Το σουτζούκι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό έδεσμα

Το σουτζούκι είναι τέχνη, είναι στη ζωή σου κάτι σαν θρησκεία, και αν δεν το απολαύσεις όπως πρέπει θα’ναι ιεροσυλία.

Το σουτζούκι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό έδεσμα

Αν είσαι μερακλής, τότε σίγουρα έχεις τσεκάρει τα αγαπημένα μας κεμπάπ στην πόλη καθώς και τα καλύτερα μπιφτέκια του ντουνιά

Έφτασε η στιγμή να πάμε το ρεπορτάζ ένα βήμα και δυο μπουκιές παραπέρα όμως και να πιάσουμε στο στόμα μας αυτό το καυτερό έδεσμα από την Πόλη που ακούει στο όνομα σουτζούκι.

Τυλιχτό, σε μερίδα, ή μαζί με αυγά, ήρθε η ώρα να το απολαύσεις στα πιο σωστά στέκια.

Πολύβιος

Αγίου Δημητρίου 28, Δραπετσώνα, τηλ: 21 0461 7563

Ένα από τα παλαιότερα, αν όχι το παλαιότερο, σουβλατζίδικα της Δραπετσώνας, ο Πολύβιος ετοιμάζει ένα από τα κορυφαία σουτζούκια όλης της πλάσης, μαζί με εξίσου φοβερό κεμπάπ, με τη μυστική συνταγή του παππού του ιδιοκτήτη. Θα τα απολαύσεις σε μερίδα, με τραγανές πίτες, ντομάτα και κρεμμυδάκι. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης φοβερό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, καθώς και λαχταριστό σαγανάκι με παστουρμά και αυγό. Λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο με μπίρα.

Αβραάμ

Σωκράτους 3, Δραπετσώνα, τηλ: 21 0461 5841

Φωτό: Iamkat K.

Μια ακόμα θρυλική διεύθυνση της «Δράτσας», ο Αβραάμ μαζεύει κόσμο και κοσμάκη από κάθε γωνιά της Αθήνας, που πιάνει θέση στην νοσταλγική του αυλή για να γευτεί εξαιρετικά σουβλάκια, και φοβερό σουτζούκι. Το κεμπάπ και το τυλιχτό σουτζούκι παραμένουν κορυφαίες επιλογές, όμως εξίσου νόστιμα είναι και τα μοσχαρίσια καλαμάκια και τα καλαμάκια κοτόπουλο. Αν πεινάς πολύ και συνοδεύεσαι, παίζουν και ποικιλίες με λίγο απ’ όλα. Ο λογαριασμός για ένα μερακλίδικο γεύμα, στα 12-15€ το άτομο, με μπίρα.

Καραμανλίδικα του Φάνη

Διευθύνσεις εδώ

«Παστιρματζίδικο» και μεζετζίδικο, τα Καραμανλίδικα του Φάνη βρίσκονται πλέον σε τρεις διευθύνσεις, για αγορές αλλά και για να κάτσεις και ετοιμάζουν μεταξύ πολλών άλλων, εξαιρετικό σουτζούκι με την καραμανλίδικη παραδοσιακή συνταγή από την Καππαδοκία. Εδώ θα το απολαύσεις σε σαγανάκι με καραμανλίδικο παστουρμά και αυγά, με αυγά μάτια σκέτο, σε τηγανιά «πύραυλο», αλλά και μαζί με γίγαντες, σε συνδυασμό με δροσερή και πικάντικη φετούλα. Ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα με τσιπουράκι, στα 15€ το άτομο.

Σέρκος

Ίωνος Δραγούμη 39-41, Κοκκινιά, τηλ: 21 0492 8297

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Souvlakiaoserkos (@souvlakiaoserkos)

Επιστροφή στο Λιμάνι και στην τιμημένη Κοκκινιά, εκεί όπου ο Σέρκος ετοιμάζει ένα από τα πιο νόστιμα σουτζούκια, αλλά και τα πιο αφράτα κεμπάπ – αυτά τα δύο πάνε μαζί, δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον. Το σουτζούκι εδώ απολαμβάνεται τυλιχτό, με υλικά της αρεσκείας σου, αλλά και σε μερίδα με ντομάτα και κρεμμύδι, έτσι απλά και λιτά. Στον κατάλογο θα βρεις και ωραιότατο παστουρμά, καθώς επίσης και καλαμάκι χοιρινό, σπιτική τυροκαυτερή, χειροποίητο λαχματζούν και λουκάνικο χωριάτικο. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με μπίρα.

Λευτέρης ο Πολίτης

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια, τηλ: 21 0522 5676

Σερβίρει τα πικάντικα σουβλάκια του από το 1951 στην Ομόνοια, τα οποία είναι τόσο μικρά και νόστιμα που δύσκολα θα μείνεις στα δύο.  Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το τυλιχτό με χειροποίητο σουτζούκι, στο οποίο προσθέτει φρεσκοκομμένο μαϊντανό, κρεμμύδι, ντομάτα και μείγμα κόκκινων πιπεριών για την κάψα την ωραία. Εξίσου δυνατή και η μερίδα, με μπιφτέκι ή σουτζούκι, και κρεατικά, τα οποία αναπαύονται πάνω σε ξεροψημένες πιτούλες, που μαζεύουν όλα τα ζουμάκια των κρεάτων. Λογαριασμός στα 10-12€ το άτομο, με μπίρα. Πλέον, έχει και «αδερφάκι» στο 18 της Ρόμβης, κοντά στο Σύνταγμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v