Ελληνικές παραλίες που ανυπομονούμε να δούμε το καλοκαίρι

Από τα Επτάνησα στις Κυκλάδες και στις Σποράδες κι από τα Δωδεκάνησα σε Κρήτη ή Βόρειο Αιγαίο για αυτές τις παραλίες μετράμε αντίστροφα φέτος το καλοκαίρι.

Ελληνικές παραλίες που ανυπομονούμε να δούμε το καλοκαίρι

Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι η εποχή της Ελλάδας είναι το καλοκαίρι. Μιλάμε για την περίοδο που ο πληθυσμός μας υπερδιπλασιάζεται και τα νησιά μας βουλιάζουν με επισκέπτες από κάθε άκρη του κόσμου. Ο βασικότερος λόγος πέραν του καιρού και του φαγητού είναι φυσικά οι μαγευτικές, παραδεισένιες, καρτποσταλικές κι απόκοσμα όμορφες παραλίες μας που περιμένουν τα κορμάκια μας να λιαστούν κι έπειτα να βουτήξουν στα κρυστάλλινα και διάφανα νερά τους.

Εμείς ξεδιαλέξαμε κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας κι έχουμε ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για να ταξιδέψουμε προς τα εκεί.

Mπέλα Βράκα

Σαφώς ένα από τα πιο εξωτικά τοπία που έχουμε ως χώρα. Τη βρίσκεις στα Σύβοτα της Ηπείρου.

Μηλιά

Τα πεύκα της φτάνουν ως το κύμα, και τα νερά της είναι τόσο διάφανα τιρκουάζ που μοιάζουν με πισίνας. Θα τη βρεις στην Σκόπελο.

Κουκουναριές

Σμαραγδένια νερά, πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, και χιλιόμετρα αμμουδιάς κάνουν τις Κουκουναριές της Σκιάθου σιγουράκι σε κάθε άρθρο με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Σαρακήνικο

Είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείς να κάνεις σε μια βόλτα στο φεγγάρι. Σεληνιακό τοπίο κι απόκοσμη ομορφιά στην πιο διάσημη παραλία της Μήλου.

Aγία Άννα

Ο Λυκ Μπεσόν τα είπε πολύ καλά για την Αμοργό. Σεβασμός μπροστά στο απέραντο γαλάζιο.

Ελαφονήσι

Παραλία με ροζ άμμο δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Ελαφονήσι δεν θα βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο επομένως #monokriti.

Κεδρόδασος

Ένα υπέροχο δάσος κέδρων που κορνιζάρει μια αμμουδιά σχεδόν λευκή, η οποία καταλήγει σε παγωμένα, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Πάμε Κρήτη;

Βοϊδοκοιλιά

Η απόλυτη παραλία-σταρ της Πελοποννήσου, με την πουδρένια άμμο της, τα παγωμένα πρασινογάλαζα νερά της δεν θα μπορούσε να λείπει από εδώ.

Πορί

Aν υπήρχε παράδεισος μάλλον θα ήταν σαν το Πορί στα Κουφονήσια ειδικά όταν δεν φυσάει

Mύρτος

Η παραλία σταρ της Κεφαλλονιάς ξέρει να τραβά τα βλέμματα και να τερματίζει τα ταγκαρίσματα στα social media.

Eγκρεμνοί

350 σκαλιά μακριά από την ειδυλλιακή παραλία της Λευκάδας γιατί σαν τους Εγκρεμνούς δεν έχει.

Bουτούμι

Στους Αντίπαξους θα βρεις μια από τις πιο φανταστικοκαταπληκτικές παραλίες του κόσμου.

Ποσείδι

Μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της χώρας, το Ποσείδι Χαλκιδικής ειναί συλλέκτης επαίνων που δικαίως δεν τελειώνουν ποτέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v