Ποιες ταινίες περιμένουμε πως και πως στα σινεμά;

Νέος Κρίστοφερ Νόλαν, «μπάσταρδο» ελληνικό σινεμά, Barbie κι άλλες σινεφίλ ιστορίες που ανυπομονούμε να παίξουν στα θερινά της χώρας.

Ποιες ταινίες περιμένουμε πως και πως στα σινεμά;

Φτάσαμε σχεδόν στον Ιούνη κι είμαστε πλέον και με τη βούλα στην αυγή του ελληνικού καλοκαιρού. Εκτός από παραλίες, κοκτεϊλάκια στο κύμα και διακοπάρες οι σινεφίλ αυτή την περίοδο, βγάζουν χάρτη και ψάχνουν να βρουν τα θερινά της πόλης τους, παίρνοντας τα σβάρνα το ένα μετά το άλλο. Oι ταινίες που έχουν βγει κι αναμένονται να βγουν πολλές κι εμείς σταχυολογήσαμε εκείνα τα φιλμάκια που μετράμε αντίστροφα μέχρι να τις δούμε αραγμένοι σε καρεκλίτσα σκηνοθέτη όσο το δροσερό αεράκι μας φυσά τα ματοτσίνορα.

Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το «Οπενχάιμερ» (Oppenheimer) είναι ένα επικών διαστάσεων θρίλερ, που βάζει στους θεατές στην αγωνιώδη και παράδοξη κατάσταση ενός αινιγματικού ανθρώπου που παίρνει το ρίσκο να καταστρέψει τον κόσμο, προκειμένου να τον σώσει.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Κίλιαν Μέρφι στον ρόλο του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και η Έμιλι Μπλαντ στο ρόλο της βιολόγου και βοτανολόγου συζύγου του, Κάθριν «Κίτι» Οπενχάιμερ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ματ Ντέιμον, υποδύεται τον στρατηγό Λέσλι Γκροβς, τον διευθυντή του «Σχεδίου Μανχάταν» και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. υποδύεται τον Λούις Στράους, το ιδρυτικό στέλεχος της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ σε ένα καστ μεγατόνων για την πιο πολυαναμενόμενη ίσως ταινία του φετινού καλοκαιριού που κυκλοφορεί στις 24 Αυγούστου.

Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα

Το νέο ελληνικό σινεμά αντεπιτίθεται και δείχνει τα δοντάκια του σε εκείνους που επιλέγουν να προσπερνούν βιαστικά την ύπαρξή του. Στα Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα βλέπουμε πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια αφήνουν την πόλη για να ζήσουν κοινοβιακά σε ένα σπίτι στην εξοχή. Η επανεφεύρεση της ελληνικής οικογένειας με glitter, neon φώτα και πολλή ψυχή σε ένα φρεσκότατο δείγμα σινεμά, που έχει μια essence από Γκασπάρ Νοέ που πολύ μας αρέσει και πλήθος σινεφίλ αναφορών που μας αρέσουν ακόμη περισσότερο.

Barbie της Γκρέτα Γκέργουικ

Η ζωή στον κόσμο της Barbie, απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον.  Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά, υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν. H Γκρέτα Γκέργουικ σκηνοθετεί την Μάργκοτ Ρόμπι σαν Barbie και τον Ράϊαν Γκόσλινγκ σαν Κεν σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες των τελευταίων ετών. Κάθε τρέιλερ που κυκλοφορεί μας καίει όλο και περισσότερο το μυαλό κι αυτό αν μη τι άλλο δεν το λες κακό. Θέλει πολύ μέχρι τις 20 Ιουλίου;

Transformers Rise of the Beasts του Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ

Επιστρέφοντας στη δράση και στο παγκόσμιο φαινόμενο που έχει κατακτήσει το κοινό, η νέα Transformers ταινία μεταφέρει τους θεατές στη δεκαετία του 1990 για μία νέα περιπέτεια με τα Autobots και συστήνει ένα νέο είδος Transformers - τα Maximals – ως συμμάχους τους στη μάχη για τη γη. Καλή η κουλτούρα δεν λέμε, αλλά λίγη καταιγιστική δράση και λίγο διαγαλαξιακό ξυλίκι με ρομπότ δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν επομένως δωσ’ του να καταλάβει!

Master Gardener του Πωλ Σρέιντερ

Ο Νάρβελ Ροθ (Τζοελ Έτζερτον) είναι ο μεθοδικός φροντιστής των κήπων μιας πανέμορφης όσο και ιστορικής έπαυλης. Όταν η εργοδότριά του (Σιγκούρνι Γουίβερ) τού ζητάει σαν χάρη να προσλάβει ως βοηθό την ατίθαση ανιψιά της, τότε ανοίγουν οι πύλες του χάους στον μέχρι πρότινος δωρικό βίο του μοναχικού άντρα για να επαναφέρουν φαντάσματα του παρελθόντος από τα οποία ο ίδιος πίστευε ότι είχε απαλλαγεί. Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή επιστρέφει στα γνωστά σκοτεινά μονοπάτια ενός ανδρικού μυαλού, παρουσιάζοντας μια ακόμη ελεγεία στις ανομολόγητες πληγές μας.

Βlack Stone του Σπύρου Ιακωβίδη

Στις 8 Ιουνίου κυκλοφορεί στα θερινά της χώρας από το Cinobo μια ταινία που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Δύο κινηματογραφιστές πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα, μια απελπισμένη, υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον γιο της. Όταν αυτός κατηγορείται για απάτη, η Χαρούλα ξεκινάει μαζί με τον άλλο ανάπηρο γιο της και έναν Eλληνο-Aφρικανό ταξιτζή για να τον φέρει πίσω στο σπίτι... Τότε έρχεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με το ποιος είναι πραγματικά. Η Ελένη Κοκκίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο κι ο Νέγρος του Μοριά σε ρόλο έκπληξη, αποτελούν δύο ακόμη άσσους στο μανίκι της ταινίας.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v