Σαββατοκύριακα για ονειρεμένες βουτιές

Αν είσαι σε θαλασσινό mood κι ονειρεύεσαι δαντελωτές ακρογιαλιές, μακροβούτια κι ένα ατελείωτο beach-hopping σε έχουμε καλυμμέν@.

Σαββατοκύριακα για ονειρεμένες βουτιές

Φέτος ειλικρινά βρισκόμαστε σε μια συνεχή αναμονή του καλοκαιριού αφού έχουμε πάθει έναν βροχοντοβρουντζά λες και ζούμε στην Αγγλία ένα πράμα. Παρόλα αυτά δεν ξενερώνουμε ποτέ και περιμένουμε να γυρίσει ο τροχός να λιαστεί κι ο φτωχός γιατί οι πλούσιοι έχουν πάντα τις καβάτζες τους. Έτσι λοιπόν περιμένουμε να γράψει το ημερολόγιο σαββατοκύριακο για να τρέξουμε πρόσω ολοταχώς προς τους αγαπημένους παραθαλάσσιους προορισμούς για να το ζήσουμε υποβρύχια και με άπειρες απλωτές άμα λάχει. Μάσκα να πάρεις!

Αίγινα

Δεν την ξεχνάμε, πολύ την αγαπάμε. Μια ωρίτσα και κάτι ψιλά δρόμος, και τα βρίσκεις όλα… σε κόμπακτ συσκευασία. Και χρωματιστά αρχοντικά, και γραφικά σοκάκια. Και μια παραλιακή περαντζάδα χιλιομέτρων ιδανική για ποδηλατάδες που καταλήγει στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας. Και αρχαίο ναό (την Αφαία, κοντά στην Αγία Μαρίνα) και σούπερ νερά –αν πάρεις το βαρκάκι από την Πέρδικα ως το απέναντι ακατοίκητο νησάκι που λέγεται Μονή. Ωραία νερά θα βρεις βέβαια και στο Κλειδί, ενώ για φαγητό σημείωσε τον Σκοτάδη για ψαρικά και το Κρητών Γεύσεις για ωραία κρητική κουζίνα.

Μύλοι Ναυπλίου

Το Ναύπλιο το γνώριζες, όμως τους Μύλους, επτά χιλιόμετρα από τον δημοφιλή προορισμό, τους ήξερες; Ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι, που απέχει κάτι λιγότερο από δύο ωρίτσες και συνδυάζει θάλασσα, ποτάμι και βραδινές βολτίτσες με φόντο το Ναύπλιο. Εδώ θα κάνεις τις απλωτές σου στην ομώνυμη παραλία με το ψιλό βοτσαλάκι και τον αμμώδη βυθό και θα δοκιμάσεις το ξακουστό oldschool σουβλάκι της περιοχής σε διάφορα ψητοπωλεία. Εναλλακτικά, στην Ψαροταβέρνα Λύκος θα φας ωραιότατο φρέσκο ψάρι, σε όμορφη τοποθεσία με θέα θάλασσα.

Πήλιο

Προορισμός παντός καιρού (αλλά και… Σαββατοκύριακου για όσους δεν καταλαβαίνουν από αποστάσεις) το Πήλιο προβάρει το καλοκαιρινό του φόρεμα και μας υποδέχεται σε τιρκουάζ νερά, διάφανα ή καταπράσινα, παραλίες με χρυσαφένια άμμο, με επιβλητικά βράχια, κρυμμένες πίσω από πυκνή βλάστηση, που βλέπουν στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου ή τα ήρεμα νερά του Παγασητικού. Highlights αυτήν την περίοδο τα παραθαλάσσια χωριουδάκια του, τα οποία συνδυάζουν ειδυλλιακό τοπίο, γαστριμαργικές απολαύσεις και αυθεντική φιλοξενία. Τώρα με το δίκιο σου θα μας ρωτήσεις πού να βουτήξεις αλλά μην φοβάσαι σε έχουμε καλυμμέν@. Στο Χορευτό θα βρεις μια εκπληκτικής ομορφιάς παραλία συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων, ενώ λίγο πιο δίπλα, οι παραλίες Παρίσαινα και Ανάληψη με τα κρυστάλλινα νερά θα σε κάνουν να νιώσεις πως είσαι ιδιοκτήτης σε έναν ιδιωτικό παράδεισο.

Νοτιότερα, ο Μυλοπόταμος με τα τιρκουάζ νερά θα γεμίσει τη μνήμη του κινητού ή της φωτογραφικής σου με άπειρες λήψεις.

Γιάλοβα

Πελοπόννησος για Σαββατοκύριακο; Γιατί όχι. Ο «καλαματιανός» δρόμος την φέρνει μερικά τσιγάρα δρόμο κοντά μας (ή μερικούς καφέδες για όσους δεν καπνίζουν ή μία δίωρη playlist για όσους δεν πίνουν καφέ – ΟΚ σταματάμε) και δεν υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλει για την ομορφιά της. Για το «δικό μας» Σαββατοκύριακο επιλέγουμε Γιάλοβα, χάριν εγγύτητας σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής.

Η παραλία Γιάλοβα διαθέτει ένα υπέροχο φυσικό κάλλος αφού περιβάλλεται τοπία που κόβουν την ανάσα, με την  αγνή και παρθένα ύπαιθρός της να εναρμονίζεται πλήρως με την παραδοσιακή αισθητική της περιοχής. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στην αμμουδιά, να εξερευνήσουν τα γύρω μονοπάτια και να ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά της περιοχής. Η παραλία της Γιάλοβας εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα και στο τέλος της βρίσκεται το μονοπάτι που οδηγεί στη διάσημη Βοϊδοκοιλιά, Εναλλακτικά, ωραιότατα “plan B” στην περιοχή είναι οι παραλίες του Ρωμανού και του Πετροχωρίου.

Λίμνη Ευβοίας

Είναι, κατά κοινή ομολογία, το ομορφότερο χωριό της Εύβοιας: Η Λίμνη, που δεν έχει λίμνη αλλά θάλασσα, με τις κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές που στολίζουν τα λευκά σπιτάκια της, τη μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που είναι ιδανική για απογευματινά ουζάκια πλάι στο κύμα, και τη μικρή βοτσαλωτή παραλία στην άκρη του χωριού που ενθαρρύνει τα πρώτα μας πλατσουρίσματα.η ωραιότερη ίσως παραλία στα πέριξ της Λίμνης είναι εκείνη των Ροβιών, με τη μεγάλη αμμουδιά και τα ρηχά νερά της. Αν ξεμακρύνεις λίγο (και η αλήθεια να λέγεται, η Βόρεια Εύβοια προσφέρεται για… αυτοκινητάδες και εξερευνήσεις) οι παραλίες της χερσονήσου της Λιχάδας, και ιδιαίτερα τα Γιάλτρα, το Γρεγολίμανο και ο Άγιος Γεώργιος θα σε αποζημιώσουν με τα βαθυγάλανα νερά τους.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v