Οι πιο νόστιμες γαρίδες με θέα θάλασσα

Συμιακό γαριδάκι μια μπουκιά ή σαγανάκι με σαλτσούλα και μπόλικη φέτα; Τα καλύτερα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για να απολαύσεις το εκλεκτό ψαρο-έδεσμα.

Οι πιο νόστιμες γαρίδες με θέα θάλασσα

Από το μικρό συμιακό γαριδάκι που γίνεται μια χαψιά, μέχρι τη γαριδούλα Αιγαίου ή την κόκκινη Κοιλάδας Αργολίδας και τη ραβδωτή γάμπαρη, η γαρίδα είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές για να συνοδεύσει τα ουζάκια μας.

Και την απολαμβάνουμε παρέα με της φίλες της στα πιο ωραία θαλασσοταβερνάκια της Αττικής.

Μαρίδα 1930

Παραλιακή οδός Αθηνών-Σουνίου, Λεγραινά, τηλ: 2292051221

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marida Seafood (@maridasounio1930)

Άνοιξε το ’30 ως στέκι για κυνηγούς, ενώ σήμερα είναι μια αγαπημένη ψαροταβέρνα, με όμορφο μπαλκονάκι που βλέπει θάλασσα για πάσης φύσεως θαλασσινά και ουζάκια. Η γαρίδα στον κατάλογο έρχεται σε διάφορες βερσιόν: ψιλή τηγανιτή για να την κάνεις μια μπουκιά, σε κριθαρότο, ψητή και σαγανάκι για ατελείωτες βούτες με ψωμάκι. Εξαιρετικά και τα καλαμαράκια, όπως επίσης και το… ομώνυμο πιάτο, η τηγανιτή μαρίδα. Λογαριασμός με ουζάκι στα 20-25€ το άτομο.

Ψαροταβέρνα το Σέσι - Κώστας Κόλλιας

Λεωφ. Ποσειδώνος 53, Σέσι, τηλ: 693 221 0772



Μια ανάσα από το κύμα, στην ξύλινη προβλήτα του αλλά και στην αυλή της, αυτή η αγαπημένη ψαροταβέρνα είναι must για θαλασσινά και ψαράκια μετά τις βουτιές στη δημοφιλή αττική παραλία. Με θέα τον νότιο Ευβοϊκό, θα απολαύσεις ωραιότατη γαριδομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, αλλά και φρέσκο καλαμάρι ψητό, κολοκυθάκια τηγανιτά, γαύρο μαρινάτο, χειροποίητη τυροκαυτερή και ωραιότατα τηγανιτά κουτσομουράκια. Με χύμα κρασί, και κερασμένο επιδόρπιο, συνήθως καρυδόπιτα, ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Ξυπόλητος

Άγιος Νικόλας, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 028342

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eye for Greece (@eyeforgreece)



Στον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδας, ο Ξυπόλητος απλώνει τραπεζάκια σε σημείο που οριακά σε παίρνει η αρμύρα από το κύμα, και στήνει ένα απόλυτα νησιώτικο σκηνικό ψαροφαγίας. Τα τηγανιτά γαριδάκια εδώ γίνονται ανάρπαστα καθώς αποτελούν τον ιδανικό ουζομεζέ, ενώ εξίσου ωραίες είναι και οι ψητές, μεγαλύτερες γαρίδες. Κατά τα λοιπά, τα ψάρια ημέρας έρχονται από το καΐκi με… αγάπη, ενώ μικρά ψαράκια και καλαμαράκια στο τηγάνι εγγυώνται ένα ωραιότατο τσιμπούσι. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο με δικό τους κρασί.

Απέραντο Γαλάζιο – ΝΑΟΒΒ

Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951



Με μηδενική απόσταση μεταξύ τραπεζιών και παραλίας, το Απέραντο Γαλάζιο σερβίρει μεζεδάκια και ούζο για μετά τις βουτιές με φόντο το… όνομά του. Οι γαριδούλες εδώ είναι ωραιότατες και ετοιμάζονται ψητές ή τηγανιτές, ανάλογα με την προτίμησή σου (και αν κάνεις διατροφή), αλλά και σε χορταστική γαριδομακαρονάδα. Κατά τα λοιπά, στον κατάλογο θα βρεις ωραιότατα καλαμαράκια, ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φρέσκες σαλάτες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι σχάρας και ωραιότατες πατάτες τηγανιτές. Ο λογαριασμός για ένα θαλασσογεύμα με ουζάκι στα 25€/ άτομο.

Γαλήνη

Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου 16, Παλαιά Φώκαια, τηλ: 2291038273

Αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Η Γαλήνη βγάζει τραπεζάκια πάνω στο κύμα και σε προσκαλεί να γευματίσεις με αέρα θαλασσινό, για να ξεχάσεις οτιδήποτε σε αγχώνει. Το ηλιοβασίλεμα από εδώ είναι υπέροχο, ενώ στο τραπέζι καταφθάνουν γαρίδες τηγανιτές ή ψητές σε μερίδα ή σε ποικιλία θαλασσινών, μαζί με τηγανιτά καλαμαράκια και λοιπά θαλασσινά για να συνοδεύσεις το ουζάκι σου. Ωραιότατο και το σαγανάκι γαρίδας, όπως επίσης και το χταποδάκι και τα βραστά λαχανικά. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με κρασί.

Σαρδελάκι με θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη τηλ: 2109670913



Μια όμορφη ψαροταβερνίτσα, με υπέροχη θέα θάλασσα που αξίζει να επισκεφθείς και να δοκιμάσεις τα πιάτα της, το Σαρδελάκι αποτελεί «αδερφάκι» του γλυφαδιώτικου εστιατορίου και σε φιλεύει προσεγμένη ψαροφαγία. Εδώ θα βρεις εξαιρετικές γαρίδες σαγανάκι με μπόλικη φετούλα, γαρίδα γάμπαρη ψητή, ζυμαρικά Mafaldine με γαρίδες, κριθαρότο με γαρίδες, αλλά και άλλα καλούδια όπως Tartare από φρέσκο ψάρι ημέρας, μύδια αχνιστά και ωραιότατα κολοκυθάκια τηγανιτά σε στικς. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με κρασί.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v