4 νησάκια ό,τι πρέπει για τον Μάιο

Στην Κύθνο, την Αίγινα, την Άνδρο και την Ύδρα, κάνουμε πρόβα καλοκαιριού με ουζάκια πλάι στο κύμα και βόλτες στην ακροθαλασσιά.

της Ηρώς Κουνάδη

Ανθισμένες βουκαμβίλιες, φρεσκοασβεστωμένες αυλές, ουζάκια πλάι στο κύμα, κάτω από τον ήλιο που λάμπει στην θάλασσα. Τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου είναι η τέλεια… πρόβα καλοκαιριού, σε τέσσερα νησιά δίπλα μας.

Στην Κύθνο

Είναι δίπλα μας, μία ώρα και 40 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου (εισιτήριο στα 16,50€ one way) και είναι ένα χάρμα οφθαλμών, με τα κουκλίστικα, πλακόστρωτα σοκάκια της να ελίσσονται ανάμεσα σε φρεσκοασβεστωμένα σπίτια και λουλουδιασμένα café που απλώνουν τραπεζάκια έξω στα δύο χωριά της, την Χώρα και τη Δρυοπίδα. Έχει, επίσης, ένα εντυπωσιακό δίκτυο μονοπατιών που συνδέει τα κουκλίστικα χωριά της μεταξύ τους, αλλά και με υπέροχες παραλίες, ατμοσφαιρικούς αρχαιολογικούς χώρους και εγκαταλελειμμένα κάστρα, ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικες πεζοπορίες.



Διαβάστε περισσότερα - Η άνοιξη στην Κύθνο είναι μαγική!

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα, και άριστα εξοπλισμένα, studio του Φιλοξενία, στη Χώρα (από 55€ το δίκλινο). Στον Μέριχα, το λιμάνι της Κύθνου, ωραιότατες επιλογές είναι τα Tzamaros Studios (60€ το δίκλινο) και Foinikas Studios (55€ το δίκλινο στούντιο).

Στην Άνδρο

Η πιο… πράσινη από τις Κυκλάδες έχει σούπερ διαδρομές για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αλλά και κάτι για όλους τους υπόλοιπους: Και καρτποσταλικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, και μια υπέροχα αρχοντική Χώρα, και καταπληκτική τοπική κουζίνα, και low budget επιλογές διαμονής στο Μπατσί, και ήσυχα, πανέμορφα χωριουδάκια σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των βουνών της. Στα συν, φυσικά, το ότι βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας. Το εισιτήριο κοστίζει 19€ one way. Αν βιάζεσαι πολύ, υπάρχει και η επιλογή του super speed, που φτάνει εκεί σε μια ώρα κι ένα τέταρτο, με το εισιτήριο στα 24€.



Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Εδώ να μείνεις: Στη Χώρα, στα υπέροχα Irene’s Villas (45€ το δίκλινο στούντιο με θέα στη θάλασσα). Στους Μαίνητες, στις φανταστικές μεζονέτες του Μαινάδες (65€ η μεζονέτα 4 ατόμων). Στο σούπερ low budget Μπατσί, στον Ξενώνα Άδωνις (από 27€ το δίκλινο).

Στην Αίγινα

Μία μόνο ώρα (και 8-9€) μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, και βρίσκεσαι να βολτάρεις σε μια απολύτως νησιώτικη προκυμαία, και σε πλακόστρωτα δρομάκια που ελίσσονται ανάμεσα σε χρωματιστά νεοκλασικά. Μια… ποδηλατάδα μακριά από το λιμάνι της Αίγινας, η Πέρδικα είναι ένα γλυκύτατο ψαροχώρι με ασβεστωμένα σπιτάκια και τραπέζια απλωμένα στην παραλιακή περαντζάδα του, ό,τι πρέπει για τα πρώτα ουζάκια-στον-ήλιο της χρονιάς. Και sightseeing έχει το πακέτο, σε έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαίους ναούς της Ελλάδας, αυτόν της Αφαίας, αλλά και ανοιξιάτικα πικνίκ στο λουλουδιασμένο λόφο της Παλιαχώρας με τα μεσαιωνικά εκκλησάκια της και τα χωμάτινα μονοπάτια.



Διαβάστε περισσότερα - Μια γεμάτη μονοήμερη στην Αίγινα

Εδώ να μείνεις: Μέσα στην πόλη της Αίγινας, το Aqua Mare έχει ωραιότατα, περιποιημένα δίκλινα (από 35€ το δίκλινο), και το Kalokenti Studios φωτεινά διαμερίσματα (55€ το δίκλινο με θέα θάλασσα, 50€ χωρίς). Αν προτιμάτε να μείνετε στην Πέρδικα, δύο από τις καλύτερες επιλογές σας είναι τα Alvi Studios (από 38€ το δίκλινο) και Perdika Mare (από 38€ το δίκλινο).

Στην Ύδρα

Αν υπήρχε βραβείο «ανοιξιάτικου νησιού», η Ύδρα θα το κέρδιζε ασυζητητί. Είναι σταθερά πρώτη στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τις πρώτες ηλιόλουστες εξορμήσεις μας, τα πρώτα ουζάκια πλάι στο κύμα, τις πρώτες βόλτες με κοντομάνικα σε πλακόστρωτα δρομάκια, τις πρώτες απόπειρες πλατσουρίσματος στις τοσοδούλες παραλίες της με τα ζεστά (σε σχέση με εκείνα του Αιγαίου) νερά του Σαρωνικού. Και μπορεί να έχει κομμάτι τσιμπημένα εισιτήρια (στα 29,50€ one way) έχει όμως και βολικότατα δρομολόγια (στις 18.30 φεύγει το τελευταίο δελφίνι από Πειραιά τις Παρασκευές, στις 18.10 από το νησί τις Κυριακές) και καλές τιμές στα δωμάτια αυτή την εποχή, μετά την πασχαλινή φρενίτιδα.



Διαβάστε περισσότερα - Ύδρα: Άνοιξη, όπως Αργοσαρωνικός

Εδώ να μείνεις: Στα 45€ κυμαίνονται τα υπέροχα νησιώτικα δίκλινα του Ξενοδοχείου Ηλέκτρα, γύρω από μια όμορφη αυλίτσα. Λιτά αλλά περιποιημένα, στα 55€ το δίκλινο, είναι τα δωμάτια του Andrea Pension, λίγο πιο τσιμπημένα (στα 70€) αυτά του Sidra Hotel.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v