Τρώμε εξοχικά σε Παλλήνη Γέρακα και Παιανία

Την είδαμε εξοχικά και πήγαμε προς Παλλήνη, Γέρακα και Παιανία μεριά για να φάμε εκλεκτά μεζέδια και λοιπά πεντανόστιμα ψιψιψόνια.

Τρώμε εξοχικά σε Παλλήνη Γέρακα και Παιανία

Ο καιρός έχει βάλει τα καλοκαιρινά του κι εμείς που ψάχναμε αφορμή να πάρουμε τους δρόμους, αποφασίσαμε να κινηθούμε πιο εξοχικά από ότι συνήθως, εξερευνώντας γευστικά περιοχές της Αττικής που βρίσκονται εκτός κέντρου. Έτσι λοιπόν η πείνα μας, μας έφερε προς Παλλήνη, Γέρακα και Παιανία και μετά από τα τσιμπούσια που έλαβαν χώρα στα μέρη τους, είναι βέβαιο ότι στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε λίαν συντόμως.

Ταβέρνα Τουρκαντώνη

Μιαούλη 59, Γέρακας τηλ: 21 3043 9064

Μια κλασσική ταβέρνα λίγα μέτρα από την πλατεία, στα όρια του καλτ, μας παροτρύνει «φάε πιες» και σερβίρει νοστιμιές από τον απλό της κατάλογο ο οποίος δίνει έμφαση στα κρεατικά. Στα παραδοσιακά άνετα τραπεζάκια με τα καρό τραπεζομάντιλα καταφθάνουν κρεατικά σούβλας και σχάρας, όπως παϊδάκια αρνίσια, λουκάνικο χωριάτικο, προβατίνα, σταβλίσιες μπριζόλες, κοντοσούβλι, χεράτες πατάτες… «βουνό» και ζουμερά μπιφτέκια σε γενναιότατες μερίδες. Αν προλάβεις κοκορέτσι πάρε και μια έξτρα μερίδα για πακέτο και θα μας θυμηθείς. Μαζί με τα αλκοολούχα παρελκόμενα ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Το στέκι του Φετάνη

Κλεισθένους 334, Γέρακας τηλ: 210 8101454

Αν έχεις κανέναν κρεατοφάγο που ζει ή συχνάζει στον Γέρακα τότε είναι βέβαιο ότι θα σου έχει μιλήσει με τα καλύτερα για το στέκι του Φετάνη που δίκαια περηφανεύεται για τη διάσημη στην περιοχή κι όχι μόνο γουρουνοπούλα του. Οι χοιρινές μπριζόλες είναι καλοψημένες και ζουμερές, ενώ οι μοσχαρίσιες σκέτο λουκούμι. Η μερίδα μπιφτέκια έρχεται σε… βουνό, ενώ από τα ορεκτικά ξεχωρίζουμε την τυροκαυτερή που θα λυγίσει ακόμα και τους φαν του πικάντικου, οι μελιτζάνες με τυριά στο πήλινο και οι λαχανοντολμάδες. Κοντοσούβλι και κοκορετσάκι επίσης επιβάλλονται για τη μέση για να μην χαλάσει η παντρειά, ενώ αν πετύχεις αρνί της σούβλας δωσ’ του να καταλάβει. Μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια ο λογαριασμός θα γράψει 18-20€ κατ’ άτομο.

Το ταβερνάκι του Σαμψών

Ελ. Βενιζέλου 52, Παλλήνη, τηλ.: 210 6666027

Αν είσαι λάτρης της Κυπριακής κουζίνας τότε είναι πολύ πιθανόν να έχεις τραβηχτεί μέχρι την Παλλήνη για να δοκιμάσεις τις νοστιμιές που ετοιμάζουν καθημερινά στο ταβερνάκι του Σαμψών. Αν δεν είσαι καιρός να πας προς τα εκεί για να δοκιμάσεις σεφταλιά, κουνέλι στιφάδο, ταλατούρι, χαλούμι στη σχάρα, λούντζα (καπνιστό χοιρινό), λουκάνικο Κυπριακό , μανιτάρια με βαλσάμικο μέλι και θυμάρι, αφέλια, που συνοδεύεται με εξαιρετικό κους-κους, και κούπες (κεφτεδάκια από πλιγούρι γεμιστό με χοιρινό κιμά). Αυτό το παραδοσιακό ταβερνείο θα σε κερδίσει μπουκιά, μπουκιά και δεν θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 20-23€ ανά άτομο μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια.

Ένα κι ένα μεζέ

Μεγ. Αλεξάνδρου 19, Παλλήνη, τηλ.:21 0666 6614

Αν σου αρέσουν τα παρεΐστικα ταβερνάκια τότε το Ένα κι Ένα έχει όλα τα φόντα για να γίνει το επόμενο στέκι σου. Γλυκύτατο και παραδοσιακό βλέπει τα τραπεζάκια του να γεμίζουν με κόσμο και θαμώνες που ενίοτε το κουνάνε λίγο παραπάνω όταν διοργανώνονται στον χώρο λαϊβάκια και λαϊκές βραδιές. Το μενού του παίζει επίσης παραδοσιακή ταβερνίσια μπαλίτσα κι εσύ οφείλεις να ενδώσεις στα χειροποίητα κεφτεδάκια, στη φέτα ψητή, στα αρνίσια παϊδάκια, στο φιλέτο κοτόπουλο, στο λουκανικάκι και το συκωτάκι. Μαζί με τα απαραίτητα κρασάκια ο λογαριασμός θα γράψει περί τα 20€ το άτομο.

Χουνέρι

Δημοσθένους 7, Παιανία, τηλ.:21 0664 6038

Στο Χουνέρι ξέρουν από θαλασσινά κι αν δεν μας πιστεύεις μια δοκιμή φτάνει και περισσεύει για να πειστείς και να γίνεις τακτικός θαμώνας, σε αυτό το παραδοσιακό ουζομεζεδοπωλείο. Όσο τα αποστάγματα ρέουν άφθονα στο τραπέζι κι οι προπόσεις εκατέρωθεν δίνουν και παίρνουν εσύ παραγγέλνεις την παραδοσιακή και πεντανόστιμη κακαβιά, για την οποία δικαιολογημένα φημίζεται το Χουνέρι. Έπειτα περιμένεις να πάρουν τα τηγάνια φωτιά και να σου φέρουν καλοτηγανισμένα θαλασσινά μεζέδια όπως το μικρό γαριδάκι αλλά και το λαχταριστό ελληνικό καλαμάρι. Αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 20-25€ μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια.

Ταβέρνα Μαργέτης

Καραολή και Δημητρίου 6, Παιανία, τηλ.: 21 0664 2302

Ο Μαργέτης είναι μια από τις πιο ιστορικές χασαποταβέρνες της Αττικής, αφού ξεκίνησε το τσικνιστό ταξίδι του το πολύ μακρινό 1943. Έκτοτε έχει γίνει ένας ναός των κρεατοφάγων που έρχονται από όλη την Αθήνα για να δοκιμάσουν την τιμημένη προβατίνα του, το χειροποίητο ζουμερότατο μπιφτέκι του, το χοιρινό κοντοσούβλι, την κοκορετσάρα του, τα μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος και τις σπαλομπριζόλες του. Εξαιρετικά και τα μανιτάρια στα κάρβουνα, τα χειροποίητα παστουρμαδοπιτάκια αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι, το οποίο θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι μερακλήδες της παρέας. Ο λογαριασμός στα 20-25€ κατ’ άτομο μαζί με κρασάκι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v