Oι ξένες σειρές που έκαναν χαμό στα 90s

Το Baywatch, τα Φιλαράκια, το Beverly Hills, τα XF-Files κι οι υπόλοιπες ξένες σειρές που έγιναν τηλεοπτικό σημείο αναφοράς στα τιμημένα 90s.

Oι ξένες σειρές που έκαναν χαμό στα 90s

Αν έχεις ζήσει τα τιμημένα 90s θα ξέρεις από πρώτο χέρι τί πάει να πει να περιμένεις καρτερικά μια βδομάδα ολόκληρη για να παιχτεί το επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς. Τότε δεν υπήρχαν Netflix, Amazon Prime και Disney + να στα έχουν όλα έτοιμα στα χέρια. Τότε κρατιόσουν και περίμενες να πέσουν διαφημίσεις για να πας τουαλέτα ώστε να μην χάσεις ούτε μια σκηνή, γιατί τις επαναλήψεις τις έδειχνε 4μιση το χάραμα. Για αυτό τις πονάμε εκείνες τις σειρές των 90s έκαναν χαμό στην Ελλάδα κι ήρθε η ώρα να τους πλέξουμε το εγκώμιο.

Τα Φιλαράκια

Ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που ανερυθρίαστα υποστηρίζουν ότι δεν εμπιστεύονται εκείνους που δεν τους αρέσουν τα Φιλαράκια. Αν μάλιστα είναι μιας κάποιας ηλικίας κι έχουν ζήσει τη δικαιολογημένη φρενίτιδα των 90s στην Ελλάδα για τον Τζόι, τον Τσάντλερ, τον Ρος, τη Φίμπι, τη Ρέιτσελ και τη Μόνικα τότε δεν σηκώνουμε κουβέντα. Τα Φιλαράκια άλλαξαν μια για πάντα την παγκόσμια τηλεόραση χαρίζοντας έξι εμβληματικούς χαρακτήρες οι οποίοι 19 χρόνια μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της σειράς στέκουν αγέρωχοι και κοιτούν εκατομμύρια φανς να meme-οποιούν τις ατάκες τους και να ορκίζονται αιώνια πίστη στο πιο δημοφιλές sitcom όλων των εποχών.

Baywatch

Αν στα 90s έλεγες πως ήσουν ναυαγοσώστης/στρια ήταν δεδομένο πως θα γινόσουν ο Μιτς Μπιουκάνον του Αιγάλεω κι η Σι Τζέι Πάρκερ των Πετραλώνων. Η απήχηση του Baywatch (που έμεινε στους δέκτες μας από το 1989-2001) ήταν τέτοια που κάθε συνεργείο που σεβόταν τον ευατό του εντός των ελληνικών περιχώρων είχε και μια αφίσα της Πάμελα Άντερσον, της Γιασμίν Μπλιθ, της Κάρμεν Ιλέκτρα ή της Ντόνα Ντ’ Έρικο. Από την άλλη ο ηγέτης της ομάδας ναυαγοσωστών Ντέιβιντ Χάσσελχοφ κατάφερε να υποδυθεί έναν ήρωα που έγινε πιο δημοφιλής κι από τον Ιππότη της Ασφάλτου κι αυτό από μόνο του είναι ένα από τα σπουδαιότερα τηλεοπτικά κατορθώματα της ιστορίας.

Beverly Hills

Η ελληνική τηλεόραση στα 90s αμερικανοποιήθηκε κι από τα Χτυποκάρδια στο Θρανίο περάσαμε στα Χτυποκάρδια του Μπέβερλι Χιλς. Ο Ντίλαν, η Κέλι, η Μπρέντα, ο Μπράντον, η Ντόνα, ο Ντέιβιντ, ο Στιβ κι η Άντρεα μπήκαν μια για πάντα στις ζωές εκατομμυρίων τηλεθεατών κι έγιναν σημείο αναφοράς για την γενιά τους. Ο Ντίλαν κι ο Μπράντον ακόμη κονταροχτυπιούνται για τον τίτλο του μεγαλύτερου καρδιοκατακτητή των 90s ενώ η Κέλι κι η Μπρέντα ενσάρκωσαν τις απόλυτες ανδρικές φαντασιώσεις εκείνης της δεκαετίας. Η σειρά έμεινε στον αέρα από το 1990 μέχρι το 2000 ενώ το 2019 υπήρξε ένα reboot της σειράς χωρίς τον αδικοχαμένο Λουκ Πέρι (Ντίλαν) που ήρθε μόνο για να μας θυμήσει πόσο μεγαλώσαμε.

X Files

Δύο ειδικοί πράκτορες του FBI ερευνούν υποθέσεις που είναι γνωστές ως «X-Files» και σχετίζονται με παραφυσικά ή ανεξήγητα φαινόμενα. O Nτέιβιντ Ντουκόβνι κι η Τζίλιαν Άντερσον γίνονται αντίστοιχα ο Φοξ Μόλντερ κι η Ντέινα Σκάλι και μας προειδοποιούν σε κάθε επεισόδιο ότι η αλήθεια είναι εκεί έξω. Από το 1993 έως το 2002 η σειρά έγινε το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου για τους λάτρεις του παραφυσικού κι ενώ έχουν περάσει 22 χρόνια από την κυκλοφορία της ακόμη και σήμερα το magnum opus του Κρις Κάρτερ χαιρετίζεται ως ευαγγέλιο από τους αμέτρητους φαν του είδους. Αν δεν την έχεις δει δεν είσαι καθόλου φίλος μας.

Ο πρίγκιπας του Μπελ Αιρ

Η ήρεμη ζωή της πλούσιας οικογένειας των Μπανκς, που ζει στην αριστοκρατική περιοχή του Μπελ Αιρ στην Καλιφόρνια, αναστατώνεται από έναν επεισοδιακό επισκέπτη. Ο αρχηγός της οικογένειας, Φίλιπ, δέχεται να φιλοξενήσει τον ατίθασο ανιψιό του, Γουίλ, από την Φιλαδέλφεια. Έκτοτε τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην τηλεόραση όπως την ξέραμε αφού ο Γουίλ Σμιθ κι η παρέα του θα μας προσφέρουν αμέτρητες σπαρταριστές στιγμές αβίαστου γέλιου σε μια σειρά που μέχρι και σήμερα χαιρετίζεται ως η επιτομή του κούλνες.

The Nanny

Η Νταντά ήταν η Φραν Φάιν κι η Φραν Φάιν θα ναι πάντα η Νταντά που αγαπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη από τους Έλληνες τηλεθεατές. Σειρά θρύλος των 90s που ακόμη και σήμερα προβάλλεται σε επαναλήψεις κι εξακολουθεί να έχει πιστό και φανατικό κοινό.

Η σειρά έγινε δημοφιλής στη δεκαετία του '90 και αγαπήθηκε για απολαυστικές ατάκες, τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες των ηθοποιών και την αξιολάτρευτη χαρακτηριστική ένρινη φωνή της πρωταγωνίστριας Φραν Ντρέσνερ. Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, όπου ήταν μια από τις πιο αγαπημένες κωμικές σειρές της εποχής που προβλήθηκε.

Παντρεμένοι με παιδιά

11 σεζόν από το 1987 μέχρι το 1997. 259 επεισόδια κάφρικου χιούμορ κι ευτράπελων περιστατικών, με πρωταγωνιστή τον Αλ Μπάντι, τη σύζυγό του Πέγκι, τα παιδιά τους Κέλι και Μπαντ και τους γείτονές τους Στίβεν και Μάρσι. Οι παντρεμένοι με παιδιά σφράγισαν την ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης της χώρας μας, αφού έγιναν μια από τις πιο προβεβλημένες σειρές της δεκαετίας του 1990, μετατρέποντας τον Αλ Μπάντι σε έναν Iconic τηλεοπτικό χαρακτήρα που αγαπάς να μισείς και γελάς μέχρι δακρύων με τα χοντροκομμένα αστεία του και την κακή τύχη που τον συνοδεύει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v