Value for money πασχαλινές εξορμήσεις σε όμορφα νησάκια

Θες να πάρεις νησιώτικο αεράκι για το φετινό Πάσχα χωρίς να δώσεις πολλά; Δες μερικά πανέμορφα και κοντινά νησάκια για να πεις «Χριστός Ανέστη».

Value for money πασχαλινές εξορμήσεις σε όμορφα νησάκια

Το Πάσχα πλησιάζει κι εσύ έχεις ένα κομπόδεμα στην άκρη για να κάνεις μια εκδρομή. Θες νησάκι όμως και δεν θες να δώσεις και πολλά. Θα σε απογοητεύσουμε λίγο, γιατί γενικά η περίοδος αυτή δεν ενδείκνυται για μπάτζετ εξορμήσεις.

ΟΜΩΣ.

Αν θες σώνει και ντε να πας στο νησί, υπάρχουν κοντινές εναλλακτικές που αφ’ ενός δε θα σου κοστίσουν πολλά (ή και καθόλου) σε ακτοπλοϊκά, ενώ διαθέτουν ωραιότατες και οικονομικές δεδομένης της κατάστασης επιλογές διαμονής.

Αίγινα

Αναμφισβήτητα ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς της άνοιξης (και όχι μόνο), το νησί της διπλανής πόρτας προσφέρεται για τα πρώτα νησιωτικά ουζάκια, για θαλασσινά στο ψαροχώρι της Πέρδικας, για βόλτες στα σοκάκια της πόλης και για αρχαιολογικούς περιπάτους μέχρι το ναό της Αφαίας. Τη Μεγάλη Παρασκευή, θα δεις τους τρεις επιταφίους της πόλης (Μητρόπολης, Παναγίτσας και Αγίου Νικολάου) να συναντώνται μπροστά από το Δημαρχείο, ενώ η παραλία γεμίζει αναμμένα κεριά. Το Μεγάλο Σάββατο γιορτάζεται στις εκκλησίες και τα Μοναστήρια του νησιού, όπως ο Άγιος Νικόλαος ή Παναγίτσα στην πόλη και το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

Πού να μείνεις: Σούπερ οικονομικές τιμές για δωμάτια θα βρεις στο Perdika Mare στην Πέρδικα (από 50€ για ένα δίκλινο), στο Artemis στην Αγία Μαρίνα (από 55€ για ένα δίκλινο) και στο Golden Star επίσης στην Αγία Μαρίνα (από 70€ για ένα δίκλινο).

Ύδρα

Τα υπέροχα αρχοντικά της, τα γραφικά σοκάκια της και ο vintage κοσμοπολιτισμός που αποπνέει την καθιστούν απόλυτο must για πασχαλινή εξόρμηση, παρά τις τσιμπημένες τις τιμές. Η Ύδρα είναι ρομαντική, είναι σοφιστικέ, είναι και arty και υπόσχεται να μην σε αφήσει παραπονεμένο, αν επενδύσεις ένα (πασχαλιάτικο) Σαββατοκύριακο στην αγκαλιά της. Τη Μεγάλη Παρασκευή ο επιτάφιος περιφέρεται στη συνοικία Καμίνια και καταλήγει στη θάλασσα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το νησί φωτίζεται με τις λαμπάδες του αναστάσιμου μυστηρίου, σε κλίμα μυσταγωγίας. Οι βόλτες προς το Ιστορικό Αρχείο και το Λιμεναρχείο, αλλά και στην Κιάφα με τα αρχοντικά των Κουντουριώτηδων, επιβάλλονται. Αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί στο νησί, οπότε ετοιμάσου για περπάτημα.

Πού να μείνεις: Στον αρκετά οικονομικό δεδομένου του τι συμβαίνει στο νησί Ξενώνα Πιτυούσα, από 95€ για ένα premium δίκλινο, στο Delfini με 200€ για ένα τρίκλινο δωμάτιο με τα απαραίτητα σε όμορφο σημείο στο λιμάνι και σε αυτό εδώ το σπιτάκι στις Πλάκες Βλυχού, με 100€ ανά διανυκτέρευση.

Διάβασε επίσης: Ύδρα: 25 tips για Πάσχα στο νησί 

Σπέτσες

Αρχοντικές και κοσμαγάπητες, οι Σπέτσες «ανθίζουν» την άνοιξη και αποτελούν μια υπέροχη αφορμή για πασχαλιάτικη εξόρμηση… εδώ δίπλα. Σημείο εκκίνησης σχεδόν κάθε βόλτας στο νησί, το ολοζώντανο λιμάνι της Ντάπιας συγκεντρώνει γύρω του μερικά από τα πιο ωραία σπετσιώτικα αρχοντικά, που φτιάχνουν το τέλειο κάδρο για την παραλιακή περαντζάδα από εδώ ως το παλιό λιμάνι. Τη Μεγάλη Παρασκευή, η πλατεία Ποσειδωνίου συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ οι Επιτάφιοι του Αγίου Αντωνίου, του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Νικολάου και της Ανάληψης, συναντιούνται μπροστά από το ιστορικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο. Το βράδυ της Ανάστασης, στην εκκλησία της Ανάληψης, ένα βαρκάκι παίρνει φωτιά, θυμίζοντας κάτι από Αρμάτα.

Πού να μείνεις: Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι απλησίαστες, όμως βρήκαμε δωμάτια με 61€ ανά διανυκτέρευση, σε αυτό εδώ το όμορφο στούντιο κοντά στην παραλία, και σε αυτό εδώ το μοντέρνο διαμέρισμα, με 90€ ανά διανυκτέρευση, λίγα βήματα από το λιμάνι. Επίσης, στο Hotel Roumani υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δίκλινα με 96€ τη βραδιά και πρωινό.

Διάβασε επίσης: Οι Σπέτσες την άνοιξη είναι για φίλημα 

Λευκάδα

Αν θες να κάνεις το Πάσχα σου εναλλακτικό και ωραίο, με άρωμα Ιονίου, χωρίς να μπλέξεις με πλοία και… φουρτούνες, τότε η Λευκάδα είναι ό,τι πρέπει. Σου παρέχει την ελευθερία να περνάς απέναντι με το αυτοκίνητο, γλιτώνοντας ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ωράρια και κρατήσεις, αλλά και πολλά ακόμα: παραλίες (αν είσαι τολμηρός), φαράγγια με επιβλητικούς καταρράκτες, παραδοσιακά χωριουδάκια, όπως η όμορφη Καρυά, και φυσικά εξαιρετική κουζίνα. Tη Μεγάλη Παρασκευή, ντόπιοι και επισκέπτες κατακλύζουν τις εκκλησίες για να συμμετάσχουν στην περιφορά των Επιταφίων στην πόλη, με τον Επιτάφιο να καταλήγει στην Κεντρική Πλατεία συνοδεία της Φιλαρμονικής, ενώ το Σάββατο της Ανάστασης η Μπάντα της Φιλαρμονικής παιανίζει στους δρόμους της πόλης το «Εωθινόν», ειδικό εμβατήριο που συνέθεσε ο Βαυαρός Αρχιμουσικός της Α. Σάϊλερ.

Πού να μείνεις: Στα άνετα δωμάτια του Lefkadio Suites στην Πόλη, με 80€ για μια junior σουίτα με πρωινό, και στο Semiramis, επίσης στην Πόλη, με 65€ για ένα δίκλινο με πρωινό.

Διάβασε επίσης: Η Λευκάδα στα καλύτερά της   

Κύθνος

Θα αφήσουμε στην άκρη την παραλία-σταρ που λέγεται Κολώνα, επειδή είναι ακόμα πολύ νωρίς για βουτιές –αν και τα πρώτα πλατσουρίσματα σίγουρα θα μπεις στον πειρασμό να τα κάνεις αν το λέει η καρδιά σου. Και θα μιλήσουμε για την πανέμορφη Χώρα της, με τα κουκλίστικα, πλακόστρωτα σοκάκια, τα φρεσκοασβεστωμένα σπίτια και τα λουλουδιασμένα café που απλώνουν τραπεζάκια έξω, καθώς και για το… αντίπαλο δέος που λέγεται Δρυοπίδα, με τα κατακόκκινα κεραμίδια της να κάνουν τέλεια αντίθεση με το υπόλοιπο κυκλαδίτικο τοπίο. Σημείωσε πως την Κυριακή του Πάσχα στην κεντρική πλατεία του νησιού λαμβάνει χώρα ένα από τα πιο επιβλητικά έθιμα: στήνεται μια κούνια στην οποία αγόρια και κορίτσια κουνιούνται ντυμένα με παραδοσιακές στολές, με το έθιμο να συνδυάζει και… συνοικέσιο.

Που να μείνεις: Σε αυτά εδώ τα όμορφα σπιτάκια στον παραδοσιακό οικισμό της Δρυοπίδας με 70€ ανά διανυκτέρευση και σε αυτό το μικρούλι σπιτάκι κοντά στο Λιμάνι, με 80€ ανά διανυκτέρευση. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v