5 καταπληκτικές παραλίες στην Αχαΐα

Ναι, είναι και η Καλογριά. Αλλά οι παραλίες της Αχαΐας δεν εξαντλούνται εκεί. Ακολούθησε μας σε ένα μίνι οδοιπορικό στις καλύτερες.
5 καταπληκτικές παραλίες στην Αχαΐα
της Ηρώς Κουνάδη

Την αδικούσε επί χρόνια ο δρόμος που δεν έλεγε να φτιαχτεί, η διαβόητη Κορίνθου-Πατρών, την επισκιάζουν ακόμα οι πιο διάσημες γειτόνισσές της, με τις ατελείωτες αμμουδιές τους. Κι όμως, η Αχαΐα έχει το ολόδικό της μερίδιο σε φαντασμαγορικές παραλίες που διεκδικούν μια θέση στα Σαββατοκύριακά σου. Όπως αυτές.

Η Καλογριά

Απέραντη, εξωτική αμμουδιά από αυτές που δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα βοτσαλάκι, ούτε εκεί που σκάει το κύμα ούτε πουθενά, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, κι ένας γιγάντιος αμμόλοφος 20 μέτρων στη βόρεια άκρη της, ό,τι πρέπει για λαχανιασμένες αναβάσεις που ακολουθούνται από ενθουσιώδεις κουτρουβάλες. Την παραλία αγκαλιάζει το υπέροχο Δάσος της Στροφυλιάς, που απλώνεται σε μήκος 14 χιλιομέτρων και διατρέχεται από ένα δίκτυο ποταμιών, λιμνών και γεφυριών, ιδανικό για τις απογευματινές πεζοπορίες σου.



Διαβάστε περισσότερα - Η Καλογριά της Αχαΐας είναι το τέλειο ΣΚ

Το Γιαννισκάρι

Πολύ κοντά στην Καλογριά, το Γιαννισκάρι είναι η… ερημίτικη εκδοχή της: Έχει την ίδια υπέροχη, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά, σετάκι με γαλαζοπράσινα νερά που απλώνονται ως τη γραμμή του ορίζοντα, και σαφώς λιγότερο κόσμο χάρη στην κομμάτι δύσκολη πρόσβαση από χωματόδρομο. Έχει, ωστόσο, ένα μικρό beach bar για να μην κουβαλάς μαζί σου όλες τις προμήθειες που θα χρειαστείς για να μείνεις εδώ ως το (καταπληκτικό, μην το χάσεις) ηλιοβασίλεμα.



Η Τράπεζα

Όποιος σου πει ότι οι παραλίες του Κορινθιακού δεν έχουν θέση στα top-10 των παραλιών της Πελοποννήσου, μπορείς να είσαι βέβαιος πως δεν έχει βουτήξει ποτέ στην Τράπεζα. Ψιλό βοτσαλάκι, κρυστάλλινα νερά, θέα σε ένα καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα, και για καταπράσινο φόντο οι πλαγιές του Άη Λιά που υψώνονται πίσω της συνθέτουν ένα τοπίο που λίγα πράγματα έχει να ζηλέψει από τις αντίστοιχες ακτές της έξω μεριάς. Η παραλία είναι σε σημεία οργανωμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει κοσμοσυρροή, ή ότι δεν θα βρεις ελεύθερο χώρο να απλώσεις την πετσέτα σου αν δεν συμπαθείς τις ξαπλώστρες.



Η Λακκόπετρα

Για να είμαστε ακριβείς, η Λακκόπετρα έχει περισσότερες από μία παραλίες στις οποίες καταλήγουν διαφορετικά δρομάκια που κατηφορίζουν προς την θάλασσα. Όλες τους είναι αμμουδερές, με λίγο βοτσαλάκι μέσα στο νερό, ιδανική επιλογή όταν φυσάει από την πλευρά της Καλογριάς (και τούμπαλιν) και με άφθονο χώρο για να χωράμε όλοι, ξαπλωστρολάτρεις και ξαπλωστρομάχοι. Το αγαπημένο μας σημείο, αν μας ρωτάς, είναι αυτό μπροστά από το Sunseabar  που αποτελεί την πιο πρόσφατη μετεμψύχωση του παλαιότερου μπητς μπαρ της περιοχής.



Η παραλία δίπλα στον φάρο του Δρέπανου

Αγαπημένη των kite surfer, τους οποίους θα χαζεύεις να κάνουν τα ακροβατικά τους όσο λιάζεσαι στην παραλία (έχει και σχολή kite ακριβώς δίπλα σου, αν μπεις στον πειρασμό) η μικρή παραλία πλάι στον πανέμορφο, ιστορικό φάρο του 1880 είναι βοτσαλωτή, με κρυστάλλινα νερά και μια στενή λωρίδα άμμου, γνωστή ως Μονοπάτι της Παναγίας, την οποία μπορείς να περπατήσεις ως την άκρη της, το ομώνυμο Ακρωτήρι Δρέπανο



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v