7 γευστικές επιλογές από το Red Selection του efood που πρέπει να δοκιμάσεις

Ψάξαμε και βρήκαμε ξεχωριστές επιλογές και τα πιο δημοφιλή καταστήματα που πρέπει να ανακαλύψεις, σε μια λίστα με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

7 γευστικές επιλογές από το Red Selection του efood που πρέπει να δοκιμάσεις

Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας και για άλλη μια φορά θα σου μιλήσουμε χρησιμοποιώντας τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας. Όταν μας πιάσει μια πείνα το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να παραγγείλουμε από το efood. Πόσο μάλλον τώρα που η ομάδα του παρουσίασε το Red Selection μία δυναμική λίστα με δημοφιλή εστιατόρια ή καταστήματα τροφίμων, τα οποία ήδη ξεχωρίζουν και βρίσκονται διαθέσιμα για κάθε χρήστη του efood, μέσα από το efood app.

Eκεί που λες θα βρεις δημοφιλή καταστήματα και γαστρονομικά hidden gems που το efood δημιούργησε αποκλειστικά για εσένα περιμένοντας να τα ανακαλύψεις στο ειδικό φίλτρο.

Αν είσαι κι εσύ λοιπόν σαν κι εμάς θέλεις πάντα να επιλέγεις κάτι ιδιαίτερο τότε το efood θα το κάνει ακόμη πιο εύκολο με το Red Selection.

Το Red Selection επιλέγει μοναδικές εμπειρίες –σε μια λίστα που ανανεώνεται συνεχώς- στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο Κρήτης, τον Βόλο και τα Γιάννενα των οποίων τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η μοναδικότητά τους, και το ύφος τους, η αισθητική τους, τα κατατάσσουν στις προτάσεις που όσοι αναζητούν τις must-try γεύσεις της περιοχής τους, θα είχαν στη λίστα των επιλογών τους. Με το Red Selection η ομάδα του efood επιλέγει και προτείνει στους χρήστες του, τις πιο ‘ψαγμένες’’ εμπειρίες γεύσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τις ανακαλύψουν εύκολα και γρήγορα.

Αν τώρα είσαι ελαφρώς δύσπιστος απέναντι στη λίστα, αρκεί να σου πούμε ότι φέρει την βαριά και φαρδιά υπογραφή του Master Chef της καρδιάς μας Λεωνίδα Κουτσόπουλου, επομένως δεν χωρά αμφισβήτησης.

Εμείς με αίσθημα ευθύνης απέναντί σου ξεψαχνίσαμε το Red Selection και διαλέξαμε 7 καταστήματα από τα οποία επιβάλλεται να δοκιμάσεις και να το ζήσεις γαστρονομικά.

Me

H καλή μέρα ξεκινά με ένα καλό πρωινό για αυτό το Me είναι η λύση σε κάθε σου πρόβλημα. Αν είσαι της σαλάτας τότε εκείνη με μαύρο ρύζι, βραστό αυγό bio, ψητή γλυκοπατάτα, ωμά μανιτάρια, γλυκοπίζελα, λαδολέμονο και φρέσκα μυρωδικά θα σε ενθουσιάσει ενώ αν προτιμάς τα σάντουιτς μην ανησυχείς καθόλου, σε έχουμε κι εσένα καλυμμέν@. Διάλεξε εκείνο με το προζυμένιο ψωμί με prosciutto, μοτσαρέλα, pesto πασατέμπο, παρμεζάνα και ντομάτα. Υπέροχα και τα οrecchiette fresca (με pesto πασατέμπο, πανσέτα και παρμεζάνα) όπως και τα ζυμαρικά paccheri με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι. Συνοδεύεται από πεκορίνο και μαϊντανό.

Οurse

Παγωτά, σορμπέ και γλυκά κατάψυξης με νέους, ευφάνταστους συνδυασμούς, μας περιμένουν για να δροσίσουν το καλοκαίρι που ξεκίνησε ημερομηνιακά πριν λίγες μέρες. Οι προτάσεις του Ourse ατη Γλυφάδα για τα παγωτά και τα σορμπέ ακολουθούν την γενικότερη φιλοσοφία του ζαχαροπλαστείου με χειροποίητες δημιουργίες υψηλής ποιότητας, γεύσεις και υφές με φαντασία, δημιουργικότητα και φινέτσα. Το κολασμένο μιλφέιγ βανίλια, η λευκή Saint Honore (καραμελωμένη σφολιάτα με 2 διαφορετικές κρέμες από βανίλια Μαδαγασκάρης και καραμελωμένα choux), το sable με παγωτό καραμέλα και θαλασσινό αλάτι και οι συγκλονιστικές του τάρτες δεν πρέπει να λείψουν από την παραγγελία σου.

Antonis Selekos Conceptual Desserts

 

Ένας ακόμη γλυκοπαράδεισος που αξίζει να δοκιμάσεις μέσω του Red Selection είναι τα Antonis Selekos Conceptual Desserts ώστε να υποκλιθείς στις ντελικάτες χειροποίητες γλυκές δημιουργίες του που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου. Αν μας ρώτας το signature Panettone με προζύμι, χειροποίητο confit λεμόνι και πορτοκάλι, σταφίδες, cranberries και σοκολάτα 70% είναι το πιο λαχταριστό που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου, ενώ εξίσου θεσπέσια είναι το Αltissio tiramisu (με αρωματισμένα σαβαγιάρ, καφές, κρέμα μασκαρπόνε με αρωματικό μαύρο ρούμι και ωμός altissio καφές) και το Passion fruit fondant

(Fondant σοκολάτας 60% χωρίς αλεύρι με κρέμα από passion fruit, μαρέγκα, αλμυρή καραμέλα και τραγανή πραλίνα).

Peggy Sue

Το Peggy Sue στη Νέα Σμύρνη θα σε καλοταΐσει προσφέροντας σου μια μεγάλη ποικιλία brunch επιλογών και λουκούλλειων σνακς για κάθε ώρα της μέρας κι ειδικά για τις πρώτες πρωινές πείνες. Όλος ο κατάλογος μοιάζει πεντανόστιμος μα αν μας πιέσεις πολύ να ξεχωρίσουμε κάποιες δημιουργίες του θα σου μιλήσουμε για τα Peggy choux (Profiterole με τραγανά σουδάκια craquelin, κρέμα patisserie βανίλια χειροποίητη, γκοφρέτα πραλίνα και γκανάζ gianduja) τη Marmalade σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια, prosciutto, κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα ντομάτα, τις χοντογκάρες και το P - eggy parmesan pasta (spaghetti με κρέμα παρμεζάνας, κρόκο αυγού τηγανητό, chips αλλαντικών και σχοινόπρασο).

Hippy Hippo

Funky και πολύχρωμο, γεμάτο ινσταγκραμικές γωνιές, το Hippy Hippo είναι ο νέος μας γαστρονομικός εθισμός. Στο brunch-o-μενού του που υπάρχει και στο Red Selection του e-food βρίσκουμε προτάσεις όπως το Morning glory (κουλούρι Θεσσαλονίκης με soft scrambled eggs, καπνιστό βολάκι, χοιρομέρι και beurre noisette), τα αυγά scrambled πάνω σε ζυμωτό ψωμί με smashed avocado και dressing λάιμ και μέλι και το Drunk sandwich (χωριάτικη μπαγκέτα με σιγομαγειρεμένο pulled pork σε μαύρη μπύρα, melted cheddar και σαλάτα φινόκιο με jalapenos). Θραύση κάνουν και τα mini choco pancakes (από 7€) με σοκολάτα και χειροποίητη μαρμελάδα φρούτα του δάσους.

Μέλισσα fine pastry

Ένα γλυκό υψηλής γαστρονομικής αξίας μπορεί να αναδείξει τις αρετές του μόνο μέσα από τις πιο αγνές πρώτες ύλες. Αυτή είναι η βασική συνθήκη απογείωσης των αισθήσεων σε μήκη και πλάτη που δεν έχουν ξαναφτάσει!

Τα γλυκά της «Μέλισσας» είναι απόλυτα υγιεινές απολαύσεις που φτιάχνονται από τις καλύτερες και ιδιαίτερα επιλεγμένες πρώτες ύλες, όπως βιολογικό γάλα και αλέυρι και μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ενώ δεν περιέχουν χρώματα, ενισχυτικά γεύσης κι αρωματικά.

Τις δημιουργικές ανησυχίες της, τις εμπειρίες της, τις σκέψεις και τις γνώσεις της, η Μέλισσα μοιράζεται με καταξιωμένους βιρτουόζους της τέχνης της ζαχαροπλαστικής. Όσο εμείς γράφουμε εσύ έχεις ανοίξει το Red Selection του efood και παραγγέλνεις μπαμπάδες με ρούμι, τα πιο αφράτα πεθαίνεις choux του καταλόγου, καρέ Framboise (με σοκολάτα guanaja 70% με framboise και τραγανή nougatine με grue de cacao και γλυκάνισο) και το λαχταριστό strawberry mascarpone.

Dimitris Economides

O Δημήτρης Οικονομίδης είναι ένας από τους καλύτερους Pastritects της πρωτεύουσας με μία και μόνο μπουκιά από τις γλυκιές του δημιουργίες να είναι αρκετή ώστε να επιβεβαιώσεις του λόγου το αληθές.

Η υπέροχη τάρτα πραλίνα και σοκολάτα, το λαχταριστό κρουασάν καρύδι, η σοκολάτα Βενεζουέλα, η τάρτα φυστίκι, η framboise και το Paris-brest είναι δίχως άλλο από τα πιο γευστικά γλυκά που θα έχεις την τύχη να δοκιμάσεις ποτέ σου. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν και παράγγειλε.

 

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v