Στον Ασπρόπυργο θα φας φτηνά και καλά!
Βγήκαμε φαγητότσαρκα στον Ασπρόπυργο συνδυάζοντας το πεντανόστιμο τερπνόν μετά του ωφελίμου της τσέπης μας και σύντομα θα ξαναπάμε.

Βγήκαμε φαγητότσαρκα στον Ασπρόπυργο συνδυάζοντας το πεντανόστιμο τερπνόν μετά του ωφελίμου της τσέπης μας και σύντομα θα ξαναπάμε.
Αν είσαι μεζεδολάγνος και ταβερνοθαμώνας τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχεις βρεθεί κάποια στιγμή προς Ασπρόπυργο μεριά για να καλοφάς κι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν στα ίδια μέρη να ξαναπάς. Βλέπεις, στη γειτονιά του Ασπροπύργου υπάρχουν πολλά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία που κρατούν πολύ ψηλά τον ποιοτικό πήχη του φαγητού, κρατώντας συγχρόνως τις τιμές τους σε προσιτά κι οικονομικά επίπεδα. Έτσι ξεκινήσαμε για άλλη μια φαγητοβόλτα προς τα εκεί ενώ φτιάξαμε μια σένια λίστα για τα μάτια σου –και τα σαγόνια σου- και μόνο.
Στα Πέριξ
Υψηλάντου 51, τηλ.:21 0557 0006
Στα Πέριξ του Ασπροπύργου υπάρχει μια παραδοσιακή κρεατοταβέρνα που έχει αποκτήσει τη φήμη της ανά τα χρόνια κυρίως χάρη στα αρνίσια παϊδάκια και την καλοψημένη προβατίνα της. Η διακόσμηση αγγίζει τα όρια του καλτ και αν μας ρωτάς καθόλου δεν μας χαλάει αφού η μαστοριά στο ψήσιμο των κρεατικών, οι χορταστικότατες μερίδες κι οι καλές τιμές σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω. Πέρα από τα παϊδάκια που είναι η αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ, στα επιβάλλεται του καταλόγου είναι το αρνί σχάρας, το πρόβατο φιλέτο και τα ζουμερά μπιφτεκάκια. Ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ’ άτομο μαζί με κρασάκι.
Ο Όθωνας
Αγίου Γεωργίου 17, τηλ.: 21 0557 1447
Άλλη μια από τις ονομαστές κρεατοταβέρνες της περιοχής ο Όθωνας έχει γίνει διάσημος σε όλη την Αττική για το αρνίσιο παϊδάκι του μιας και μνημονεύεται για αυτό από όλους τους θαμώνες του. Η διακόσμηση παραδοσιακή κι απλή αφήνει χώρο στα μοσχοτσικνιστά πιάτα να κλέψουν την παράσταση. Πέρα από τα παϊδάκια του εξαιρετική είναι η προβατίνα του, το ζυγούρι, το λουκάνικο αλλά κι οι ζουμερές μοσχαρίσιες. Στα απαραίτητα παρελκόμενα το τζατζικάκι του για βούτες με το λαδωμένο, ριγανάτο σχαρόψωμο με τον λογαριασμό στα 20€ κατ’ άτομο συνοδεία κρασιού.
Ταβέρνα Καραγιάννης
Τέρμα Ευαγγελιστρίας, τηλ.: 2105580305
Η ταβέρνα του Καραγιάννη είναι άλλος ένας καλός λόγος να κατηφορίσεις προς Ασπρόπυργο μεριά ειδικά αν ανήκεις στην τιμημένη κάστα των κρεατοφάγων. Τα παϊδάκια από αρνί ή πρόβατο, τα σπιτικά μπιφτέκια, το μερακλήδικο κοκορέτσι αλλά και οι χειροποίητες πατάτες έχουν κερδίσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Όταν καλοκαιριάζει ο κήπος της ταβέρνας ζει μεγάλες δόξες, ενώ πηγαινοέρχονται οι τεράστιες κρεατοποικιλίες από τις οποίες ξεχωρίζουν το κοντοσούβλι και το λουκανικάκι. Ο λογαριασμός στα 20-25€ κατ’ άτομο με κρασί.
Ταβέρνα Απόμερο
28ης Οκτωβρίου 47, τηλ.:21 0557 2247
Το Απόμερο φέρνει στο νου ταβερνάκια μιας άλλης εποχής ξεδιπλώνοντας ένα σκηνικό παλιάς Αθήνας, που απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι κοψιδολάγνοι, οι οποίοι συρρέουν από πολλά μέρη της Αττικής. Εδώ παίζει σοβαρή και τίμια κρεατοκατάσταση με πολλούς να μιλούν για την καλύτερη προβατίνα όλου του Ασπρόπυργου. Το καλοκαίρι στον προαύλιο χώρο του Απόμερου οι κούνιες γεμίζουν με παιδάκια που φέρνουν οι γονείς τους όσο οι τελευταίοι παραγγέλνουν μια ακόμη μερίδα από την εξαιρετική τυροκαυτερή, αλλά και τα κολασμένα αρνίσια παϊδάκια που μαζί με το κοκορετσάκι συγκαταλέγονται στις σπεσιαλιτέ του καταλόγου. Λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο.
Παράδεισος
Παραλία Ασπροπύργου, τηλ.: 21 0557 3246
Σε ένα σκηνικό που θα μπορούσε άνετα να γυριστεί η επόμενη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη στην παραλία Ασπροπύργου ο Παράδεισος έχει όλα εκείνα που αναζητάς στα αγαπημένα σου ψαροταβερνάκια. Εκλεκτά θαλασσινά μεζεδάκια, έμπειρους ψήστες και τηγανιστές, αλλά και προσιτές τιμές. Πέρα από το ολόφρεσκο ψαράκι που καταφθάνει καθημερινά στον Παράδεισο, στα must του καταλόγου είναι η γαριδομακαρονάδα, τα φέσκα μύδια και κυδώνια, αλλά και το χταποδάκι στα κάρβουνα. Μαζί με ουζάκι ο λογαριασμός στα 20-22€ κατ’ άτομο αν αποφύγεις το μεγάλο φρέσκο ψάρι.
Γράτσος
Φυλής 7, Ασπρόπυργος, τηλ.: 2105775349
Αν είσαι του μαμαδίσιου μαγειρευτού και της γιαγιαδίσιας παραδοσιακής κουζίνας, τότε θα γίνεις πιστό πελατάκι του Γράτσου. Κάθε μέρα οι κατσαρόλες, οι φούρνοι κι οι σχάρες παίρνουν φωτιά ετοιμάζοντας μπόλικα πιάτα για κάθε όρεξη και κάθε ουρανίσκο.
Εμείς λέμε μεγάλο ναι στα ρεβύθια φούρνου, στο μοσχάρι κοκκινιστό, στο παστίτσιο, στο ρολό κοτόπουλο με φιλαδέλφεια, μπέικον, πιπεριά, στο χοιρινό κρασάτο, στη λεμονάτη πέρκα και τη μακαρονάδα φούρνου. Μαζί με μπυρίτσα ή κρασάκι υπολόγισε 12-15€ το άτομο.