3 οικονομικά τριήμερα στην Πελοπόννησο

Στην Ηλεία, την Αργολίδα και τη Μεσσηνία, οι τιμές είναι καλές και οι βουτιές σε κρυστάλλινα νερά ανθρώπινο δικαίωμα.

3 οικονομικά τριήμερα στην Πελοπόννησο

Δεν σου βγαίνει το μπάτζετ για διακοπές; Πήγες και γύρισες, αλλά θέλεις λίγο ακόμα; Η Πελοπόννησος είναι ο ιδανικός προορισμός για τριημεράκια όχι-μόνο-της-παρηγοριάς: Είναι δίπλα μας, έχει τέλειες παραλίες και ένα σωρό μέρη για εξερευνήσεις, και –αν αποφύγεις κάποιες τσιμπημένες γωνιές– μπορεί να βγει εξαιρετικά οικονομική. Αυτό το τελευταίο, άφησέ το πάνω μας.

Στην Κυλλήνη και τα πέριξ της

Έχει μια από τις ωραιότερες παραλίες όχι μόνο της Πελοποννήσου, της Ελλάδας όλης, τα Λουτρά Κυλλήνης, που μην τα ακούς έτσι από το όνομα, είναι μια εξωτική αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά, αμμόλοφους με κρινάκια και θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα. Έχει επίσης ένα κάστρο βγαλμένο από τα παραμύθια που διαβάζαμε μικροί, το Χλεμούτσι που έχτισαν οι Φράγκοι το 1220, ιαματικές πηγές για σούπερ οικονομικό spa, και μια χαρά τιμές σε διαμονή και φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα - 10 καλοί λόγοι να κάνεις φέτος διακοπές στην Ηλεία 


Η διαμονή: Για τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου, βρήκαμε καλές τιμές στα Vila Thailanda στο Κατάκολο (65€ το διαμέρισμα δύο ατόμων με πρωινό) Traditional Room the Small Museum στην Κυλλήνη (65€ το δίκλινο) Fragos Garden Studios λίγο έξω από την Κυλλήνη (71€ το δίκλινο) Panorama Rooms στο Κάστρο της Κυλλήνης (50€ το δίκλινο) και Castro Beach Hotel λίγο έξω από το Κάστρο Κυλλήνης (72€ το δίκλινο). 

Οι βενζίνες: Με ένα αυτοκίνητο που καίει 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, η βενζίνη θα βγει γύρω στα 48€ one way, συν 12€ τα διόδια, συνολικά περί τα 120€ πήγαινε-έλα, οπότε 60€ το άτομο αν είστε δύο στο αυτοκίνητο.

Το φαγητό: Με 15-17€ το άτομο θα φας ωραιότατα μαγειρευτά στην Κληματαριά, στα Λουτρά της Κυλλήνης, και σούπερ κρεατικά στη σχάρα και τη σούβλα (αν πετύχεις γουρουνοπούλα μην τη χάσεις) στον Διόνυσο, στο Κάστρο.

Στο Ναύπλιο και τριγύρω

«Πάλι Ναύπλιο;» σε ακούμε να λες, και ερχόμαστε να ρωτήσουμε: Την έχεις όντως εξαντλήσει την περιοχή γύρω του; Ας πούμε εντάξει, τις βόλτες σου στην παλιά πόλη τις έχεις κάνει, στο Παλαμήδι και την Ακροναυπλία έχεις σκαρφαλώσει, και από βουτιές σε Αρβανιτιά και Καραθώνα μπορεί να είσαι καλυμμένος/η. Ξέρεις όμως τι ωραία νερά έχει η βοτσαλωτή παραλία στο Δρέπανο; Έχεις κατηφορίσει το μονοπάτι για την ονειρικά ερημική παραλία που λέγεται Βίλες; Έχεις πιάσει τραπεζάκι για old school σουβλάκια στους Μύλους; Όχι; Έχεις ακόμα πολλά να μάθεις.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που δεν έχεις δει γύρω από το Ναύπλιο 

Η διαμονή: Διαθεσιμότητα και χαμηλές τιμές για τα ΣΚ Ιουλίου και Αυγούστου βρήκαμε στα Home Sweet Home 4, 300 μέτρα από την παραλία της Αρβανιτιάς (70€ το διαμέρισμα τριών ατόμων) Deisisroom nafplio Afroditi στην παλιά πόλη του Ναυπλίου (76€ το δίκλινο) Spyros Studio στο Ναύπλιο (80€ το δίκλινο) Tolon Beach Hotel στο Τολό (71€ το δίκλινο στούντιο με θέα θάλασσα) Fevronia’s Rooms στο Δρέπανο (70€ το τρίκλινο) και Hotel Apanema στο Βιβάρι (80€ το οικογενειακό δωμάτιο τριών ατόμων). 

Οι βενζίνες: Γύρω στα 23€ one way, συν 6,50€ για διόδια, το σύνολο 60€ περίπου πήγαινε-έλα. Για δύο άτομα στο αυτοκίνητο, 30€ το άτομο.

Το φαγητό: Με λιγότερα από 20€ το άτομο θα φας φανταστικά μεζεδάκια στην αυλή της Μέντας και μαγειρευτά στον Βασίλη και τα δύο στο Ναύπλιο. Για φανταστικά σουβλάκια θα πιάσεις τραπεζάκι στην αυλή της Λέρνης στους Μύλους και δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 12-15€ το άτομο με όλα τα παρελκόμενα (τζατζίκια, πατάτες, χωριάτικη, κρασί).

Στην Καλαμάτα και τα πέριξ της

Η ανεπίσημη πρωτεύουσα του πελοποννησιακού καλοκαιριού συνδυάζει city break (ζήτησε κανείς νυχτερινή ζωή;), φανταστικές παραλίες και ευκαιρίες για μίνι εξορμήσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα: από καταρράκτες και φύση μέχρι κάστρα και αρχαίες πόλεις. Κι αν ένα τριήμερο δεν σου φτάνει για να τα ανακαλύψεις όλα, η απόσταση των δυόμιση ωρών από την Αθήνα εξασφαλίζει πως όποτε θες μπορείς να επιστρέψεις.

Διαβάστε περισσότερα - Διακοπές στη Μεσσηνία… γιατί έτσι μας αρέσει 

Η διαμονή: Ωραιότατες για την εποχή τιμές βρήκαμε στο Αλεξάνδρειο στην Καλαμάτα (60€ το δίκλινο) στο Sunrise Sarelas στο Πεταλίδι (67€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) στο Hotel Sias Resort στον Άγιο Αυγουστίνο (70€ το δίκλινο) και στο Hotel Panorama στη Βέργα, στην Καλαμάτα (61€ το δίκλινο με θέα θάλασσα). 

Οι βενζίνες: Στα 40€ περίπου one way συν 14€ για διόδια, το σύνολο 108€ πήγαινε-έλα, ήτοι γύρω στα 54€ το άτομο αν είστε δύο.

Το φαγητό: Με λιγότερα από 17€ το άτομο θα φας ωραιότατα μεζεδάκια στον Θίασο, σπιτικά μαγειρευτά Στου Κώστα Βασιλειάδη και σούπερ γουρουνοπούλες στον Πλάτανο, και τα τρία στην Καλαμάτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v