Υπέροχα καφέ με μοναδική θέα

Σαν σωστοί λάτρεις του coffee hopping δεν αφήσαμε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και θα πιάσουμε θέση στα καφέ της πρωτεύουσας με την καλύτερη θέα.

Υπέροχα καφέ με μοναδική θέα

Το Πάσχα μπορεί πλέον να πέρασε, αυτό δεν σημαίνει ότι ξεθώριασαν οι αναμνήσεις μας από τις εξοχικές εξορμήσεις που κάναμε μεγαλοβδομαδιάτικα. Βλέπεις, το μάτι πολλών από εμάς χόρτασε φύση, ενώ η ψυχή μας αγαλλίασε απολαμβάνοντας υπέροχη θέα. Για να μείνουμε στο πνεύμα των ημερών που πέρασαν «πήραμε τα αθηναϊκά βουνά» και τους λόφους της πρωτεύουσας και βρήκαμε υπέροχα καφέ για να απολαύσουμε μια αξέχαστη θέα που δίνει στο πιάτο μας όλη την πόλη. Βγάλαμε εκτός συναγωνισμού το Τerra Petra και το Telescope αφού τους έχουμε πλέξει το εγκώμιο ουκ ολίγες φορές κι είπαμε να κινηθούμε και σε άλλες υπερυψωμένες καφεδο-πολιτείες.

Apolis

Λόφος Αγίου Δημητρίου, τηλ.: 210 5060620

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Apolislounge@beat (@apolisloungebeat)

Στην Πετρούπολη ξέρουν από ότι φαίνεται από καφέ με συγκλονιστική θέα κι αν δεν μας πιστεύεις μια βόλτα στο Apolis αρκεί για να πειστείς για του λόγου το αληθές. Το έτερο ξακουστό καφέ της Πετρούπολης για το οποίο χρειάζεται να βάλεις μέσο ώστε να βρεις ελεύθερο τραπέζι τις ώρες του ηλιοβασιλέματος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Κόσμος συρρέει από νωρίς για να πιεί τον καφέ του, ενώ το φαγητομενού του Apolis ικανοποιεί και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.

Στο μπαρ Scherzo που έχει άρωμα Κυκλάδων και φιλοξενείται στον ίδιο χώρο το κουνάμε πίνοντας ωραία κοκτέιλ που είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση. Για ένα γεύμα υπολόγισε περί τα 25 ευρώ το άτομο, τα ποτά στα 8€, τα κοκτέιλ από 8€.

Θέα Δηλαβέρη

Λητούς και Κύμης, Μεταμόρφωση, τηλ: 2102837273

Πολύ κοντά στο δημοτικό κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης «κρύβεται» ένα λατρεμένο καφέ για να κοιτάς τον κόσμο από ψηλά και να μοιάζει με ζωγραφιά. Ιδανικό σποτ για οικογένειες –χάρη στην μεγάλη παιδική χαρά που διαθέτει- κι όχι μόνο, προσφέρει υπέροχη ανεμπόδιστη θέα την οποία είναι βέβαιο ότι θα αποθηκεύσεις φωτογραφικά στη μνήμη του κινητού σου. Αν θες να γυμνάσεις το κορμάκι σου, μπορείς να εκμεταλλευτείς τα υπαίθρια όργανα που υπάρχουν στα πέριξ γιατί η γράμμωση ποτέ δεν σταματά.

Zafiro Experience

Αττικό Άλσος, Περιοχή Β’, Γαλάτσι, τηλ: 2106930586

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MaRaw (@_ma_raw_)

Την επόμενη φορά που θα προτείνει κάποιος να πάρετε τα βουνά, πάρε τον λόγο κι οδήγησε όλη την παρέα προς το Αττικό Άλσος του Γαλατσίου. Εκεί θα συναντήσεις «κρυμμένο» το Zafiro, το οποίο θα σου χαρίσει μια καταπληκτική θέα με την Αθήνα να αποκαλύπτεται εμπρός σου. Στα του καταλόγου του, τώρα μπορείς να διαλέξεις μέσα από μια εξαιρετική ποικιλία ζεστών και κρύων ροφημάτων, σνακ και συναφών τσιμπολογημάτων, ενώ αν είσαι ρομαντική ψυχή που ψάχνει υπέροχα ηλιοβασιλέματα το Zafiro θα γίνει το επόμενο στέκι σου.

Δον Κιχώτης

Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68, Καστέλλα, τηλ.: 210 4137016

Αγαπημένο πειραιώτικο στέκι, ο Δον Κιχώτης προσφέρει συγκλονιστική (και βάλε) θέα με πιάτο όλο τον Πειραιά, φέρνοντάς τον κυριολεκτικά μια ανάσα από το ποτήρι σου. Ξύλινα πατώματα, πέτρινοι τοίχοι, μεγάλα παράθυρα που βλέπουν (εννοείται) στη θάλασσα, και μια υπέροχη ταρατσούλα με ακόμα πιο πανοραμική θέα που ενδείκνυται για καφεδάκια κάτω από τον ήλιο, αν πετύχεις ηλιόλουστο μεσημέρι. Ο Δον Κιχώτης ανοίγει νωρίς το πρωί και προσφέρει μπόλικα ζεστά και κρύα ροφήματα στους θαμώνες του, ενώ όταν βραδιάσει η φάση γίνεται κοκτεϊλάτη με γκεστ djιλίκια για να κουνάμε το κορμάκι μας μέχρι να ξανά-πρωινιάσει.

ChocolatRoyal

Απ. Παύλου 27, Θησείο, τηλ.: 21 0346 9077

To Chocolat Royal αποτελεί έναν all-day προορισμό εκλεκτών γεύσεων και χαλάρωσης. Στην πιο γραφική γειτονιά της Αθήνας, το Θησείο, σε ένα νεοκλασικό κτίριο τεσσάρων επιπέδων υψηλής αισθητικής με απαράμιλλη θέα από την Ακρόπολη έως το Λυκαβηττό, το Chocolat Royal θα ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις σου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μπορείς να ξεκινήσεις απολαμβάνοντας εκλεκτό καφέ, εξαιρετικά πιάτα από το brunch menu και μια επιλογή από τα φημισμένα του πλέον γλυκά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v