Στα αφτεράδικα της Αθήνας ο κόσμος ανοίγει την ψυχή του

Μετά τη δουλειά που τελείωσες αργά, μετά το πρώτο ή το δεύτερο ποτό, μετά από το σπίτι που έκατσες ως αργά, αυτά τα μπαρ σε περιμένουν να αφεθείς στην αγκαλιά τους.

Στα αφτεράδικα της Αθήνας ο κόσμος ανοίγει την ψυχή του

Εδώ η νύχτα μεταμορφώνεται σε πρωία. Οι ταλαιπωρημένες και μη ψυχές της πόλης βρίσκουν καταφύγιο και συντροφιά σε μελωδίες και αλκοόλ. Εδώ οι βραδιές δεν κλείνουν νωρίς και οι παρέες παραμένουν μέχρι ο ήλιος να ανατείλει.

Εδώ, είναι τα πιο μερακλίδικα και αγαπημένα αφτεράδικα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται.

Αρχάγγελος

Κίμωνος 1, Κολωνός, τηλ: 21 0522 8840

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by archaggelos_athens (@archaggelos_athens)

Γνωστοί άγνωστοι όλοι μαζί, διασκεδάζουν σαν μια ψυχή σε αυτό το ιστορικό αφτεράδικο του Κολωνού, το οποίο προσφάτως απέκτησε νέο ιδιοκτήτη χωρίς όμως να χάσει τον αυθεντικό του χαρακτήρα. Στο εσωτερικό του θα ακούσεις από έντεχνο και ελαφρολαϊκό μέχρι παλιά λαϊκά και κλασικές μπαλάντες, από Δήμου και Μοσχολιού μέχρι Μαρινέλλα, Διονυσίου και Χατζηδάκι, καθώς και κάποιες επιλογές από διεθνή δισκογραφία. Ό,τι πρέπει δηλαδή για βραδιές αμαρτωλές, με νταλκάδες και μεράκλωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το απλό ποτό στα 6€.

Μέγας Ανατολικός

Αγίου Κωνσταντίνου 11, Πειραιάς (εντός Στοάς Θεολόγου), Πειραιάς, τηλ.: 2104130966

Φρέσκια άφιξη στον Πειραιά, ο Μέγας Ανατολικός αποτελεί το νέο δημιούργημα του Κώστα Παντιώρα, του επίσης πειραιώτικου «Αισθηματίες». Στο εσωτερικό του, η ατμόσφαιρα είναι άκρως ερωτική, σαν το ομώνυμο βιβλίο του Κώστα Εμπειρίκου, με όμορφη διακόσμηση και μουσικές που φλερτάρουν με το εναλλακτικό ροκ, το garage, το new και dark wave, το post punk και ενίοτε το indie. Εδώ θα πιείς μέχρι πρωίας στρέιτ ποτά και κάποια ωραία κοκτέιλ, θα χορέψεις και θα γίνεις μια παρέα με τους υπόλοιπους θαμώνες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

‘Ιμερος

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 2, τηλ: 2108224104

Ο Ίμερος υποδέχεται όλους τους ξενύχτηδες του κέντρου, ανεξαρτήτως ακουσμάτων και ηλικιών, για να τους «σερβίρει» ατόφιο ελληνικό ρεπερτόριο, και γενναίες δόσεις after hour νταλκά. Ανοίγει αργά το βράδυ, αλλά μετά τις 3 τα ξημερώματα είναι που παίρνει τα πάνω του με κόσμο και κοσμάκη να συρρέει στο λάγνο εσωτερικό του, πίνοντας και ακούγοντας Μητροπάνο, Βιτάλη, Μακεδόνα και Θανάση. Η κοινωνικοποίηση εδώ είναι συχνό φαινόμενο, άλλωστε ο Ίμερος στην μυθολογία ήταν η θεότητα που συμβόλιζε την ερωτική επιθυμία. Το απλό ποτό στα 7€.

Dark Sun

Θηβών 42, Περιστέρι

Ο απόλυτος goth ναός της Αθήνας είναι μια εμπειρία από μόνος του, ακόμα και καμία σχέση με αντίστοιχου είδους μουσικές να μην έχεις. Στη σκοτεινή του ατμόσφαιρα, δίπλα στο Alien σε φυσικό μέγεθος και κάτω από αλυσίδες που κρέμονται από το ταβάνι, θα λικνιστείς τις Παρασκευές με dark ambient, apocalyptic folk, industrial, dark wave, minimal, gothic rock και post punk, ενώ τα Σάββατα ανεβάζει ρυθμούς με technoid rhytms, dark ambient, experimental, power noise, ebm, future pop, industrial και harsh electro. Η φάση εδώ ξεκινά να «ζεσταίνεται» μετά τις 3-4. Η είσοδος κοστίζει 10€ με μπύρα.

Cantina Social

Λεωκορίου 6, Ψυρρή, τηλ: 21 0325 1668

Από έξω ησυχία, όμως με το που διαβείς την μικρή στοά, τηλεμεταφέρεσαι σε έναν κόσμο εναλλακτικής διασκέδασης που κρατά μέχρι το πρωί, με κάθε λογής ψαγμένα τυπάκια που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτήν την αυλή-ακάλυπτο μιας πολυκατοικίας στου Ψυρρή. Η Cantina είναι ένα από τα πιο sui generis μπαρ της πόλης, με new wave, dark electro και άλλα ωραία ηχοτόπια που δύσκολα θα ακούσεις αλλού. Τα ποτά ξεκινούν από μόλις 5€.

Batman

Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0924 1585

Στο νούμερο 40 της Βρεσθένης, ο «Σκοτεινός Ιππότης» σε υποδέχεται με φωτογραφίες του Καζαντζίδη, του Τσιτσάνη και πολλών ακόμα θρύλων του ελληνικού ρεμπέτικου σε έναν χώρο μικρό, με ιστορία δεκαετιών στις καρδιές των ξενύχτηδων αυτής της ταλαιπωρημένης πόλης. Η μουσική συνήθως επιμένει ελληνικά, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα λαϊκά και ρεμπέτικα άσματα. Εδώ θα ακούσεις από τα βινύλια του ιδιοκτήτη/DJ κύριου Γιώργου (ή «Μπάτμαν»), από Μάρκο Βαμβακάρη, μέχρι Καζαντζίδη, Χατζηδάκι ή ακόμα και Tom Waits, αναλόγως τα κέφια. Το ποτό κοστίζει 7€.

Closer Reloaded

Ναυαρίνου 12, Εξάρχεια, τηλ: 21 0364 7437

Θα το θυμάσαι στην πρώτη του μορφή στη Σίνα, στα τέλη των 90s. Ιστορικό μπαρ, διανύει αισίως την τρίτη του «γενιά», στη Ναυαρίνου, έχοντας διατηρήσει τον κόσμο που το αγάπησε για τον μουσικό του χαρακτήρα, αλλά και τον χαρακτήρα του αφτεράδικου, μιας και γεμίζει νωρίς και κλείνει πολύ αργά. Rock, darkwave, garage, post punk, synth μελωδίες παρελαύνουν από τα ηχεία, ενώ τα νιάτα τσουγκρίζουν μπίρες και σφηνάκια. Το απλό ποτό στα 6€. Κοκτέιλ από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v