Ήσυχα και ατμοσφαιρικά μπαράκια για το πρώτο ραντεβού

Η πρώτη σου έξοδος με το νέο αίσθημα δεν χρειάζεται φασαριόζικες εξτραβαγκάντζες. Σου έχουμε μερικά από τα πιο ήρεμα, ρομαντικά και ατμοσφαιρικά μπαρ για να πάνε όλα καλά.

Ήσυχα και ατμοσφαιρικά μπαράκια για το πρώτο ραντεβού

Η ατμόσφαιρα ρομαντική, τα ντεσιμπέλ χαμηλά, η διακόσμηση ρετρό, η μπάρα ελκυστική για τις πρώτες συζητήσεις και τα πρώτα «τσιν τσιν».

Η υπόθεση «πρώτο ραντεβού» γίνεται εύκολη σε μερικά από τα πιο ρομαντικά και ήσυχα μπαρ της πόλης.

Αλμαγέστη

Πλαταιών 44, Κεραμεικός, τηλ: 21 0345 4977

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Almagesti Bar (@almagesti.bar)

Μπαράκι κρυμμένο που κάνει τη διαφορά στην mainstream πιάτσα του Κεραμεικού, η Αλμαγέστη σε κερδίζει αμέσως με την διακόσμηση και την ατμόσφαιρα που σε τηλεμεταφέρει σε κάποιο τζαζόμπαρο της Νέας Υόρκης. Χαμηλός φωτισμός, ρετρό λεπτομέρειες και μουσικάρες από όλο το φάσμα της τζαζ και μπλουζ που παίζουν από βινύλιο εγγυώνται πως εδώ θα περάσεις μια όμορφη και ρομαντική βραδιά. Συχνά φιλοξενεί λάιβ αντίστοιχης θεματικής, με εγχώριους καλλιτέχνες και μπάντες. Το απλό ποτό στα 7€.

Παλιό Ραδιόφωνο

Αθανασίου Διάκου 12, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9237022

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rannia (@ranniarannia)

Ατμοσφαιρικό και ρετρό, το Παλιό Ραδιόφωνο είναι μικρό και μυστικό, και τόσο νουάρ που μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες μυθιστορήματος του Μεσοπολέμου. Παίζει αυστηρά και μόνο τζαζ, είναι διακοσμημένο υπέροχα με αντίκες και ξύλινες λεπτομέρειες, ενώ η μπάρα του είναι για να κάθεσαι με τις ώρες και να κουβεντιάζεις. Ιδανικό για μυστικά (ή φανερά) ραντεβουδάκια, και για ορκισμένους πότες που πίνουν τα ποτά τους στρέιτ και τα ουίσκι σκέτα. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 7€ για το απλό ποτό, και οι πόρτες του ανοίγουν κάθε μέρα στις 20.00.

Τρένο στο Ρουφ

Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ.: 2105298922

Ένα αυθεντικό βαγόνι του Orient Express, ατμοσφαιρική live μουσική και καλλιτεχνικές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά αποτελούν ιδανικό σκηνικό για ήρεμα και ρομαντικά τετ α τετ. Το Τρένο είναι ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς παντός καιρού για χαλαρό κρασάκι και τσιμπολόγημα από τον απλό αλλά νόστιμο κατάλογο, ενώ για το ραντεβού σου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο θεατρικό βαγόνι, το μουσικό βαγόνι, το εστιατόριο και το βαγόνι-μπαρ. Το απλό ποτό στα 7€, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ στα 8€ - δες αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Petite Fleur

Πλατεία Αγ. Νικολάου 16, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 4825

Κουκλίστικη διακόσμηση παριζιάνικου μπιστρό, πεντανόστιμα γλυκά και ονομαστή σοκολάτα, αλλά και ωραία ατμόσφαιρα με κρασί και (συχνά live) jazz μουσική αποτελούν εγγυημένη συνταγή για ένα ήρεμο και χαλαρό ραντεβού, είτε στο κέντρο, είτε στα βόρεια προάστια, στα μικρά, αλλά χαριτωμένα στέκια του Petite Fleur. Δικό μας αγαπημένο λόγω… εγγύτητας, αυτό του Χαλανδρίου, στην όμορφη πλατεία του Αγίου Νικολάου. Στα συν ότι απαγορεύεται (όντως) το κάπνισμα μέσα. Το απλό ποτό στα 7€, ποτήρι κρασί στα 5€.

Barreldier 

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3254711

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barreldier (@barreldier)

Θες ατμόσφαιρα Μεσοπολέμου; Θα τη βρεις σε αυτό το μπαράκι της στοάς Μπολάνη, που παλαιώνει τα spirits του σε ειδικά βαρελάκια, σερβίροντάς τα είτε σκέτα είτε σε signature cocktails. Στο επενδεδυμένο με δέρμα και σκουρόχρωμο ξύλο εσωτερικό θα ακούσεις ωραίες μουσικές που αγαπούν την τζαζ και την φανκ, και θα δοκιμάσεις φοβερές «πειραγμένες» εκδοχές κλασικών κοκτέιλ, όπως το Negroni ή τα διάφορα gin tonic, ένα εκ των οποίων φτιάχνεται με σπιτικό τζιν, αλλά και σπουδαία παλαιωμένα ρούμια και μεγάλη ποικιλία κονιάκ. Τα ποτά ξεκινούν από 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v