Οι καλύτερες παραλίες της Άνδρου για ατελείωτες βουτιές

Κρυστάλλινα νερά, απέραντες αμμουδιές, φυσικό κάλλος και βουτιές δίχως αύριο στις πιο όμορφες παραλίες του κοντινού μας νησιού.
Οι καλύτερες παραλίες της Άνδρου για ατελείωτες βουτιές

Είναι μια ανάσα από την Αθήνα, πανέμορφη και με παραλίες που θες να βουτάς συνέχεια. Η Άνδρος μπορεί να είναι νησί κάπως «τσιμπημένο», όμως χαλάλι θα πεις αν πάρεις μια γεύση από τις υπέροχες παραλίες της.

Και με το που τα δροσερά της νερά έρθουν σε επαφή με το κορμάκι σου, θα υποσχεθείς στον εαυτό σου πως θα ξαναγυρίσεις εδώ.

Ζόρκος



Ένας μαγικός κόλπος με κρυστάλλινα νερά σε περιμένει για βουτιές στα βορειοανατολικά του νησιού. Ο Ζόρκος είναι μεγάλος σε έκταση, ενώ έχει και ένα χαλαρό μπαράκι για προμήθειες. Θα την προσεγγίσεις από βατό χωματόδρομο περίπου 5 χιλιομέτρων και αν έχεις όρεξη, θα αναζητήσεις την σπηλιά που βρίσκεται εδώ, μέσα από εύκολο μονοπάτι, η οποία θυμίζει κάτι από ταινία του Indiana Jones. Αν φυσάει βοριάς απόφυγέ τη.

Αποθήκες



Μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία με πολύ δροσερά νερά, της οποίας όμως ένα κομμάτι έχει οργανωθεί με ξαπλώστρες. Και πάλι παραμένει γοητευτική, με υπέροχα νερά και βράχια να την πλαισιώνουν. Θα την προσεγγίσεις από βατό χωματόδρομο με κάποιες πέτρες. Στους συχνούς βοριάδες του νησιού, το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις αφορά την… «αμοβολή» που θα σε χτυπά με την μορφή της ψιλής άμμου.

Άχλα



Κάποιοι την βάζουν στις κορυφαίες της Ελλάδας, και δεν έχουν άδικο. Η πρόσβαση είναι δύσκολη από τον χωματόδρομο (προτείνεται 4Χ4 ή καϊκάκι), όμως τα πεντακάθαρα (και αρκετά κρύα) νερά και το τοπίο με τους μικρούς καταρράκτες του ομώνυμου ποταμού και το πλατανόδασος θα σε αποζημιώσουν. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε εξοπλίσου με τα απαραίτητα πριν την επισκεφτείς.

Χρυσή Άμμος



Πολύ κοντά και στο λιμάνι αλλά και στο Μπατσί, απλώνεται η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, μια υπέροχη αμμουδιά με καθαρά, ρηχά και κρύα νερά. Διαθέτει beach bar αν θες την άνεσή σου, αλλά και αρκετό χώρο για να απλωθείς με ομπρελίτσα. Η θέα από ψηλά είναι για αμέτρητες φωτογραφίες, ενώ είναι από τις πιο απάνεμες παραλίες της Άνδρου.

Βιτάλι



Ακόμα μια ιδιαίτερης ομορφιάς παραλία, με ελαφρύ βοτσαλάκι, την οποία προσεγγίζεις από βατό χωματόδρομο. Δεν είναι οργανωμένη, έχει πεντακάθαρα νερά και έναν βράχο για να εξασκηθείς στην τεχνική των βουτιών σου. Την πιάνει ο βοριάς, οπότε απόφυγέ την αν φυσάει από κείθε.

Πίσω Γυάλια



Τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά της σε περιμένουν μετά από μπόλικα σκαλοπάτια (περί τα 170) κατάβασης, οπότε εδώ δεν θα κάνεις skip την leg day. Διαθέτει beach bar για να έχεις την άνεσή σου, απαλή άμμο και μερικά δεντράκια για φυσικό ίσκιο αν δεν θες να κάτσεις σε ξαπλώστρα. Ακόμα και με δυνατό βοριά, κολυμπάς άνετα και απολαυστικά.

Φελλός



Μεγάλη και αμμουδερή, ο Φελλός είναι μια πανέμορφη παραλία με πολύ κρύα και καθαρά νερά, χωρίς οργάνωση. Κάποια αλμυρίκια δίνουν φυσική σκιά εμπλουτίζοντας το ήδη όμορφο τοπίο με πράσινο, ενώ ο βοριάς δεν την «ταλαιπωρεί» ιδιαίτερα. Παρ’ όλα αυτά αν φυσάει γίνεται αισθητός.

Ατένι


Andros-guide
Δυο αμμώδεις και εντυπωσιακές παραλίες, μοιάζουν με δίδυμες πισίνες, έχουν υπέροχα νερά και προσεγγίζονται από βατό χωματόδρομο. Το μεγάλο Ατένι στα δεξιά έχει άπλα και beach bar με ξαπλώστρες για μεγαλύτερη άνεση, ενώ το μικρό είναι χωρίς οργάνωση και ιδανικό για να χαλαρώσεις πλήρως. Απόφυγέ την όταν φυσάει Βοριάς.

Της Γριάς το Πήδημα



Διάσημη για την ομορφιά της, αλλά και για το παράξενό της όνομα, αυτή η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο και αρκετό περπάτημα με ανηφόρες/κατηφόρες, όμως αξίζει τον κόπο. Σε αποζημιώνει με το ιδιαίτερο φυσικό της τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά της.

Άγιος Πέτρος



Μεγάλη η χάρη της και η έκτασή της, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες απλωσιές του νησιού, με τέσσερα beach bar για να πιάσεις ξαπλώστρα, αλλά και αρκετό χώρο για να βάλεις ομπρέλα. Είναι πλήρως αμμουδερή, ενώ δεν την πιάνει καθόλου ο βοριάς.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v