Πάμε για καφεδάκι στο Παγκράτι;

Στην απόλυτη καφεδογειτονιά της Αθήνας, πιάνουμε τραπεζάκι στον ήλιο, παραγγέλνουμε καφεδάκια και τσιμπολογήματα, και η ζωή κυλά ωραία.

Πάμε για καφεδάκι στο Παγκράτι;

Αν μας πίεζες να απονείμουμε τον τίτλο της απόλυτης καφεδομάνας σε μια μόνο από τις γειτονιές της Αθήνας, στο Παγκράτι θα το δίναμε ασυζητητί. Κι αν δεν συμφωνείς μαζί μας, σε περιμένουμε στα παρακάτω στέκια στις πλατείες και τα δρομάκια του, να σου αλλάξουμε γνώμη.

Petite Fleur 
Αμύντα 1, πλατεία Προσκόπων, τηλ: 2155519685

Άπλωνε τα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο της πλατείας πολύ προτού το Παγκράτι γίνει κουλ, και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα να φτιάχνει ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό, με χαριτωμένα σερβίτσια, τζαζ μουσικές, λαχταριστά γλυκίσματα, και μια ζεστή σοκολάτα τόσο φανταστική που σχεδόν εύχεσαι να συννεφιάσει λίγο για να την πιείς με το φθινοπωρινό mood που της ταιριάζει. Θα το βρεις ανοιχτό και βράδυ για χαλαρά ποτάκια σε ρομαντική ατμόσφαιρα.

Superfly 
Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2114046076

Η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο καθώς πιάνουμε αντί για τραπεζάκι σχολικό θρανίο, ανάμεσα σε ποδοσφαιράκια, φλιπεράκια, περιοδικά των 80s, πιγκουίνους που ανεβοκατεβαίνουν τη γνωστή τσουλήθρα και αφίσες βγαλμένες από το εφηβικό σου δωμάτιο. Για να σου το πούμε αλλιώς, το Superfly αν δεν ήταν café, θα ήταν χρονομηχανή. Κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το αγαπάμε. Ένας άλλος είναι οι σούπερ μουσικές που παίζουν οι DJs που αναλαμβάνουν τα decks του από τις 21.00 το βράδυ και μετά, ζωηρεύοντας την ατμόσφαιρα.

Καφέ Βαρνάβα 
Πλατεία Βαρνάβα 1, τηλ: 2107017008

Kλείνει φέτος αισίως τα 15 του χρόνια, και εξακολουθεί να παραμένει ζωηρό και παρεΐστικο όσο την πρώτη μέρα που άνοιξε. Παντρεύει τη νοσταλγική διακόσμηση καφενείου –παραδοσιακό μωσαϊκό στο πάτωμα, σκούρες καφετί καρέκλες– με τον νεοτερισμό ενός μενού για πρωινό και brunch που περιλαμβάνει pancakes, σπιτικές λεμονάδες με σοκολατένια κέικ και ομελέτες φούρνου ή μάφιν. Ωραιότατο και για ποτάκι, με πληθωρική κάβα από καθαρά και φτηνά ποτά.

Medez 
Φρύνης 2, τηλ: 21 0751 3925

Ιστορικών στεκιών συνέχεια, με έναν παγκρατιώτικο θρύλο. Το Medez βρίσκεται στις επάλξεις σταθερά από τα 90s, και είναι γουστόζικο και ήσυχο, ό,τι πρέπει για να αράξεις και μόνος/η με καφεδάκι και βιβλίο. Παίζει πάντα ωραίες feelgood μουσικές, ανεβάζοντας την ένταση το βράδυ που το γυρνάει σε μπύρες και ποτάκια. Αν έρθεις πεινασμένος/η, παίζουν και ωραιότατα τσιμπολογήματα, σαν τα scrambled eggs με μπέικον και γραβιέρα, και το κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με Philadelphia και μαρμελάδα φράουλα.

Η Πάπια 
Αυτομέδοντος 4, τηλ.: 2111119558

Είναι ένα από τα πιο κουλ café bar της γειτονιάς της, με μωσαϊκό στο πάτωμα και ατμόσφαιρα σαν να έχεις πάει για καφέ στο σπίτι του κολλητού σου. Είναι ξακουστή για τα κοκτέιλ της, φτιάχνει όμως από τις 9.00 το πρωί και φανταστικό εσπρέσο που περνάει το τεστ Ιταλού στην Αθήνα, έχει και νόστιμα σαντουιτσάκια, χοτ ντογκ και λοιπά τσιμπολογήματα αν έρθεις πεινασμένος/η.

Στο Γκαζάκι 
Αστυδάμαντος 15, τηλ: 21 1013 7070

Απλώνει τα τραπεζάκια του ανάμεσα στις φυλλωσιές της πλατείας Μεσολογγίου και σερβίρει specialty καφέδες, συνοδεία γλυκών και αλμυρών σνακ (δοκίμασε τα pancakes του και στις δύο εκδοχές, με μπανάνα, πραλίνα και Oreo ή με κρέμα τυριού και fouantre γαλοπούλας, θα μας θυμηθείς). Φτιάχνει επίσης φανταστικούς χυμούς χωρίς ζάχαρη, σαν το D. Tox με ανανά, μάνγκο, μήλο και μέντα ή το Ginger Purple με μαύρο μούρο, μπανάνα, αρώνια και πιπερόριζα. Μένει ανοιχτό ως αργά, για να το γυρίσεις σε ποτάκια ή μπύρες αν δεν σου κάνει καρδιά να φύγεις.

Frater & Soror 
Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων, τηλ.: 2107213720

Ξακουστό και κοσμαγάπητο, απλώνει τραπεζάκια στον ήλιο της πλατείας Προσκόπων, έχει κι ένα πολύ ενδιαφέρον εσωτερικό με industrial στοιχεία. Σερβίρει από νωρίς πολύ καλό καφέ (έχει και vegan cappuccino, και έναν από τους καλύτερους flat white της Αθήνας) και νόστιμα τσιμπολογήματα σαν τα pancakes με κοτόπουλο, λαχανοσαλάτα και jalapeno dressing ή το Melt Burger από Black Angus με καραμελωμένα κρεμμύδια και cheddar. Το βράδυ το γυρνά σε ποτά και κοκτέιλ σαν το Pop star με Ketel One Vodka, Passion Fruit, λευκή σοκολάτα και ψημένη καραμέλα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v