Πού να πάμε για φτηνό ψαράκι;

Δεν είναι ανάγκη να πληρώνεις 60€ το κιλό για να φας ωραίο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Σου έχουμε έξι αθηναϊκές διευθύνσεις που δεν θα σου ψήσουν το ψάρι στα χείλη.

Πού να πάμε για φτηνό ψαράκι;

Είναι πια δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά αν έχεις μεγαλώσει με νησιώτες γονείς σίγουρα τους έχεις ακούσει να θυμούνται ότι μια φορά κι έναν καιρό το ψάρι ήταν το φτηνό φαγητό, ακριβό ήταν μόνο το κρέας. Τώρα μπορεί να αλλάξαν οι καιροί, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως αν έχεις μείνει αυγουστιάτικα στην Αθήνα και λαχταράς γεύση από θάλασσα είτε στο κέντρο είτε σε συσκευασία μονοήμερης, θα πρέπει να πληρώσεις μισό μηνιάτικο για να την ευχαριστηθείς. Τα παρακάτω ψαροταβερνάκια μας σερβίρουν ψάρια και θαλασσινά σε λογικότατες ακόμα και για ανθρώπους που παίρνουν βασικό μισθό τιμές.

Ατλαντικός
Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ: 21 3033 0850

Σταθερά η πρώτη διεύθυνση που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για οικονομικά ψάρια και θαλασσινά, ο Ατλαντικός απλώνει τα τραπεζάκια του σε δύο σκιερά σοκάκια του Ψυρρή, και μας σερβίρει κουτσομουράκια στο τηγάνι, ψητή σαρδέλα, γαριδάκι τηγανητό, αχνιστά μύδια και εξαιρετικό καλαμάρι. Ο λογαριασμός με ουζάκι σπάνια ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

Ο Βλάσσης
Φωκίωνος Νέγρη 47, Κυψέλη, τηλ.: 211 0125263

Ιχθυοπωλείο και ταβερνάκι δύο σε ένα, ο Βλάσης σου ψήνει το ολόφρεσκο ψαράκι που θα διαλέξεις από τον πάγκο του με μια ελάχιστη επιβάρυνση της τάξης των 5€, και σου το σερβίρει στα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο μαζί με κλασικά πλην πεντανόστιμα παρελκόμενα –τηγανιτές πατάτες, τυροκαυτερή, μυρωδάτη χωριάτικη και πάει λέγοντας. Λογαριασμός με ουζάκι, σταθερά κάτω από 20€ το άτομο.

Ο Γιώργης του Βυθού
Σοφοκλή Βενιζέλου 92, Λυκόβρυση, τηλ: 210 2848050

Ανάλογο concept με τον Βλάση, αλλά στον βορρά αυτή τη φορά, ο Γιώργης του Βυθού έχει, για να καταλάβεις, τιμές σαν αυτές: Τσιπούρα ψητή στα 7€, λαβράκι στα 8,50€, γαύρο τηγανιτό στα 6,50€ και γαριδοπίλαφο στα 10€. Το μενού συμπληρώνουν μια ταραμοσαλάτα - σήμα κατατεθέν, τηγανιτό γαριδάκι, αθερίνα και εξαιρετικά μύδια και ο λογαριασμός έρχεται σταθερά κάτω από 20€ το άτομο με ουζάκι.

Ο Καραβίδας
Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 0271 4585

Όλες τις μέρες εκτός από Κυριακές, εδώ δοκιμάζουμε ένα φανταστικό ψαρο-μενού δύο ατόμων https://karavidas.gr/prosfores/ που κοστίζει 32€ (το σύνολο, όχι το άτομο) και περιλαμβάνει επιλογή από δύο κυρίως πιάτα (γαριδομακαρονάδα, φρέσκα μπακαλιαράκια, μερίδα γαρίδες, κουτσομούρα κ.α.), ένα ορεκτικό (καλαμαράκι, γαριδάκι, γαρίδα σαγανάκι, μύδια αχνιστά, σουπιές κρασάτες κ.α.), μία σαλάτα και δύο γλυκά. Βάλε κι ένα ουζάκι (στα 7€) και ο λογαριασμός δεν θα βγει παραπάνω από 19,50€ το άτομο. Σημείωσε ότι αυτές τις μέρες έχει κλείσει για διακοπές, από 1η Σεπτεμβρίου όμως επιστρέφει δριμύτερο.

Φόρος
Θορικό Λαυρίου, τηλ.: 22920 28018

Σταθερά μια από τις αγαπημένες μας επιλογές για φτηνό φρέσκο ψάρι με θέα θάλασσα, ο Φόρος απλώνει τα τραπέζια του σε μια ευρύχωρη αυλή λίγο έξω από το Λαύριο, και μας σερβίρει φρέσκα ψάρια ημέρας, αλλά και μαστόρικα τηγανισμένα καλαμαράκια και γαρίδες, χειροποίητο γαύρο μαρινάτο, και ένα φανταστικό ξυδάτο χταπόδι. Λογαριασμός μετά ούζου, στα 15€ αν δεν πάρεις μεγάλο φρέσκο ψάρι, στα 25€ περίπου αν υποκύψεις και σε ένα φαγκρί ή ένα σαργουδάκι.

Η Παραλία
Αλεποχώρι, τηλ.: 2296 051310

Απλώνει τραπεζάκια πάνω στην άμμο, και τα φορτώνει με λίγα και καλά ψάρια ημέρας, γαριδούλες σαγανάκι, καλαμαράκια στο τηγάνι και εξαιρετική καβουροσαλάτα είναι τα «οπωσδήποτε» του μενού του. Με φρέσκο ψάρι κατηγορίας φαγκριού, και το απαραίτητο ουζάκι, θα δώσεις γύρω στα 25€ το άτομο. Αν μείνεις σε μικρότερα ψαράκια και θαλασσινά, υπολόγισε κάτω από 20€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v