Στο Νέο Ηράκλειο και στη Μεταμόρφωση φάγαμε και ήπιαμε στα καλύτερα

Τα έφερε ο δρόμος μας και βρεθήκαμε προς Νέο Ηράκλειο και Μεταμόρφωση μεριά και τα περάσαμε υπέροχα τρωγοπίνοντας μέχρι τελικής πτώσης.

Στο Νέο Ηράκλειο και στη Μεταμόρφωση φάγαμε και ήπιαμε στα καλύτερα

Ο Ιούλιος μάς αποχαιρετά σε λίγες μέρες και πλέον η μόνη συζήτηση που παίζει ολούθε είναι αν πήγες ή πότε θα πας διακοπές. Εμείς δεν ξενερώνουμε είτε ανήκουμε στους μεν είτε στους δε, και παίρνουμε την παρέα μας να φάμε αφού αυτός ο καύσωνας δεν μας αφήνει σε ησυχία. Αυτή τη φορά κινούμαστε προς Μεταμόρφωση και Νέο Ηράκλειο μεριά για φαγητό και ποτό κι ετοιμάζουμε λίστα αν θελήσεις να έρθεις να μας βρεις και να κεράσεις την επόμενη γύρα, είτε μιλάμε για μεζεδάκια είτε για σφηνάκια.

Γίδι

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848

Το Γίδι στη Μεταμόρφωση μπήκε στη ζωή μας πριν κάποιο καιρό κι έχει σκοπό του να αναβιώσει την παλιά κι αγαπημένη χασαποταβέρνα, που αγαπήσαμε από παιδιά. Οι άνθρωποι του μαγαζιού απλώνουν τραπεζάκια σε μια πανέμορφη αυλή και περιμένουν όποιον κρεατοφαγά περάσει τις πύλες του γιδιού για να τον καλοταΐσουν. Αν βρεθείς προς το Γίδι, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το εκλεκτό χοιρινό Iberico και το ξακουστό χοιρινό Mangalitsa, προσούτο προβατίνας, αρνίσια παΐδάκια, φρυγαδέλια και τις γιγαντιαίες σπαλομπριζόλες του. Αν είσαι αρκετά μερακλής θα δοκιμάσεις και πατσά ή μοσχαρόσουπα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 30€ το άτομο μαζί με κρασί.

Amandi

Πρασίνου Λόφου 4, Ηράκλειο, τηλ: 21 0284 2583

Αλλαγή περιοχής αλλά και θεματικής κουζίνας. Στο Ηράκλειο, το Amandi είναι ένας all day χώρος στον οποίο μεταξύ άλλων απολαμβάνουμε ωραιότατη μεσογειακή κουζίνα, ενισχυμένη με μπέργκερ. Στον κατάλογό του θα βρεις επιλογές όπως ψητό κατσικίσιο τυρί με σπιανάτα, καβουρδισμένα φουντούκια και βαλσάμικο, φλογέρες τυριών με κρέμα τυριών και μαρμελάδα ντομάτας, καλτσόνε με φρέσκια ζύμη πίτσας, γεμιστό με ζαμπόν και μπέικον, μπρουσκέτες με ντομάτα και βασιλικό, ψαρονέφρι παγιάρ με σάλτσα γιαούρτι και ρύζι, μοσχαρίσια φιλετίνια με κρέμα μανιταριών, γεμιστό τορτελίνι με τυριά σε λευκή σάλτσα, και κοτόπουλο σε κρούστα παρμεζάνας, με προσούτο, θυμάρι και αρωματικές πατάτες baby. Με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 20€ κατ’ άτομο.

Αφρόψαρο

Μαρίνου Αντύπα 62-66, Nέο Ηράκλειο, τηλ: 2102723000

Το Αφρόψαρο είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια των βορείων προαστίων, ειδικά αν ψάχνεις να δοκιμάσεις γκουρμέ γαστρονομικές προτάσεις με έμπνευση από τις θαλασσινές νοστιμιές της χώρας.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις πανδαισία σαλατικών Αφρόψαρο με μπλε καβούρι και Αθηναϊκή μαγιονέζα, σεβίτσε λαυράκι με γάλα τίγρης, καλαμάρι στη σχάρα με αυγά χελιδονόψαρου και κρέμα μέντας, παστράμι βακαλάου με ντοματίνια confit, κάπαρη και αγγουράκια τουρσί, ριζότο με γαρίδες και κρέμα από παντζάρι με γλυκιά γκορκοντζόλα, και θαλασσινή καρμπονάρα, με γαρίδα, αυγά χρυσής ρέγγας και guancialle. Ο λογαριασμός μαζί με συνοδευτικό ποτήρι κρασί στα 30-35€ κατ΄ άτομο.

Ποτάκι κανείς;

Μέθεξη

Νεότητας 2, Νέο Ηράκλειο, τηλ.: 21 0284 9267

Ιστορικές μπυραρίες με κήπο δεν έχουμε πολλές στην πρωτεύουσα κι η Μέθεξη είναι μια από αυτές τις λίγες, που κρατούν ψηλά τον πήχη τόσο στο κομμάτι της ζυθοκατάστασης όσο και στο φαγητό. Πέρα από taps, υπάρχουν και μπόλικες επιλογές με πλήθος ετικετών στον κατάλογο, ενώ αν πεινάσεις επιβάλλεται να δοκιμάσεις κοτόπουλο Μέθεξη (με ρολάκια κοτόπουλο πανέ γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πέστο βασιλικού), φιλέτο χοιρινό μενταγιόν (με σάλτσα λευκή από κρασί Σάμου, τυρί μασκαρπόνε, παρμεζάνα και τραγανά flakes προσούτο),ψαρονέφρι με μαύρη μπύρα, φιλετάκια χοιρινά σωτέ σβησμένα με μπύρα και μοσχαρίσια σκαλοπίνια. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 15-20€ για γενναίο φαγοπότι.

 

Madeira

Πεύκων 1, Ηράκλειο, τηλ.: 21 3031 5945

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Madeira Cafe & Bar (@madeiraathens)

Το Madeira έχει μια νησιώτικη αύρα που μας αρέσει ιδιαίτερα, για αυτό πού μας χάνεις πού μας βρίσκεις εδώ γύρω τριγυρνάμε. Πιάνουμε τραπεζάκι στην αυλή του που μοιάζει να τηλεμεταφέρθηκε εδώ από τις Κυκλάδες, με τα λευκά καμπυλωτά πεζούλια της, τις φουντωτές φυλλωσιές και τις καλαμωτές, και τους άσπρους-μπλε τόνους στη διακόσμηση. Τη βρίσκεις ανοιχτή από νωρίς για ωραία καφεδάκια, μέχρι αργά για καθαρά ποτά (από 7€) και σούπερ κοκτέιλ (στα 9€).

H.o.s.t

Ναρκίσσων 5, τηλ.: 21 0282 0430

Αν ψάχνεις κοκτεϊλόμπαρο στην ευρύτερη περιοχή τότε καλό είναι να ξέρεις ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο H.o.s.t. Ο χώρος έχει μια ξεκάθαρη industrial χροιά αφού συνυπάρχουν αρμονικά μέταλλο και ξύλο και μια υπέροχη αυλίτσα που κλέβει δικαίως τις εντυπώσεις όταν καλοκαιριάσει. Ο κόσμος συρρέει από νωρίς για καφεδάκι, αλλά και brunch-αριστές επιλογές για να ξεπεινάσεις αν δεν έχεις φάει πρωινό. Μόλις βραδιάσει η φάση γίνεται κοκτεϊλάτη με κλασικές και signature επιλογές για να πιει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v