Το Better Things είναι η καλύτερη σειρά που δεν έχεις δει

Το Better Things της Pamela Adlon είναι ο νέος μας μεγάλος τηλεοπτικός εθισμός και δεν ντρεπόμαστε καθόλου να το βροντοφωνάξουμε.

Το Better Things είναι η καλύτερη σειρά που δεν έχεις δει

Εδώ και χρόνια ζούμε την χρυσή εποχή της αμερικάνικης κι ευρωπαϊκής τηλεόρασης, η οποία έχει γείρει αισθητά την πλάστιγγα υπέρ της σε σχέση με τον κινηματογράφο. Υπάρχουν αμέτρητες σειρές που μπορούν να επιβεβαιώσουν του παραπάνω λόγου το αληθές όπως το Breaking Bad, το Game of Thrones, το The Office, το Brooklyn Nine Nine, το Black Mirror, το Fleabag, το Succesion και το Louie, για να αναφέρουμε μόνο κάποιες από αυτές που έκαναν τη διαφορά τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ τους θα θέλαμε πάρα πολύ να συγκαταλέγεται και το Better Things που φέρνει τη δημιουργική υπογραφή της Pamela Adlon (η λατρεμένη Marcy Rankle του Californication)

Στους δημιουργούς της σειράς θα βρούμε και τον Louis CK, ο οποίος μετά το τέλος του Louie- συνέγραψε και συν-σκηνοθέτησε αρκετά επεισόδια του Better Things στις πρώτες του σεζόν, παρότι είχε ήδη σκάσει σαν βόμβα το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο οποίο εμπλεκόταν ο διάσημος stand up κωμικός. Η κοινή του ιστορία με την Adlon ξεκινά από παλαιότερα όταν ο Louis C.K. και η Pamela Adlon είχαν στενή συνεργασία στην τηλεοπτική σειρά "Louie". Η Adlon ήταν συν-παραγωγός της σειράς και επίσης εμφανίστηκε σε πολλά επεισόδια ως φίλη και συνεργάτης του Louis C.K.

 

Στο Better Things είναι η Adlon ωστόσο που παίρνει τα ηνία από το άλλο της δημιουργικό μισό συστήνοντάς μας ένα alter- ego της τη Σάμ Φοξ, η οποία είναι μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τρεις κόρες και παλεύει με την εφηβεία, την εμμηνόπαυση, τους δαίμονές της και την περίεργη βρετανίδα μητέρα της μεταξύ άλλων. Βλέποντας τα πρώτα επεισόδια θα καταλάβεις τις κοινές αναφορές με το Louie αφού οι ρυθμοί κι η ατμόσφαιρα του Better Things είναι τουλάχιστον συγγενείς. Εν είδει αυτοσχεδιασμού κάθε επεισόδιο ξεκινά από κάτι φαινομενικά επουσιώδες για να σε φορτώσει στο τέλος του με όλο το βάρος του νοήματος της ζωής.

Μην βαρυγκομάς ωστόσο, δεν χρειάζεται. Τουναντίον θα λέγαμε αφού κάθε επεισόδιο κρύβει απολαυστικά αστεία, σπαρταριστές ατάκες κι ανεπιτήδευτες κωμικές καταστάσεις, που θα σε κάνουν να δεις τη σειρά σε binge watching ρυθμούς. Παρόλα αυτά κάθε επεισόδιο είναι grower κι όσο του αφήνεις χρόνο άλλο τόσο κι αυτό θα σου αποκαλύψει τις σκληρές, ρομαντικές, αφτιασίδωτες μα ουμανιστικές αλήθειες του. Βλέπεις, στη διάρκεια των 5 σεζόν του Better Things, τίποτα δεν θα ξεφύγει από το σεναριακό του μικροσκόπιο. Από τη ζωή και τον θάνατο, τα γηρατεία, την κρίση των 50, το ευκαιριακό σεξ, τα εφηβικά όνειρα που συνετρίβησαν μπροστά σε αυτό που καλούμε καθημερινότητα, την ταυτότητα φύλου, τις οικογενειακές σχέσεις κι όλα όσα συμβαίνουν στη διάρκεια της προετοιμασίας μιας κολονοσκόπησης  η σειρά δεν κρατά κανένα παραμορφωτικό φακό μπροστά στην πραγματικότητα.

Αντίθετα προτιμά να ακολουθήσει τη φυσική ροή της ζωής και να εμπνευστεί από αυτή αντί να εγκλωβιστεί στα τερτίπια της και στα εμπόδια που φέρνει στον δρόμο μας. Δεν ξέρουμε αν αυτή είναι η μεγαλύτερη αρετή του Better Things, ωστόσο αυτή η επιλογή το διαφοροποιεί από αρκετές χασμουρηματικές σειρές που θεωρητικά αναζητούν το νόημα της ζωής ενώ στο τέλος της ημέρας δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ομφαλοσκοπούν. Από εμάς είναι μεγάλο ναι κι ελπίζουμε η σειρά αυτή να είναι ο επόμενος τηλεοπτικός εθισμός σου.

Η σειρά στριμάρει στο Disney+

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v