Πώς θα σταματήσω να νυστάζω;

Δεν την παλεύεις με τη συνεχόμενη υπνηλία; Μη φοβάσαι, υπάρχουν τρόποι να «ξυπνήσεις» και ας μην έχεις κοιμηθεί καλά.

Πώς θα σταματήσω να νυστάζω;

Μπορεί να ξενύχτησες και να σέρνεσαι. Ή να μην κοιμήθηκες καλά. Ή γενικά να βαριέσαι που ζεις και αυτό να σου προκαλεί υπνηλία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς μπορείς να καταπολεμήσεις την αίσθηση της κούρασης;

Άσε το φως να μπει

Το φως του ήλιου είναι ένα από τα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά «όπλα» για να ανέβει η διάθεση σου και να ξυπνήσεις. Πέρα από το να βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D, σε κρατά περισσότερο «ξύπνιο» όταν νιώθεις νυσταγμένος.

Πιες νεράκι

Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, είναι πιθανόν να εντείνεται το αίσθημα της κόπωσης. Ιδιαίτερα το δροσερό νερό αποτελεί πολύ καλό τρόπο «αναζωογόνησης» του οργανισμού – ειδικά τις ημέρες που έχει ζέστη.

Φάε σωστά

Μην παραλείπεις το πρωινό και αποφύγετε βαριά φαγητά, με πολλά λιπαρά το μεσημέρι, για να αποφύγεις το αίσθημα της ακατανίκητης νύστας και της «βαριάς διάθεσης» κατά την διάρκεια της ημέρας. Προτιμήστε μικρά γεύματα, πλούσια σε πρωτεΐνη.

Σήκω και περπάτα

Όσο κάθεσαι ακίνητος σε μία καρέκλα, τόσο το αίσθημα της υπνηλίας θα εντείνεται. Αν το χασμουρητό δεν λέει να υποχωρήσει, αφιέρωσε λίγα λεπτά σε μια βόλτα ή ελαφρύ περπάτημα –και μερικές θερμίδες παραπάνω θα κάψεις, και θα ξεπιαστείς και θα ξυπνήσεις.

Πάρε βαθιές ανάσες

Οι τεχνικές αναπνοής μπορούν να σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις – δοκίμασε να ανασάνεις βαθιά από τη μύτη και να «τραβήξεις» την κοιλιά προς το διάφραγμα. Δοκίμασε να το κάνεις γρήγορα, για 5-6 φορές, και δες αν σε βοηθά να νιώσεις λιγότερο νυσταγμένος.

Κάνε ένα ντους

Αν δουλεύεις από το σπίτι, κάνε ένα σύντομο και κρύο ντουζ για να ξυπνήσεις. Αν είσαι σε γραφείο, δοκίμασε να ρίξεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v