Πόσο κοστίζει λοιπόν ένα ΣΚ στην Επίδαυρο;

Βάλαμε κάτω βενζίνες, διόδια, εισιτήρια, διαμονή και φαγητό, και έχουμε να σου πούμε ότι η Επίδαυρος δεν βγαίνει τόσο ακριβή όσο νομίζεις.

Πόσο κοστίζει λοιπόν ένα ΣΚ στην Επίδαυρο;

Επειδή η Επίδαυρος είναι ανθρώπινο δικαίωμα, θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η οικονομικότερη επιλογή είναι να πας μόνο για την παράσταση, με τα λεωφορεία του Φεστιβάλ Αθηνών, που αναχωρούν στις 17.00 από τον Ελαιώνα και σε φέρνουν μετά το τέλος της παράστασης στο Σύνταγμα. Σε αυτή την περίπτωση, πληρώνεις μόνο 14€ συν το εισιτήριο της παράστασης (από 10€ έως 50€, αναλόγως την θέση που θα επιλέξεις να καθίσεις).

Αν όμως το μπάτζετ σου σηκώνει το κάτι τις παραπάνω, αξίζει σίγουρα να μείνεις όλο το Σαββατοκύριακο, να κάνεις τις βουτιές σου στις γύρω παραλίες, να συζητήσεις την παράσταση τρωγοπίνοντας σε ωραία ταβερνάκια και να ξενυχτήσεις χορεύοντας στο Καπάκι. Πόσο θα κοστίσει αυτό; Έχουμε και λέμε.

Οι βενζίνες και τα διόδια

Με ένα αυτοκίνητο που καίει 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, και την τιμή της βενζίνης στο 1,90€ το λίτρο, θα χρειαστείς γύρω στα 23€ από το κέντρο της Αθήνας ως το Αρχαίο Θέατρο, συν άλλα 4€ για διόδια, το σύνολο 54€ πήγαινε-έλα.

Η διαμονή

Όπως έχουμε ξαναπεί, τα δωμάτια γύρω από τα δύο θέατρα της Επιδαύρου (στο Λυγουριό και την Παλιά Επίδαυρο) δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά, είναι όμως λίγα και εξαντλούνται γρήγορα. Όσοι δεν είμαστε των φρονίμων παιδιά, να φροντίζουμε τις κρατήσεις μας μήνες πριν, μένουμε παραδοσιακά στο Ναύπλιο, το Τολό ή το Δρέπανο, που απέχουν ένα μισάωρο από το Αρχαίο Θέατρο, έχουν πάντα διαθεσιμότητα, και ωραιότατα δωμάτια στα 60-70€ το δίκλινο κατά μέσο όρο. Αυτή είναι πάνω-κάτω η τιμή και για ένα δωμάτιο στην Παλιά Επίδαυρο, αν είσαι τυχερός/η και πετύχεις καμιά ακύρωση. Ενδεικτικά σημείωσε το Fevronia’s Rooms στο Δρέπανο (65€ το τρίκλινο), το Maria Apartments στην Ασίνη (70€ το διαμέρισμα που φιλοξενεί μέχρι 4 άτομα) και το Binji Hotel στην Παλιά Επίδαυρο (75€ το δίκλινο). 

Αν το μπάτζετ είναι έξτρα χαμηλό, στην Παλιά Επίδαυρο και συγκεκριμένα στην παραλία που λέγεται Γιαλάσι, θα βρεις τρία οικονομικότατα, πλην προσεγμένα, κάμπινγκ, τα ΜπέκαςΝικόλας Ι και Νικόλας ΙΙ, με τιμές που κυμαίνονται στα 7€ το άτομο και 6,50€ για τη σκηνή.

Το φαγητό και τα ποτά

Επειδή πολλά από τα ταβερνάκια γύρω από τα δύο θέατρα είναι υπερτιμημένα (βλέπε τσιμπημένες τιμές για μέτριο φαγητό), ρωτήσαμε τους ντόπιους και ερχόμαστε να σου πούμε ότι με 15€ το άτομο θα φας εξαιρετικά, απλά χωρίς να βλέπεις τη θάλασσα, στις αυλές της Καρυδιάς και του Μπόλμπου στην Παλιά Επίδαυρο. Αμφότεροι ειδικεύονται στα κρεατικά, λεπτομέρειες έχουμε εδώ. Επίσης φοβερά κρεατικά, αλλά και κάποια μαγειρευτά και πιάτα ημέρας σε αντίστοιχα καλές τιμές, θα βρεις στη Βασιλική, κι αυτή στην Παλιά Επίδαυρο. 

Ποτά θα πιείς φυσικά στο Καπάκι, χορεύοντας Ικαριώτικο εναλλάξ με Macarena ώσπου να ανατείλει ο ήλιος, και δεν θα τα πληρώσεις παραπάνω από 7€ το ένα.

Θα πληρώσω για ξαπλώστρες και τέτοια στις παραλίες;

Όχι, οι παραλίες της Επιδαύρου δεν είναι οργανωμένες. Αν δεν προνοήσεις να φέρεις μαζί σου ομπρέλα, το πευκοδάσος που φτάνει ως την θάλασσα στο Καλαμάκι έχει ονειρική σκιά ακόμα και ντάλα μεσημέρι.

Ωραία, να κάνουμε και τη σούμα;

Έστω ότι είστε δύο άτομα στο αυτοκίνητο, εσύ και το αμόρε σου ας πούμε. Για μία διανυκτέρευση, δύο γεύματα (ένα Σάββατο βράδυ μετά την παράσταση και ένα Κυριακή μεσημέρι πριν την επιστροφή), δύο ποτά ο καθένας στο Καπάκι, και από ένα εισιτήριο των 30€ στο θέατρο, θα χρειαστείτε μαζί με τα πήγαινε-έλα 136€ ο καθένας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v