Ο Ιούνιος είναι ευκαιρία για τις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής

Ο Ιούνιος μοιάζει ιδανική ευκαιρία για να απλώσεις την κορμάρα σου σε κάποιες από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής πριν πάθουν κοσμοσυρροή.

Ο Ιούνιος είναι ευκαιρία για τις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής

Μπορεί φέτος ο καιρός να είναι έξτρα νεφοσκεπής και η Συννεφιασμένη Κυριακή να έπαιξε μπόλικες φορές στο repeat τις προηγούμενες μέρες, όμως οι πιο πρόσφατες μέρες του Ιουνίου ανέβασαν αισθητά τον υδράργυρο, οδηγώντας πολλούς Αθηναίους στις παραλίες για τα πρώτα μπάνια του λαού. Αν δεν επιστρέψουμε στις συννεφιασμένες μέρες, τότε ο Ιούνιος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσουμε τις πολυσύχναστες κοντινές παραλίες της Αττικής χωρίς την κοσμοσυρροή που παθαίνουν Ιούλιο κι Αύγουστο, όταν μια κενή θέση κάτω από τον καυτό πρωτευουσιάνικο ήλιο μοιάζει με το… Άγιο Δισκοπότηρο

ΚΑΠΕ

Το ΚΑΠΕ φιγουράρει δικαίως στην κορυφή της λίστας των καλύτερων παραλιών της Αττικής αφού δεν υπάρχουν πολλές αντάξιες του στα πέριξ της πρωτεύουσας να σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Στα social media γίνεται κάθε χρόνος χαμός για χάρη του ΚΑΠΕ επομένως ο Ιούνιος είναι ο κατάλληλος μήνας για να απολαύσεις τα πανέμορφα νερά του αφού όσο αυγουστιάζει τόσο γίνεται πιο δύσκολο να βρεις ελεύθερο κομμάτι αμμουδιάς στο ΚΑΠΕ.

Θυμάρι

Ελεύθερη εντελώς στην αριστερή πλευρά, οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bar στην δεξιά το Θυμάρι ενώνει τις δύο μεγάλες σχολές όσων θέλουν να πλατσουρίσουν κοντά στην Αττική. Έξω θα βρεις ψιλό βοτσαλάκι ενώ μέσα (μετά τα πρώτα 4-5 μέτρα) είναι αμμουδερή και τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής ανάμεσα στους Αθηναίους. Ο Ιούνης είναι ο ιδανικός μήνας για να απλώσεις την κορμάρα σου στα μέρη της.

Ψάθα

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Psatha Beach Bar (@psathabeach)

Λίγο πιο μακριά από τις υπόλοιπες, μα εντός των τειχών του νομού Αττικής, η βοτσαλωτή Ψάθα μπορεί να καμαρώνει δικαίως για τα καθαρά νερά του Κορινθιακού με τα οποία βρέχεται και την έχουν φέρει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του αθηναϊκού κοινού. Ιούλιο κι Αύγουστο γίνεται του πατητού για αυτό μην χάσεις την ευκαιρία που σου προσφέρουν οι πιο ήσυχες μέρες του Ιούνη.

Μαύρο Λιθάρι

To Μαύρο Λιθάρι αποτελεί πόλο έλξης για τις νεότερες ηλικίες που κάνουν –και καλά κάνουν μην τα βάζετε με τη νεολαία πια- τη φάση τους στα νερά του, γεγονός που καθιστά την παραλία απλησίαστη στο peak της καλοκαιρινής περιόδου. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν αξίζει να εκμεταλλευτούμε την χαλαρότητα του Ιουνίου και να κινήσουμε προς Σαρωνίδα μεριά, γιατί έτσι μας αρέσει- ειδικά τις μέρες που έχει βοριά.

Λιμανάκια

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Petros (@petros5031)

Σειρά διαδοχικών κολπίσκων ανάμεσα στη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη, με όμορφα γαλαζοπράσινα νερά τα Λιμανάκια είναι ό,τι πρέπει για βουτιές από τα βράχια. Αυτό φυσικά τα κάνει έξτρα αγαπητά ειδικά στις νεότερες ηλικίες που γεμίζουν την παραλία η οποία ζει στιγμές μεγάλης ξαπλωματικής δόξας την περίοδο Ιουλίου κι Αυγούστου. Ο Ιούνης μοιάζει ταμάμ επιλογή για να αποφύγεις τον πανικό εκείνων των ημερών και να ριλαξάρεις με τις ώρες.

Προσήλι

Από καλά κρυμμένο μυστικό το Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό έγινε πολύ δημοφιλής προορισμός χάρη στα συνεχόμενα ταγκαρίσματα των λουομένων που όπως κι εσύ άλλωστε ενθουσιάστηκαν με τα σχεδόν νησιώτικα νερά του. Επειδή η παραλία του είναι τοσοδούλικη και γεμίζει εν ριπή οφθαλμού, μην λησμονήσεις τον Ιούνιο να την επισκεφθείς γιατί είναι βέβαιο ότι θα τη βρεις στα καλύτερά της.

Σέσι

Όταν μιλάμε για αγαπημένες παραλίες ο αθηναϊκός βορράς στέλνει τα χαιρετίσματα του και βάζει το Σέσι στο τραπέζι, που τα τελευταία χρόνια έχει πάθει μια -δικαιολογημένη για τα νερά του αν μας ρωτάς- κοσμοπλημμύρα. Εδώ θα βρεις μπόλικα αρμυρίκια για να μην τσουρουφλιστείς, ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. Δίπλα του μια από τα ίδια και στο μικρό Σέσι που πλησιάζεται πλέον μόνο την πιο χαλαρή περίοδο του Ιουνίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v