσεις από ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που προκύπτουν από συνταγές με σύγχρονη έμπνευση. Δύο degustation μενού με επιλογές όπως σκουμπρί «Σαβόρο» με ταραμά, γλυκιά πιπεριά, τουρσί μυρωδικών, μπακαλιάρο με αγκινάρα, κάπαρη άγριου σκόρδου σε ζύμωση και γαρίδα με αμύγδαλο προσφέρονται στα 80€ και 100€, ενώ υπάρχει και α λα καρτ μενού, με κόστος που ξεκινά από 80€ το άτομο.

Μενού εδώ

Varoulko

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς, τηλ: 21 0522 8400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Varoulko Seaside (@varoulkoseaside)

Ένα αστέρι Michelin για τον ακούραστο και πάντα δημιουργικό Λευτέρη Λαζάρου και την ομάδα του, οι οποίοι δημιουργούν μαγικά πιάτα με βάση το ψάρι, ανανεώνοντας διαρκώς τις γεύσεις που προτείνουν. Στον κατάλογο βρίσκουμε εκλεκτές γεύσεις όπως Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα και ζωμό από πετρόψαρα, το θρυλικό καλαμάρι με Pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, με κονφί ντομάτας και παρμεζάνα, και χτένια σοτέ, με κρούστα τσορίθιο, πίκλα Λωτού και νερό ντομάτας. Υπάρχουν και δύο Degustation μενού με 7 και 9 πιάτα στα 110€ και 125€. Ο λογαριασμός για α λα καρτ επιλογές, στα 60€ το άτομο.

Μενού εδώ

Ivis 4

Ήβης 4, τηλ.: 21 0321 3340

Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στεγάζεται στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοδοχείου, στην καρδιά του Ψυρρή, κι έχει έναν στιλάτο εσωτερικό χώρο και μια γλυκύτατη πίσω αυλή. Το μενού του είναι μικρό αλλά θαυματουργό, με προτάσεις όπως ο αποδομημένος μουσακάς με αρωματική σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά, ψητή μελιτζάνα, αφράτη μπεσαμέλ με γραβιέρα και τραγανές πατάτες άχυρο, η picanha από Black Angus και το φιλέτο λαβράκι με φινόκιο, ελιές Καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέ πορτοκάλι. Δυνατά παίζουν και τα κοκτέιλ του, όπως το Gins n’ Roses, με Rose Gin, φράουλα, λικέρ lychee, λάιμ και cranberry και το πολύ ιδιαίτερο Ivis Flower Garden, με τσίπουρο, λάιμ, γιασεμί, και lemon oleo-saccharum. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις περί τα 30€ το άτομο.

Τsiftis

Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας, Ιλίσια, τηλ: 210 7754246

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gastrokoutouki+ (@tsiftis_gastrokoutouki)

Ένας νόστιμος τσίφτης έφτασε στα Ιλίσια, σε μια γωνιά λίγα λεπτά από την πολυσύχναστη πλατεία Βραζιλίας, και βάζει γερές βάσεις για να γίνει στέκι γαστριμαργικό. Ντιζαϊνάτες καρεκλίτσες βγαίνουν έξω στον πεζόδρομο της Σεβαστείας και στα τραπεζάκια που στήθηκαν προσγειώνονται πιάτα comfort γεύσεων, μοντέρνας ελληνικής κουίνας, με βάση εποχικές πρώτες ύλες. Σκέψου γεύσεις όπως ταραμάς με κομματάκια αλατισμένου λεμονιού, σκόνη από φύκια, αμπελοφάσουλα με σταφύλι, αγουρίδα και ξινομυζήθρα, χοιρινή καψαλισμένη μπριζόλα με ταμάρινθο, εσκαρόλ και φύλλα μουστάρδας και άλλα τέτοια ωραία. Ως «γαστροκουτούκι», τα πιάτα του Τσίφτη είναι για τη μέση, ενώ συνοδεύονται από μια εκτενή λίστα κρασιών και αποσταγμάτων με αρκετές ψαγμένες επιλογές. Λογαριασμός στα 35€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v