Το καλύτερο φαγητό σε Μελίσσια και Βριλήσσια

Οι δύο γειτονιές περιοχές των Βορείων μας προσκαλούν για τιμιότατα κρεατοφαγικά και θαλασσινά τσιμπούσια κι εμείς προφανώς και ενδίδουμε.

Το καλύτερο φαγητό σε Μελίσσια και Βριλήσσια

Είναι Βόρεια, ξέρουν από καλό φαγητό, και προσφέρονται για εξορμήσεις πεινασμένων και απαιτητικών μερακλήδων καλοφαγάδων.

Μελίσσια και Βριλήσσια πρωταγωνιστούν σε ακόμα μία γευστική εξόρμηση και προτάσσουν τα καλύτερα εστιατόρια, μπεργκεράδικα και ψαροταβέρνες για καλοφαγάδες.

Kozis’

Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια, τηλ: 21 0810 1584

H Νότια Αφρική έχει μπόλικο… ψαχνό, και το Kozi’s θα σου ανοίξει τα μάτια και το στομάχι, μιας και εδώ τηρούν την αφρικανική παράδοση του ψημένου κρέατος. Το μαρινάρουν με μια μυστική σάτλσα μπαχαρικών που τα απογειώνει και σερβίρουν πιάτα όπως μπριζόλα Chakalaka ζουμερή, εξαιρετικό rib eye (και σε κοντοσούβλι), χτένι 300 γραμμαρίων απαλό σαν βελούδο και διάφορα μπέργκερ οφείλουν μια θέση στο τραπέζι σου. Από τα ορεκτικά, δοκίμασε African portobello μανιτάρι με με μοτσαρέλα και σπιτική chutney sauce και Moukoko με carpaccio μοσχαριού, ρόκα, lime, flakes παρμεζάνας, ελαιόλαδο και  λάδι μαύρης τρούφας. Ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο με νοτιοαφρικάνικο κρασί.

Ψαροκόκκαλο

Ελ. Βενιζέλου 19, Μελίσσια, τηλ: 21 0807 7535

Ένας οικονομικός ναός ψαροφαγίας, με πολλούς φανατικούς θαμώνες κρύβεται στα Μελίσσια. Το Ψαροκόκκαλο φέρνει τη θάλασα στο πιάτο σου με ένα σωρό λαχταριστά πιάτα. Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, πεσκανδρίτσα σε μπουκίτσες με κρέμα γάλακτος και σκόρδο, γόνος καλαμαράκι, μύδια αχνιστά με λεμόνι, ριζότο σουπιάς και γαρίδες και πετροσωλήνες σαγανάκι συγκαταλέγονται στα must του καταλόγου. Ρώτα τους για τα ψάρια ημέρας που φέρνουν με δική τους βάρκα, σε καλές τιμές. Ο λογαριασμός κάπου στα 25€ το άτομο, με κρασί, αν δεν πάρεις φρέσκο ψάρι.

Smokey Joe's

Ανδρέα Παπανδρέου 2Α, Μελίσσια, τηλ: 21 0810 1889

Κρυμμένη σε μια στοά που δεν την παίρνει εύκολα το μάτι βρίσκεται όλη η τέχνη του low and slow BBQ, ίσως η καλύτερη μέθοδος για να απολαύσεις μοσχαρίσιες κοπές όπως το μπρίσκετ. Στο Smokey Joe's τα κρέατα περνούν από ψήσιμο 15 ωρών σε BBQ Smoker Grill και γίνονται λουκούμια. Σημείωσε οπωσδήποτε το Black Angus Brisket που συνοδεύεται από chimichurri σως, αλλά και τα λαχταριστά του μπέργκερ, όπως το κλασικό Cheeseburger με brioche χειροποίητο, μπιφτέκι από κιμά Black Angus Αμερικής, καπνιστό bacon, cheddar, ντομάτα, πράσινη σαλάτα, ketchup από πιπεριά Φλωρίνης και μαγιονέζα. Λογαριασμός με μπίρα στα 20-30€ το άτομο, ανάλογα το κρέας.

BarBara Que

Εθ. Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 21 3034 9058

Τι θα έλεγες για ένα πληθωρικό μπέργκερ; Το BarBara Que συνεχίζει σταθερά να ψήνει αριστοτεχνικά μπιφτέκια τα οποία εισχωρούν σε αφράτο ψωμάκι και καίνε καρδιές. Ξεκίνα παραγγέλνονας μια Jacket Potato, ψητή πατάτα με κρέμα Philadelphia, wacamole και μπέικον και συνέχισε με ένα μπέργκερ Italian Mafia με πατέ μανιταριών και δυνατό άρωμα τρούφας ή ένα Texas Buffalo με βουβαλίσιο κιμά, mozzarella και γλυκιά BBQ και Bourbon σως. Δε θα χρειαστείς κάτι παραπάνω για να χορτάσεις – άντε και καμία σαλάτα. Ο λογαριασμός στα 18-20€ με μπίρα.

Ο Καλοφαγάς

Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, Βριλήσσια, τηλ: 21 0804 0380

Συνεχίζουμε με κρεατολάγνα διεύθυνση, πιάνοντας θέση στην όμορφη αυλή του Καλοφαγά, ενός steakhouse που ξέρει από κλασική, αλλά και μοντέρνα κρεατοφαγία. Εδώ θα δοκιμάσεις κορυφαία και ζουμερή σταβλίσια μπριζόλα, τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο, παϊδάκια αρνίσια και ωραιότατο μοσχαρίσιο συκώτι, αλλά και πιο μοντέρνες κοπές, όπως ribeye Αμερικής, wagyu και sirloin, μπριζόλα σταβλίσια ωρίμανσης 28 ημερών, Rib Eye ωρίμανσης, Rump σιτεμένο και γιγαντιαία Tomahawk. Όλες συνοδεύονται από τραγανές πατάτες τηγανιτές, όπως πρέπει δηλαδή, ενώ στο μενού θα βρεις και άλλες επιλογές, όπως σκιουφιχτά με σιμογαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά braizee και παρμεζάνα. Λογαριασμός στα 20-30€ το άτομο, αναλόγως κοπής κρέατος.

Νησιώτισσα

Λεωφ. Πεντέλης 168, Βριλήσσια, τηλ: 21 0803 2957

Κλείνουμε με ψαράκι, σε μια σταθερή αξία για ψαροφαγία στα Βριλήσσια. Η Νησιώτισσα αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερή αξία και σερβίρει νόστιμα πιάτα με άρωμα θάλασσας στον μοντέρνο και… νησιώτικο χώρο της. Η ψαρόσουπα είναι αναμφισβήτητα το χιτ του καταλόγου, από τις πιο ωραίες που θα φας, ενώ στον κατάλογο θα βρεις τις κλασικές επιλογές μιας ψαροταβέρνας: καλαμαράκια τηγανιτά, χταποδάκι ξιδάτο, γαρίδες ψητές με το λεμονάκι σου, μύδια αχνιστά, γαριδάκι συμιακό και αρκετές επιλογές ζυμαρικών με θαλασσινά αν πεινάς πολύ. Ο λογαριασμός στα 25€/ άτομο, με κρασί, αν δεν πάρεις φρέσκο ψάρι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v