Σε αυτά τα μπαρ θα βρεις ένα ήρεμο καταφύγιο για να κουβεντιάσεις

Θες να κουβεντιάσεις ήρεμα και ωραία χωρίς πολύ βαβούρα; Αυτά τα μπαρ έχουν ποτάρες, χαλαρή ατμόσφαιρα και είναι για σένα.

Σε αυτά τα μπαρ θα βρεις ένα ήρεμο καταφύγιο για να κουβεντιάσεις

Υπάρχουν φορές που δεν θες τη φασαρία. Θες να ανταλλάξεις μερικές κουβέντες σε ήρεμο κλίμα, χωρίς «νταπα ντούπα» που λένε και οι μπούμερ.

Τι κάνεις;

Άσ’ το πάνω μας. Σου βρήκαμε μερικά ήσυχα καταφύγια στην πόλη, τα οποία δεν «βαράνε» πολύ και είναι ό,τι πρέπει για να αράξεις, να πιείς το ποτό σου και να κουβεντιάσεις.

Galaxy Bar

Σταδίου 10, Σύνταγμα, τηλ: 21 0322 7733

Ήξερες ότι παλαιότερα σε κάποιες μπάρες υπήρχαν ειδικά δερμάτινα μαξιλαράκια στο χείλος τους; Αν δεν το γνώριζες, στο Galaxy θα το μάθεις. Ένα μπαρ αυθεντικά vintage, ηλικίας 50 και βάλε ετών, ένα κλασικό ποτάδικο από τα παλιά, με φωτογραφίες διάσημων θαμώνων να συνθέτουν το φόντο του μπάρμαν. Το ποτό εδώ είναι εμπειρία, σε χαλαρό κλίμα, με τη μουσική να παίζει χαμηλά ή και καθόλου, ανάλογα τη μέρα. Το απλό ποτό ξεκινάει από τα 7€.

Grain

Ὁμήρου 33, Κολωνάκι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Christina (@resu_christina)

Κρυμμένο στην Ομήρου, ένα κουκλίστικο καφέ μπαρ σε τηλεμεταφέρει στην μπελ επόκ με το που διαβείς το κατώφλι του. Στο Grain θα πιείς εξαιρετικό εσπρέσο, ενώ όσο η νύχτα απλώνει το πέπλο της θα κουβεντιάσεις πιάνοντας θέση στη μπάρα, ακούγοντας τζαζ μουσικές και απολαμβάνοντας ψαγμένα και παλαιωμένα ουίσκι σε μεγάλη ποικιλία αλλά και λοιπά ποτά, τα οποία σερβίρονται με μεράκι, όπως τους αξίζει. Το απλό ποτό στα 7€.

Caracas

Ιπποκράτους 153, Εξάρχεια, τηλ: 211 01 28 985

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Caracas Cafe Bar (@caracas_cafe_bar)

Σαν σε σκηνικό ταινίας είναι το εσωτερικό αυτού του ατμοσφαιρικού μπαρ των Εξαρχείων, με σκακιέρα στο πάτωμα, στρογγυλά σκαμπό, ξεβαμμένους τοίχους και επιβλητικούς πολυελαίους. Σε αυτό το σκηνικό, θα πιάσεις θέση σε τραπέζια για δύο ή στη μπάρα, από την οποία βγαίνουν κλασικά και premium ποτά, ωραία κοκτέιλ, draft και εμφιαλωμένες μπύρες. Οι μουσικές παίζουν σε jazz/funk/soul μελωδίες, ιδανικές για κουβεντούλα. Το απλό ποτό στα 7€.

Παρασκήνιο

Καλλιδρομίου 68, Εξάρχεια, τηλ: 21 0821 3455

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chrisdoc_ (@chrisdoc_)

Χρόνια ολόκληρα στέκι της Καλλιδρομίου, το Παρασκήνιο είναι ένα γουστόζικο καφέ, χαλαρό ακόμα και τα Σαββατοκύριακα που θα σε κάνει να νοιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο… παρασκήνιο. Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι με «ντόπιους» θαμώνες σερβίροντας ωραιότατες τάρτες, και μένει ανοιχτό μέχρι αργά για ένα ποτάκι ή και παραπάνω, αναλόγως διάθεσης, συνοδεία ωραίων μουσικών. Πολύ καλές οι τιμές του, από 6,5€ για το απλό ποτό.

Menta Cafe

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ.: 21 0808 0193

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @menta_cafe_kifisia

Μια επίσκεψη και μόνο στην Μέντα αρκεί για να γίνεις τακτικός θαμώνας στο υπέροχο αυτό καφέ/μπαρ που φιλοξενείται στο παλιό αρχοντικό του Άγγελου Σικελιανού. Το εσωτερικό της αποπνέει μια αρχοντιά, φέρνοντας ασυναίσθητα στον νου την παλιά Αθήνα, διακοσμημένο με ντελικάτες λεπτομέρειες. Το εξωτερικό του έχει τις απαραίτητες σόμπες για να κάτσεις αν θες να καπνίσεις, και βρίθει λουλουδιών και φυτών. Το απλό ποτό στα 8€.

Petite Fleur

Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nancy Danos (@nancy_danos)

Mε αέρα γαλλικό, το Petite Fleur στο Παγκράτι είναι ένα από τα αγαπημένα bistrot της πόλης, φέρνοντας τη Γαλλία λίγο πιο κοντά σου. Ρομαντικό, κινηματογραφικό, ζεστό και πάντα μυρωδάτο το Petite Fleur έχει υπέροχη vintage διακόσμηση και αρκετές ροφηματό-επιλογές στον κατάλογο του για κάθε γούστο. Πέρα από ποτάκια, εδώ θα βρεις και εξαιρετικές ζεστές σοκολάτες (και με αλκοόλ, αμε!). Η μουσική επιμένει σε τζαζ προσέγγιση, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6,5€.

Παλιό Ραδιόφωνο

Αθανασίου Διάκου 12, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9237022

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by bessy (vasiliki polykarpou) (@bessypol)

Νοσταλγικό, ρετρό και με νουάρ ατμόσφαιρα το Παλιό Ραδιόφωνο είναι μικρό και μυστικό, σαν να βγήκε από τις σελίδες μυθιστορήματος του Μεσοπολέμου. Οι μουσικές επιλογές του ξεκινούν από τζαζ και τελειώνουν στη τζαζ ενώ οι αντίκες του χώρου κλέβουν την παράσταση ενώ σε καλούν στην μπάρα του για να κουβεντιάσεις μέχρι πρωίας. Αν είσαι λάτρης των μυστικών ραντεβού και ψαγμένος πότης θα το εκτιμήσεις και με το παραπάνω. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 7€ για το απλό ποτό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v