Αυτά τα νησάκια τα σκέφτηκες για διακοπές;

Άσε τις δημοφιλείς Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στη θέση τους κι έλα να διακοπάρουμε παρέα σε υπέροχα νησάκια, χωρίς να ξεπαραδιαστούμε.

Αυτά τα νησάκια τα σκέφτηκες για διακοπές;

Διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και, όπως καταλαβαίνεις, έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Όσο λοιπόν μετράς αντίστροφα και τσακώνεσαι με τους συναδέλφους σου για την άδεια του καλοκαιριού, εμείς αποφασίσαμε να σε ταξιδέψουμε σε όχι και τόσο δημοφιλή νησιά που κρύβουν μπόλικες ομορφιές, ειδυλλιακά τοπία, δαντελένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και πεντανόστιμα μεζέδια σε τιμές αρκετά πιο προσιτές από ό,τι ισχύουν σε hot προορισμούς. Για πάμε λίγο.

Χάλκη

Φτάνονας στο Νημποριό με τα πολύχρωμα σπιτάκια του, διαπιστώνεις ιδίοις όμασι γιατί όλοι όσοι το έχουν επισκεφθεί μιλούν για ένα από τα ομορφότερα λιμάνια του Αιγαίου. Οι πρώτες εικόνες της Χάλκης καθώς πλησιάζει το καράβι που σε φέρνει στα μέρη της από τη Ρόδο, μπορεί να είναι έξτρα γραφικές ωστόσο δεν είναι οι ομορφότερες που θα συναντήσεις στο νησί. Το Νημποριό είναι ο μοναδικός οικισμός αυτού του νησακίου τσέπης, στο οποίο ευτυχώς δεν χωράνε αυτοκίνητα γιατί μια αποτοξίνωση τη χρειαζόμαστε.

Η κοντινότερη παραλία, η ήρεμη αμμουδιά του Πόνταμου και το γειτονικό Καλό Πηγάδι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής δεκάλεπτου περπατήματος από το Νημποριό, ενώ οι υπόλοιπες, χρυσαφένιες ακτές προσεγγίζονται με καΐκι. Αν δεν βουτήξεις στο Γιάλι, στην Τραχιά και στην Αλιμνιά μην φύγεις από το νησί, ενώ στα φωτογραφικά σος της Χάλκης, συγκαταλέγεται το φρούριο των ιπποτών στο ακατοίκητο Παλιό Χωριό. Τα Spitakia αλλά και τα Althea Appartments είναι εξαιρετικές επιλογές διαμονής, με το δίκλινο να κοστίζει και στα δύο καταλύματα 75€ ανά διανυκτέρευση.

Λήμνος

Αγαπήμενο νησί του Βορείου Αιγαίου η Λήμνος κρύβει πολλές περισσότερες ομορφιές από όσες πιθανόν είχες φανταστεί. Από τις ονομαστές παραλίες του Γοματιού, της Νεφτίνας και του Ζεματά, μπορείς να βρεθείς στην μοναδική έρημο της χώρας και να νιώσεις πιο Αλαντίν από ποτέ μπροστά από τους τεράστιους αμμόλοφούς της. Λίμνες, υδροβιότοποι και γραφικά χωριουδάκια σαν το Κοντοπούλι, την Ατσική και την Αγία Σοφία συμπληρώνουν ένα φυσικό τοπίο μες στο κάλλος και τις αντιθέσεις.

Αν πάλι είσαι του sightseeing, τότε βουρ για τη σπηλιά του Φιλοκτήτη, την Αρχαία Ηφαιστεία και το Μοναστήρι της Παναγίας της Κακαβιώτισσας χτισμένο μέσα σε μια δυσπρόσιτη σπηλιά. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο θα ερωτεύεσαι τη Λήμνο και θα σκέφτεσαι τρόπους προκειμένου να χωρέσεις στις αποσκευές σου όλα τα καλούδια του τόπου της, όπως είναι τα γλυκόπιοτα κρασιά, ο καβουρμάς, το αλεύρι και τα χειροποίητα ζυμαρικά μα πάνω από όλα το καλαθάκι και το μελίχλωρο που θα ενθουσιάσουν cheese-lovers και μη. Στο Κύμα στο Μούδρο το δίκλινο κοστίζει μόλις 36€ τη βραδιά, ενώ εξίσου Value for money είναι και το Panos Studios στη Μύρινα με το κόστος του δίκλινου δωματίου να ανέρχεται στα 46€ ανά διανυκτέρευση.

Χίος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Chios (@visit_chios)

H Xίος με τα 64 χωριουδάκια, τα κάστρα, τους κάμπους, τα μυρωδάτα εσπεριδοειδή, τα αμέτρητα μαστιχόδεντρα και τις άκρως ερωτεύσιμες παραλίες είναι ένα νησί που θα κλειδώσεις μια για πάντα στην καρδιά σου εφόσον το επισκεφθείς. Από τις βόλτες στα στενοσόκακα του Κάστρου και την περιήγηση στον Μυροβόλο Κάμπο μέχρι το village hopping στο Βασιλιόνικο, το Χαλκειό, τον Δαφνώνα, το Βερβεράτο, το Πυργί, τα Μεστά, τον Ανάβατο και τον Άγιο Γεώργιο κι από το sightseeing στο Μουσείο της Μαστίχας μέχρι τις βουτιές στον Ναγό, τον Γιοσώνα, τον Καρφά και τα Μαύρα Βόλια, η Χίος κρύβει ένα σωρό μυστικά κι άλλες τόσες ιστορίες να μοιραστείς με την παρέα σου.

Όσο κάνεις χάζι τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τις λουλουδοσκέπαστες αυλές, τα ψαροταβερνάκια και τους παραδοσιακούς καφενέδες, τόσο θα κρυφογελάς που ανακάλυψες έναν ήρεμο, ήσυχο και φυσικά ευλογημένο παράδεισο.

Η Αγία Μαρκέλλα στον Βροντάδο και τα Stroubis Studios στον Μέγα Λιμνιώνα είναι αμφότερες πολύ καλές επιλογές για να μείνεις στο νησί. Στην πρώτη το δίκλινο κοστίζει 42€ τη βραδιά ενώ στο δεύτερο 46€.

Σίκινος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sikinos.Cyclades (@sikinos.cyclades)

Μια τοσοδούλικη Κυκλάδα, που δεν έχει τον χαμό των υπόλοιπων διάσημων συγγενών της η Σίκινος είναι έρωτας με την πρώτη μάτια. Αν είσαι λάτρης των διακοπών μακριά απ’ όλους και απ’ όλα, αν τα καλοκαίρια σου θες να τα ζεις μόνο σε slow motion ρυθμούς, κι αν το μόνο soundtrack που πεθυμάς για τις καλοκαιρινές σου διακοπές είναι ο ήχος από τους παφλασμούς των κυμάτων, τότε ήρθε η ώρα να σου συστήσουμε τη Σίκινο. Οι βουτιές στην Αλοπρόνοια, τον αμμουδερό Άγιο Γεώργιο, το Διαλισκάρι και τα Σαντοριναίικα δεν πρέπει να λείψουν σε καμία περίπτωση από το beach-hopping σου.

Για να ζήσεις όλη την εμπειρία της Σικίνου πρέπει να σεργιανίσεις από άκρη σε άκρη τους συνοικισμούς του Χωριού και του Κάστρου, να σκαρφαλώσεις στο μοναστήρι της Χρυσοπηγής και να χαθείς στο δίκτυο μονοπατιών του νησιού που θα σου αποκαλύψουν μια φαντασμαγορική αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά, λουσμένη με φως κι απέραντο γαλάζιο.

Το Στεγάδι με το δίκλινο να κοστίζει 36€ ανά διανυκτέρευση και το Μαϊστράλι με την τιμή του δίκλινου δωματίου στα 55€ τη βραδιά, είναι εξαιρετικές επιλογές

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v