Ο Μάιος θέλει καφέ με θέα στη θάλασσα

Αν ψάχνεις αφορμή για μια καφεδάτη βόλτα με θέα στη θάλασσα στα πέριξ της πρωτεύουσας, τότε μάλλον είμαστε οι άνθρωποί σου.

Ο Μάιος θέλει καφέ με θέα στη θάλασσα

Ο Μάιος μοιάζει ο ιδανικός μήνας για να ξεκινήσουμε τις πρώτες θαλασσινές εξορμήσεις. Κι αν ανήκεις σαν κι εμάς στην κατηγορία των κρυουλιάρηδων, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βουτήξεις αλλά αντίθετα να απολαύσεις τον πρώτο, τον δεύτερο ή και τον τέταρτο καφέ της ημέρας, βλέποντας μονάχα θάλασσα. Έτσι λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε να σε πάρουμε αγκαζέ και να κινήσουμε προς θαλασσινές πολιτείες κοντά στην Αθήνα, για τον καφέ τον επιούσιον.

Cruiser Exclusive Bar

Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ: 21 0982 1494

Δύσκολα θα βρεις περιοχή που να συνδυάζει καλύτερα τις βόλτες δίπλα στη θάλασσα, την υπέροχη περατζάδα και πλήθος καφέ, μπαρ, και φαγητάδικων για να διαλέξεις ανάλογα με τη διάθεσή σου, από την Μαρίνα Φλοίσβου. Το Cruiser ξεκινά τη μέρα του νωρίς σερβίροντας τα πρώτα καφεδάκια στους θαμώνες του, που ρεμβάζουν κοιτώντας τα σκάφη της Μαρίνας. Αν έρθεις πεινασμένος θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα τσιμπολογήματα στον κατάλογο, ο οποίος έχει μια παραπάνω έφεση στα λαχταριστά γλυκά.

Έντεχνο

Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4526683

Η Πειραϊκή μπορεί να είναι ξακουστή ως η γειτονιά των ουζερί, των ψαροταβερνακίων και των βραχακίων όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν υπέροχα καφέ για να απολαύσεις μια ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και να νιώσεις έστω και για λίγο ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησάκι. Το Έντεχνο είναι ένα από αυτά τα μέρη, που σε καλούν να πιείς το καφεδάκι σου, χαλαρώνοντας μπροστά στο άπειρο μπλε που απλώνεται εμπρός σου. Πέρα από καφέ μπορείς να δοκιμάσεις κι οτιδήποτε άλλο θες από την ποικιλία των ροφημάτων του καταλόγου, ενώ αν πιάσεις θέση στο παταράκι του Εντέχνου, θα αποζημιωθείς ακόμη περισσότερο από τη θέα.

Nalu

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι, Ακτή Ηλίου, Άλιμος, τηλ: 2109880990

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nālu (@nalu_athens)

Το Νalu στην Ακτή Ηλίου είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο hyped all day bars των νοτίων προαστίων. Ινσταγκραμικό και πολύ παρεΐστικο αποτελεί μια εγγυημένη λύση χαλάρωσης, σε περίπτωση που κάποιος ζητήσει καφεδάκι με θέα θάλασσα. Στο μενού του υπάρχουν αρκετές γαστρονομικές λιχουδιές με μια εμφανή κλίση προς τη μεσογειακή κουζίνα, οι οποίες θα ξεπεινάσουν, όσους δεν πρόλαβαν να φάνε. Παραμένει ανοικτό ως αργά, ανεβάζοντας ένταση με ελληνικές βραδιές και όχι μόνο.

Ιστιοπλοϊκός

Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ.: 210 4134084

Κλασική κι αγαπημένη αξία το Μικρολίμανο, κι ακόμα πιο αγαπημένος ο Ιστιοπλοϊκός, ο οποίος σερβίρει καφεδάκι και brunch από νωρίς, συνεχίζει με προτάσεις μεσογειακής κουζίνας αργότερα, και το γυρνά σε μπυρίτσες (από 6€) και ποτά (από 8,50€) όσο παίρνει να βραδιάζει. Όλα αυτά δεν θα είχαν ωστόσο τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, αν δεν λάμβαναν χώρα σε ένα ξύλινο ντεκ που μοιάζει βγαλμένο από το πλοίο της αγάπης,. Όσο βραδιάζει οι μουσικές του επιλογές παίρνουν μια πιο ελληνική στροφή, ωστόσο το χάζι στο λιμανάκι ποτέ δεν σταματά.

Notos

Λεωφ. Κ. Καραμανλή 4, Βούλα, τηλ: 2108993702

Εκεί στον Notos που λες έχει πάντα καλοκαίρι, μιας και όποια εποχή κι αν κατηφορίσεις προς τα νότια προάστια, η θάλασσα θα σε παρασύρει σε mood διακοπών. Ανοίγει από πολύ νωρίς το πρωί για καφεδάκι και πρωινό, μέχρι νωρίς το άλλο πρωί για ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ –και ωραίες μεσογειακές γεύσεις όλες τις ώρες ενδιάμεσα. Πρόκειται για μια από τις σταθερές αξίες της Βούλας, αφού οι τεράστιες τζαμαρίες κι ο καταπράσινος περιβάλλον χώρος δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσεις το καφεδάκι σου παραθαλάσσια.

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, Γλυφάδα, τηλ: 2108948882

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ark | Asteria Glyfadas (@ark.glyfada)

Πάμε τώρα και σε ένα από τα πιο hot γλυφαδιώτικα στέκια, που δεν είναι άλλο από το Arkμ με τους πιστούς θαμώνες να γεμίζουν τα τραπεζάκια του από νωρίς, ερχόμενοι για τον πρώτο καφέ της ημέρας. Το εσπρεσάκι με το ανθρακούχο νερό –όπως ακριβώς σερβίρεται στην Ιταλία- είναι δίχως άλλο το σήμα κατατεθέν του καταλόγου, ενώ αν θες να δοκιμάσεις το εξαιρετικό φαγητομενού του Ark σε συμβουλεύουμε να το κάνεις χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος κι είναι βέβαιο ότι θα το κατά-ευχαριστηθείς δίπλα στο κύμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v