«Μυστικά» μέρη για να πας διακοπές

Αφού πάρουμε συνωμοτικό ύφος σε προσκαλούμε να έρθεις μαζί μας σε ρωβινσωνικά μέρη στην Ελλάδα για να διακοπάρεις χωρίς τουριστοχαμό.

«Μυστικά» μέρη για να πας διακοπές

Εμείς που λες είμαστε φανατικοί υποστηρικτές της άποψης « όπως την βρίσκει κανείς» ειδικά όταν μιλάμε για τις καλοκαιρινές διακοπές. Βλέπεις άλλος θέλει παρτάρες μέχρι το πρωί, άλλος μόνο λιάσιμο σε φανταστικές παραλίες, άλλος σφηνακοδιαγωνισμούς και κοκτειλοποσίες μέχρι τελικής πτώσεως, άλλος βουνό κι άλλος θάλασσα. Για να πούμε την αλήθεια μας πάντως ένα σκηνικό σε κάποιο σχεδόν ερημικό τοσοδούλικο νησάκι σα ναυαγοί σαν Ροβινσώνες μακριά από πολυκοσμία και οχλαγωγία φαίνεται ιδανικό για να μας αποχαιρετίσουν οι καημοί κι οι αναστεναγμοί.

Προφανώς δεν είναι εύκολο να βρεις αντίστοιχα μυστικά μέρη στην Ελλάδα ειδικά το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά οι ερημίτες του In2life με αίσθημα ευθύνης επισκεφθήκαμε κάποια εξ αυτών και ψιθυριστά στο αυτί θα σου πούμε δύο παραπάνω κουβέντες εφόσον αποφασίσεις να κινηθείς προς τα εκεί για να διακοπάρεις.

Xάλκη

Οι μέρες στη Χάλκη περνούν πολύ χαλαρά και ήρεμα, βολτάροντας στο όμορφο δημαρχείο, τον οικισμό με τα πέτρινα αρχοντόσπιτα και το ακατοίκητο σήμερα Παλιό Χωριό, περί τη μία ώρα περπάτημα, με αποκορύφωμα το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα από το φρούριο των ιπποτών. Το λιμανάκι της είναι από τα πιο γραφικά του Αιγαίου και προσφέρεται για πολύωρο χάζι σε κάποιο από τα λιγοστά καφέ και ταβερνάκια γύρω του. Το Νημποριό είναι ο μοναδικός κατοικήσιμος οικισμός κι αν ψάχνεις αυτοκίνητο θα φας άπειρη ώρα για να βρεις αφού δεν κυκλοφορούν στο νησί. Για τις βουτιές σου σημείωσε το Γιάλι, την Τραχιά και την Αλιμνιά με τα κρυστάλλινα νερά κι αν ψάχνεις δωμάτιο για να μείνεις τότε το Kiki & Nina μοιάζει ιδανική επιλογή με το δίκλινο στα 65€ τη βραδιά. Αντίστοιχα εξαιρετική επιλογή και το Althea Appartments με το δίκλινο να κοστίζει 75€ ανά διανυκτέρευση.

Λασίθι- Ξερόκαμπος

Με τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο να τραβούν περισσότερο τους προβολείς των επισκεπτών της Κρήτης, το Λασίθι είναι η τέλεια αφορμή για να γνωρίσεις την υπέροχη ανατολική πλευρά του νησιού.

Ξεκινάμε με τα σος της περίηγησης του νησιού που συμπεριλαμβάνουν την περαντζάδα στην κοσμοπλημμυρισμένη παραλιακή του Αγίου Νικολάου, πριν τραβήξεις πλώρη προς τη Σητεία μια ολοζώντανη γραφική πόλη που θα κατακτήσει αργά ή γρήγορα την καρδούλα σου. Σειρά έχει η Ιεράπετρα, η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, κι αυτή που περισσότερο απ’ όλες μυρίζει αιώνιο καλοκαίρι με την παλιά της πόλη Κάτω Μερά, να κλέβει τις εντυπώσεις. Από εδώ ξεκινούν τα καραβάκια για τον μικρό εξωτικό παράδεισο που λέγεται Χρυσή, ή Γαϊδουρονήσι, με τις γεμάτες κοχύλια παραλίες του που σκιτσάρουν ροβινσωνικό σκηνικό που θα ζήλευε κι ο Τομ Χανκς. Από παραλίες τώρα όρεξη να έχεις να βουτάς πότε στο Βούλισμα και πότε στο Βάι πότε στην Αγία Φωτιά και πότε στα Αχλιά.

Εκεί ωστόσο που θα μαζεύεις τα σαγόνια σου από την αμμουδιά είναι στον Ξερόκαμπο αυτό τον παραθάλασσιο οικισμό που συγκεντρώνει κάποιες από τις ομορφότερες και πιο γοητευτικές παραλίες όλης της χώρας. Το φαγητό είναι στα συνήθη πολύ υψηλά κρητικά στάνταρ ενώ η Βίλα Πάρης με 50€ το δίκλινο τη βραδιά αποδεικνύεται μια value for money επιλογή διαμονής.

Aρκιοί

Οι Αρκιοί είναι ένα μικρό στολίδι των Δωδεκανήσων στο Ανατολικό Αιγαίο, το μεγαλύτερο από μία συστάδα νησιών. Νησάκι τσέπης με έκταση επτά-παρά-κάτι τετραγωνικών χιλιομέτρων και λιγοστούς κατοίκους οι Αρκιοί έχουν μια από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου, τα Τηγανάκια, με τα εξωτικά τιρκουάζ νερά τους. Κράτα καλά την αναπνοή σου πριν βουτήξεις στο Λιμνάρι, την Πατελιά και την Πίσω Πατελιά, ενώ αν θες τη γνώμη μας καλό είναι να πάρεις το καραβάκι και να περάσεις απέναντι, στο επίσης λιλιπούτειο Μαράθι, που απέχει 15 λεπτά κι έχει επίσης συγκλονιστικά νερά. Τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχει αυξηθεί κάπως ο σκαφάτος τουρισμός ωστόσο οι Αρκιοί κρατούν απαράμιλλη τη γοητεία τους και την ιδιωτικότητά τους. Στο Island Katsavidis μπορείς να μείνεις χωρίς να δώσεις περισσότερα από 60€ τη βραδιά για ένα δίκλινο.

Ερεικούσα

Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζεις αλλά τα βορειότερα από τα νησιά του Ιονίου λέγονται Διαπόντια. Εκεί που λες αν πάρεις καραβάκι από την Κέρκυρα θα συναντήσεις  τη μικρή, γλυκύτατη Ερεικούσα, η οποία θα ξεκλειδώσει την ερημίτικη καρδούλα σου. Η διάμετρός της με το ζόρι ξεπερνά τα δυο χιλιόμετρα της ωστόσο παραμένει η πιο «τουριστικά» οργανωμένη από τα τρία συνολικά Διαπόντια που κατοικούνται (τα άλλα δύο είναι οι Οθωνοί και το Μαθράκι). Το λιμανάκι της που σε καλωσορίζει στα μέρη της λέγεται Πόρτο κι αποτελεί προφανώς τον μοναδικό οικισμό της, ο οποίος έχει και μια ωραιότατη αμμουδερή παραλία με φανταστικά νερά. Παρόλα αυτά η πλέον ξακουστή και κοσμαγάπητη παραλία της Ερεικούσας είναι το Μπραγκίνι, στα βόρεια του νησακίου με ένα πυκνό δασάκι να σβήνει σχεδόν πλάι στο κύμα. To Reiki Appartments 1μιση χιλιόμετρο μακριά από το νησάκι είναι μια καλή επιλογή για να μείνεις, με το δίκλινο να κοστίζει 94€ ανά διανυκτέρευση.

Aγαθονήσι

Με κυκλαδίτικο θαρρείς αέρα το Αγαθονήσι πιάνει την πιο βόρεια θέση στα Δωδεκάνησα χαρίζοντας στον επισκέπτη του πέρα από αγαλλίαση κι ηρεμία ένα ζωγραφιστό σχεδόν σκηνικό. Τα λευκά σπιτάκια με τις μπλέ πόρτες και παραθυρόφυλλα εντείνουν τη γραφικότετα του μικροσκοπικού νησιού με τους ελάχιστους κατοίκους που διαμοιράζονται στο Μικρό και Μεγάλο Χωριό. Το Αγαθονήσι διαθέτει  φανταστικές παραλίες σαν τη Σπηλιά, τον Πάλο, τον Γαϊδουρόλακκο, τον Πόρο και το Βαθύ Πηγάδι και φέρνει στον νου μυστικά παραδεισένια μέρη από αυτά που έχεις συνηθίσει να βλέπεις μόνο στις ταινίες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v