Πού θα φάω καλό μπιφτέκι;

Ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα μπιφτέκια της Αθήνας. Επειδή μερικές μέρες θες να φας ένα μπιφτέκι, και αξίζεις τα καλύτερα.
Πού θα φάω καλό μπιφτέκι;
Μπιφτέκι. Βαριά λέξη. Θα φταίει το φ, που είναι βαρύ γράμμα. Όπως και στην λέξη “φταίω”, της δίνει αμέσως άλλη βαρύτητα. Αλλά εδώ δεν θα αναλύσουμε φθόγγους και την υποτιμημένη σημασία τους στο πόσο όμορφη και εκφραστική είναι η ελληνική γλώσσα· θα μιλήσουμε για μπιφτέκια. Συγκεκριμένα, μερικά από τα καλύτερα μπιφτέκια της Αθήνας.

 

Φτάνουν οι φτωχές εισαγωγές.

 

Λευτέρης ο Πολίτης

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια

Μπιφτέκι σε πίτα, με κρεμμύδι και ντομάτα. Και με πάπρικα, αν το ζητήσεις, και αν αντέχεις τα καΦΤερά. Συγγνώμη, η φάση με το φ παράγινε, δεν θα το αναφέρουμε ξανά. Που λες, εδώ δεν έχει σως, ούτε τζατζίκια. Έχει απλό, τίμιο μπιφτέκι – από 1,70€ το τυλιχτό – που δημιουργεί ουρές έξω απ’ το μαγαζί από νωρίς το πρωί. Βρίσκεται στην Ομόνοια από το 1951, άρα κάτι κάνει (πολύ) καλά.

 

Μπάμπης

Λ. Αμφιθέας 73, Π. Φάληρο

Ακόμα ένα old school μπιφτέκι, που οι περισσότεροι Αθηναίοι από το 1967 και μετά έχουν απολαύσει. Η συνταγή του είναι μυστική, και πέρα για πέρα σωστή: Λίγο το αλάτι, λίγο τα μπαχαρικά, λίγο η καλή ποιότητα του κρέατος και η υφή του μπιφτεκιού – για να μιλήσουμε και πιο σοβαρά, η υφή στο μπιφτέκι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Με φρεσκοκομμένες πατάτες, η μερίδα στοιχίζει 6€, ή 5€ αν την πάρετε για το σπίτι.

 

Χρήστος

Δουκίσσης Πλακεντίας 34, Χαλάνδρι

Από τα πιο αγαπητά φαγάδικα του Χαλανδρίου, και ξεκάθαρα από τα πιο ξακουστά μπιφτέκια. Ζουμερό, μεγάλο, με ψιλοκομμένη ντομάτα και μπαχαρικά από πάνω, για να είναι κάθε μπουκιά απολαυστική. Το συνοδεύουμε με τέλεια τυροκαυτερή ή μελιτζανοσαλάτα, πατατούλες και σαλάτα χωριάτικη. Δεν ξεχνάμε το απαραίτητο κρασί, και εδώ υπολογίζουμε έναν λογαριασμό περί τα 17-20€ το άτομο.

 

Juicy Grill

Κεραμεικού 2, Χολαργός

Μπεργκεράδικο είναι, λογικό το λες να έχει καλό μπιφτέκι. Και εμείς θα σου απαντήσουμε με αυτό το gif. (gif Thor “Is it though?”)

Όχι, φίλε αναγνώστη, δεν έχουν όλα τα μπεργκεράδικα άψογο μπιφτέκι, δυστυχώς. Το Juicy Grill του Χολαργού, όμως, έχει. Και μας το σερβίρει και σκέτο, με αυγά τηγανιτά, γενναία μερίδα πατάτες και πράσινη σαλάτα. Για ένα χορταστικό γεύμα εδώ, με μπυρίτσα που ταιριάζει ωραία με το μπιφτέκι, υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

 

Το Λυχνίον

Λ. Ριανκούρ 17, Αμπελόκηποι

Και περνάμε σε κάτι συνοικιακό. Συνοικιακό και λατρεμένο, καθώς το Λυχνίον μετά πάνω από σαράντα χρόνια να ταΐζει κόσμο γύρω απ’ την Πανόρμου. Το δε μπιφτέκι – που αποτελεί αδιαμφισβήτητο χιτ του πλούσιου σε πολύ ωραία κρεατικά καταλόγου – είναι χορταστικότατο, τρυφερό, ξεροψημένο από έξω και μαλακό όπως πρέπει από μέσα, και σερβίρεται με ψιλοκομμένη ντοματούλα. Με κέρασμα στο τέλος, δεν υπολογίζουμε ο λογαριασμός να βγει πάνω από 12€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v