Όμορφα καφέ για χαλαρωτικό χασομέρι σε Παγκράτι και Βύρωνα

Βγήκαμε για καφεδάκι στα πιο χαλαρωτικά στέκια του Βύρωνα και του Παγκρατίου και αράξαμε με τις ώρες γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.

Όμορφα καφέ για χαλαρωτικό χασομέρι σε Παγκράτι και Βύρωνα

Θα είμαστε για άλλη μια φορά απόλυτα ειλικρινείς. Βαδίζοντας προς το Πάσχα κι έπειτα προς το καλοκαίρι οι αντοχές μας στη δουλειά δεν βαστάνε όπως παλιότερα. Ψάχνουμε να βρούμε ευκαιρία να ριλαξάρουμε μακριά από εργασιακές υποχρεώσεις deadlines κι έναν διαδικτυακό πάκο με αδιάβαστα μέιλ που ζητούν απάντηση. Αν νιώθεις κι εσύ ένας από εμάς, έλα κοντά γιατί σου έχουμε και καλύτερο. Μια λίστα με υπέροχα καφέ στα πέριξ του Παγκρατίου και του Βύρωνα για να αράζεις με τις ώρες απολαμβάνοντας αυτό το ευεργετικό χασομέρι που τόσο έχουμε ανάγκη.

Κουνούπι

Τιμοθέου 7-13, τηλ: 21 5540 1923

Το Κουνούπι στο Παγκράτι που έχει συνήθως ροκ διαθέσεις είναι ένα καφέ που έχει κερδίσει την φήμη του στόμα με στόμα, παρέα την παρέα χάρη στο ανεπιτήδευτο κι ούλτρα κουλ στυλ του, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ξενέρωτους θαμώνες. Τα φιλόξενα τραπεζάκια του σε περιμένουν για να αράξεις με τις ώρες ενώ οι μουσικές που ακούγονται από τα ηχεία του γκρουβάρουν και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς.

Superfly

Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2114046076

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @superflycafebar

Mια βόλτα στο Superfly φτάνει και περισσεύει για να βουτήξεις από την κορφή μέχρι τα νύχια στη νοσταλγία, θυμούμενος/η τα τιμημένα σχολικά χρόνια και τις ακόμη πιο τιμημένες κοπάνες. Στον χώρο υπάρχουν θρανία, φλιπεράκια, ποδοσφαιράκια, αναμνηστικά και φωτογραφικές αναμνήσεις μιας άλλης εποχής που θα γαληνέψουν την καρδούλα σου προσφέροντάς σου το καλύτερο αντίδοτο σε μια κουραστική εβδομάδα ή μέρα.

Αερόστατο

Πτολεμαίων 4, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι τηλ: 210724116

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aerostato (@aerostatocafe)

Το Αερόστατο θα δώσει στην έξοδό μια μποέμ κι αρτιστίκ νότα που όλοι μας έχουμε ανάγκη για να ξορκίσουμε τη συνήθως βαρετή και γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητα. Σε μια γωνιά της πολυσύχναστης πλατείας Προσκόπων το Αερόστατο είναι η τέλεια αφορμή για να ριλαξάρεις πίνοντας specialty ποικιλίες καφέ, αλλά τσιμπολογώντας λαχταριστά φρεσκοψημένα κρουασάν που θα στείλουν τη λιγούρα σου για βρούβες.

Poquito

Υμηττού 93, Παγκράτι τηλ: 21 0751 8772

Από τα πλέον ιστορικά παγκρατιώτικα café bars το Poquito έχει φανατικούς θαμώνες και πιστό κοινό που γεμίζει τα τραπεζάκια του από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Όταν ο καιρός το επιτρέπει όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο τα τραπεζάκια του απλώνονται κάτω από τα δέντρα απολαμβάνοντας φυσική σκιά ενόσω οι πελάτες πίνουν τα καφεδάκια τους. Η φάση όπως καταλαβαίνεις είναι άραγμα μέχρι τελικής πτώσεων ή τουλάχιστον μέχρι να βραδιάσει και να συνεχίσουμε με μπύρες ή ποτά κουνώντας το κορμάκι μας σε κάποια ανεβαστική μουσική βραδιά με guest djs.

Δεν Ξέρω

Πλατεία Σμύρνης 3, Βύρωνας, τηλ.: 213 0041168

To Δεν ξέρω είναι ένα αστικό νεοκαφενείο στην βυρωνιάτικη πλατεία Σμύρνης που έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο στέκι των κατοίκων της περιοχής κι όχι μόνο. Η χαλαρή διάθεση, το φιλικό προσωπικό, οι κουλ μουσικούλες του κι οι προσιτές τιμές σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους μιας και το Δεν Ξέρω συνδυάζει όλα τα παραπάνω κρατώντας έναν χίπικο χαρακτήρα που πολύ μας αρέσει ειδικά όταν θέλουμε να χασομερήσουμε διαλαλώντας το με τιμή και καμάρι.

Lolita

Βοσπόρου 86, Βύρωνας, τηλ.:21 0764 4665

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lolita's Bar (@lolitas.athens)

Τώρα τελευταία ολοένα και περισσότεροι/ες μιλάνε για μια Lolita που έχει φτιάξει το δικό της όνομα στον Βύρωνα. Μεταξύ μας κανείς δεν μπορεί να αδικήσει όλους/ες εκείνους/ες που σπεύδουν στην περιοχή για να κλέψουν λίγο από το δικαιολογημένο hype της. Όταν μάλιστα σημάνει η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και το Φεστιβάλ του Θεάτρου Βράχων ξεκινήσει το πρόγραμμά του, ο χαμούλης γίνεται μεγαλύτερος. Κυκλαδίτικη, κομψή και στυλάτη η Lolita προσφέρεται για πολύωρους καφέδες υπό τη σκιά των βράχων του Βύρωνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v