Τα καλύτερα burger τρώγονται σε αυλές

Στο Μεταξουργείο, τον Χολαργό, το Παλαιό Φάληρο και τα Βριλήσσια, πιάνουμε τραπεζάκι σε ηλιόλουστες αυλές για τα καλύτερα burger της Αθήνας.

Τα καλύτερα burger τρώγονται σε αυλές

Τι είναι καλύτερο από ένα ζουμερό burger που συνοδεύεται από παγωμένη μπύρα –ή κοκτέιλ, αν αισθάνεσαι έξτρα μερακλής; Το να το απολαμβάνεις σε μια ηλιόλουστη αυλή Σάββατο μεσημέρι –ή καθημερινή, κάνοντας κοπάνα από τη δουλειά, ακόμα καλύτερα. Κι αν για το πότε επιτέλους θα βγάλει ήλιο δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, για τα καλύτερα burger που σερβίρονται σε αυλές σε έχουμε.

Juicy Grill
Περικλέους 37, Χολαργός, τηλ.: 21 5520 3201

Οι φήμες που το θέλουν το καλύτερο ίσως μπεργκεράδικο της Αθήνας φαίνονται να αληθεύουν, και το χολαργιώτικο Juicy Grill ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της γειτονιάς του –πριν από λίγα χρόνια απέκτησε και αδερφάκι στο κέντρο. Η καταπράσινη αυλίτσα του στον Χολαργό, όμως, είναι ένα χάρμα οφθαλμών, γι’ αυτό εμείς εδώ θα επιμείνουμε παραδοσιακά. Αν είσαι πρωτάρης/α και χρειάζεσαι συστάσεις, συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Sweet Gordita με τυρί raclette, bacon, αβοκάντο, αυγό τηγανητό, chips γλυκοπατάτας και sweet chilli mayo (14€) και το πικάντικο Miss Lilly με μπέικον, cheddar, μοτσαρέλα, ντομάτα και sriracha sauce (10€). Συνοδεύονται όλα από ένα βουνό πατάτες –κυριολεκτούμε, είναι τόσες που δεν έχουμε πετύχει ακόμα άνθρωπο να καταφέρνει να τις τελειώσει.

Sin Burger Bar
Αγ. Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109802116

Το αγαπημένο μπεργκεράδικο των νοτίων προαστίων έχει μια πανέμορφη αυλή που βλέπει στην περαντζάδα της Αγίου Αλεξάνδρου, και αυτός είναι από μόνος του ένας λόγος να το αγαπάμε. Ένας άλλος είναι φυσικά τα burger του, με μπιφτέκια από 100% μοσχαρίσιο κιμά, όπως το Mexican με cheddar, μπέικον, guacamole, jalapeno peppers, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι και cheesemayo (10.50€) ή το Naughty με μπιφτέκι γαλοπούλα, cheddar, μαρμελάδα μπέικον, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και Jack Daniel’s sauce (10,50€). Ειδική μνεία αξίζουν τα smash burgers, που βολεύουν για όσους δεν αντέχουν την ιδέα να τρώνε Burger με μαχαιροπήρουνο –δικό μας αγαπημένο το Sloppy, με 2 μπιφτέκια μοσχαρίσια smashed, cheddar, sloppy Joe και μαγιονέζα (11,50€). Συνοδεύονται όλα με φανταστικές τηγανιτές πατάτες, ενώ αν δεν είσαι φαν του συνδυασμού μπέργκερ και μπύρα στον κατάλογο θα βρεις και πολλά ενδιαφέροντα ποτά και κοκτέιλ.

Steve’s
Σαλαμίνος 42, Μεταξουργείο, τηλ.: 2111169126

Η αποθήκη που παλιά φιλοξενούσε το Big Kahuna μεγάλωσε και ομόρφυνε, και πλέον μας σερβίρει ζουμερά burger σε μια από τις ομορφότερες αυλές του Μεταξουργείου. Το μενού εδώ δεν κινείται σε κλασικά μονοπάτια –κάθε άλλο. Δοκίμασε ας πούμε το Mike Tyson burger, που είναι ένα potato roll με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, gouda, καπνιστό bacon, garlic mushrooms, μαγιονέζα και honey mustard (11€), το Pizzeeseburger, που είναι… αυτό που λέει το όνομά του, pepperoni pizza buns με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, mozzarella και Steve`s marinara sauce (12,20€) ή το Steve’s ultimate tortilla burger, tortilla σε κρούστα μπαχαρικών με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, Αmerican cheese, sour cream, καπνιστό bacon, jumbo γαρίδες και jalapenos (13,50€) και θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε. Συνοδεύονται όλα από φοβερές πατάτες τηγανιτές.

Barbara Que
Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 2130349058

Ένας ακόμα θρύλος του βορρά, το Barbara Que σερβίρει εδώ και χρόνια τα ζουμερά του burger από 100% μπιφτέκι Black Angus σε μια φανταστική, ηλιόλουστη αυλή, και τα συνοδεύει με φανταστικά κοκτέιλ. Στα «οπωσδήποτε» σημείωσε το Italian Mafia με mayo σως, ρόκα, ντομάτα, paté μανιταριών αρωματισμένο με λάδι τρούφας και πούδρα μείγματος σκληρών ιταλικών τυριών (12,80€), το Grandma’s Boy με iceberg, ντομάτα, πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μουστάρδα Dijon, μπέικον και τυρί provolone (12,80€) και το Dark Smoke με καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, ντομάτα, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, αγγουράκι και κρεμμύδι τουρσί (13,80€). Συνοδεύονται όλα από φρέσκες τηγανιτές πατάτες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v