"Θησαυροί Κορινθιακής Γης": Το γαστρονομικό γεγονός στις 16 Ιουλίου στην Αρχαία Κόρινθο

Η πολιτιστική κληρονομιά της Κορινθίας συνδιαλέγεται βιωματικά με την γαστρονομία στη διοργάνωση «Θησαυροί Κορινθιακής Γης» που θα γίνει στις 16 Ιουλίου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, δίπλα από τον Ναό του Απόλλωνα.

Θησαυροί Κορινθιακής Γης: Το γαστρονομικό γεγονός στις 16 Ιουλίου στην Αρχαία Κόρινθο

Σ’ έναν ιερό τόπο που ξεδιπλώνει ένα αφήγημα αέναο, η εκδήλωση “Θησαυροί Κορινθιακής Γης” επιστρέφει και φέτος δυναμικά, έχοντας στόχο να προβάλει στο έπακρο το αγροτουριστικό σκηνικό της περιοχής, δίνοντας τον πρώτο λόγο στα τοπικά προϊόντα και στους παραγωγούς τους. Στην Αρχαία Κόρινθο, έναν από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με επισκεψιμότητα που κάθε χρόνο «χτυπάει» κόκκινο αγγίζοντας τους 150.000 επισκέπτες, η ιστορία και ο πολιτισμός συναντούν την γαστρονομία και δημιουργούν το απόλυτο βίωμα για τον επισκέπτη, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το τουριστικό brand της περιοχής.

Ο επισκέπτης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη, θα παρακολουθήσει την Ημερίδα με ομιλίες από 7 διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της αρχαιολογίας, της γαστρονομίας και της φιλοξενίας, καθώς και ένα μοναδικό live cooking με καλεσμένο chef τον Γιώργο Στυλιανουδάκη ο οποίος θα δημιουργήσει 5 νέες τοπικές συνταγές εναρμονισμένες άρρηκτα με το τοπικό γαστρονομικό γίγνεσθαι. Μαζί του θα βρίσκονται ο Γιάννης Μπρατσολιάς, Executive Chef στην Wyndham Poseidon Resort & Ramada Poseidon Resort και o Kώστας Γεωργατζάς, Executive Chef στην ELETRO Greece.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν γευσιγνωσίες και γνωριμία με τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους, καθώς και ένα cocktail session by Toucan Bistrot αποκλειστικά με πρώτες ύλες από την περιοχή.

Ομιλητές

·         Ιουλία Τζώνου: Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών

·         Θάλεια Τσιχλάκη: Δημοσιογράφος Γεύσης

·         Γιώργος Στυλιανουδάκης: Chef

·         Μαρία Κατσούλη: Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition

·         Γιώργος Τσάρτας: Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθήνας στο Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης

·         Παναγιώτης Μητρογιάννης: Διατροφολόγος

Περισσότερες πληροφορίες

Ώρα έναρξης | 20:00

Χώρος | Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου (Ναός του Απόλλωνα)

Facebook: https://www.facebook.com/corinthiantreasures

Instagram: https://www.instagram.com/corinthiantreasures/

Επιμέλεια Γαστρονομικής Εκδήλωσης: Κατερίνα Καρσιώτη | Διοργάνωση: Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου | Επιμέλεια Video: Μερκούριος Γκούμας | Graphics: Άγγελος Κουρτίδης

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v