«Κρυμμένες» αυλές για φαγητό σε Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Κορυδαλλό

Βγήκαμε για φαγητό σε μυστικές αυλίτσες στα πέριξ Αιγάλεω, Κορυδαλλού και Χαϊδαρίου και σε περιμένουμε, μια και πήραμε μπόλικα για τη μέση.

«Κρυμμένες» αυλές για φαγητό σε Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Κορυδαλλό

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να μην είναι μέχρι στιγμής μεγάλο και φωτεινό ωστόσο δεν χάνουμε την ελπίδα μας και αναμένουμε η χώρα να πάθει μια ηλιοφάνεια ώστε κι εμείς να τρέξουμε στις αγαπημένες μας αυλές για φαγητό γιατί νηστικό αρκούδι δεν λιάζεται.

Αποφασίσαμε να κινηθούμε αυτή τη φορά προς τα δυτικά προάστια αφού εκεί γύρω έχουμε εντοπίσει διάφορες κρυμμένες αυλίτσες που σερβίρουν τον μεζέ τον επιούσιον κι όχι μόνο ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο της παρέας.

Μέρες Ραδιοφώνου

Μάρκου Μπότσαρη 35, Αιγάλεω τηλ.: 21 3026 5017

Δίπλα στην έξοδο της οδού Παπαναστασίου στον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω υπάρχει ένα μουσικό καφενεδάκι που ίσως προσπεράσεις βιαστικά αν και δεν θα έπρεπε. Σαν μπεις μέσα στις Μέρες του Ραδιοφώνου και προχωρήσεις στο βάθος θα σου αποκαλυφθεί μια μικροσκοπική και τέρμα νοσταλγική αυλίτσα βγαλμένη με λίγα τραπεζάκια πνιγμένα σε δεντράκια και αναρριχώμενα φυτά. Εδώ τα μεζεδάκια είναι γραμμένα χειρόγραφα σε τετραδιάκι και τα πιάτα ημέρας αλλάζουν καθημερινά. Πέρα από ταλαγάνι στη σχάρα, μαστέλο, καπνιστές πανσετούλες και χοιρινή τηγανιά, μπορείς να δοκιμάσεις όποιον άλλο μεζέ σου προτείνουν οι άνθρωποι του μαγαζιού. Με κρασί ή παγωμένες μπύρες, ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ το άτομο.

Πίτα Καλαμάκι

Αλ. Παπαναστασίου 6, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0591 1151

Μόλις βγεις από την ομώνυμη έξοδο του σταθμού του μετρό στο Αιγάλεω θα συναντήσεις στο δεξί σου χέρι ένα από τα καλύτερα σουβλατζίδικα και ψητοπωλεία της περιοχής. Αντί να ξεροσταλιάζεις περιμένοντας τα τυλιχτά σου στο χέρι σου προτείνουμε να πας σούμπιτ@ στην τεράστια αυλή του και να απολαύσεις εκεί ό,τι τραβά η όρεξή σου στα κάρβουνα. Πέρα από τον λεπτοκομμένο γύρο και τα χειροποίητα χοιρινά καλαμάκια που είναι must αξίζει να δοκιμάσεις το λουκάνικό του αλλά και την λαχταριστή σκεπαστή του. Αν πάτε μεγάλη παρέα τότε οι χορταστικές κρεατοποικιλίες του και το κοτόπουλο σχάρας είναι επίσης must. Οι πίτες ξεκινούν από 3,30€.

Pizza Forest

Hρ. Πολυτεχνείου 75, Χαϊδάρι τηλ.:21 0581 1566

Στον πεζόδρομο της Ηρ. Πολυτεχνείου στο Δάσος Χαϊδαρίου σε παίρνουν κάθε τόσο οι μυρωδιές από τον ξυλόφουρνο της Forest που εδώ και χρόνια συνδυάζει παραδοσιακή γεύση και διαχρονική ποιότητα. Όταν ο καιρός το επιτρέπει τότε τρέχουμε με ξέπλεκα τα κοτσίδια μας στην αυλή του για να απολαύσουμε τη φυσική δροσιά που χαρίζει ο καταπράσινος κήπος. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Μακεδονική με κατίκι δομοκού, τυρί μοτσαρέλα, μπέικον, φέτα, την θρυλική πίτσα με ανανά που προσκυνούν όλοι οι ασέβαστοι αλλά και την Al Pesto με σάλτσα ντομάτας, τυρί, φρέσκια ντομάτα, πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα. Οι τιμές στις οικογενειακές πίτσες (34 εκατοστά) ξεκινούν από τα 9€.

Ξεκάθαρα

Λακωνίας 28, Χαϊδάρι, τηλ.:21 0531 9552

Το Ξεκάθαρα είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο από αυτά, που δεν περιμένεις να συναντήσεις εντός Αθηνών. Χωμένο σε ένα στενάκι του Χαϊδαρίου, δεν πρέπει να κάνεις το λάθος και να το προσπεράσεις αφού θα χάσεις υπέροχα μεζέδια και μια τοσοδούλικη αυλίτσα με αύρα παλιάς Αθήνας.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις χειροποίητη τυροκαυτερή, παστουρμαδόπιτα, γεμιστές πιπεριές κέρατο,  κολοκυθοκεφτέδες, φέτα μπουγιουρντί και το χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα. Μαζί με κρασάκια ή μπυρίτσες το πλήρες γεύμα δεν ξεπερνά τα 17-20€ ανά άτομο.

Σεμέλη

Σερρών 67, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104953521

Από το 1993 όταν και πρωτοάνοιξε η Σεμέλη στον Κορυδαλλό έγινε σημείο συνάντησης μερακλήδων και καλοφαγάδων χάρη στις κιμπάρικες μερίδες της και το μεράκι όσων μαγειρεύουν στην κουζίνα της. Η αυλή της είναι δίχως άλλο η πιο όμορφη μεριά του μεζεδοπωλείου, αφού περισσεύει το πράσινο και τα λέλουδα.  Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις παραδοσιακό μπουγιουρντί, πατάτες οφτές, καραβίδες και φιλέτο σουπιάς στη θράκα, γυαλιστερές γεμιστές αρωματικούς και αφράτους ντοματοκεφτέδες, χοιρινό σασλίκ, γιαουτρλού κεμπάπ, μελιτζάνα λαχματζούν. Με 20€ το άτομο θα φύγεις χορτάτος και θα έχεις πιει και τα συνοδευτικά κρασάκια σου.

Ο Αράπης

Μεγάλου Αλεξάνδρου 113, Αγία Βαρβάρα, τηλ.:21 0544 7453

Στα νοητά σύνορα της Αγίας Βαρβάρας με το Αιγάλεω θα βρεις το παραδοσιακό ουζερί του Αράπη με τη μικρή αυλίτσα να γεμίζει κάθε καλοκαίρι με τους θαμώνες που τιμούν τα μεζεκλίκια του που κατά βάση έχουν θαλασσινή προέλευση. Τα τηγάνια παίρνουν φωτιά κι ετοιμάζουν μικρόψαρα, ενώ τα καλαμαράκια κι οι γαριδούλες του καταλόγου αποτελούν σταθερή εγγύηση νοστιμιάς. Η γαριδομακαρονάδα είναι υπέρ-χορταστική ενώ τα σαγανάκια του θα σε ενθουσιάσουν. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο μαζί με ψαγμένα ουζάκια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v