Ανοιξιάτικες κοντινές αποδράσεις στην άγνωστη Πελοπόννησο

Στο Διακοφτό, την Αρχαία Ασίνη, την Τροιζηνία και τα Ίσθμια, τα τοπία είναι λουλουδιασμένα και τα νερά ζεστά, ό,τι πρέπει για τις πρώτες βουτιές.

Ανοιξιάτικες κοντινές αποδράσεις στην άγνωστη Πελοπόννησο

Γίνονται άνετα και μονοήμερη, έχουν και δωμάτια σε καλές τιμές αν προτιμάς να μείνεις για ΣΚ. Τέσσερα ωραιότατα μέρη στην Πελοπόννησο που δεν μνημονεύουμε συχνά, ό,τι πρέπει για τις πρώτες καλοκαιρινές/ τελευταίες ανοιξιάτικες εξορμήσεις σου.

Στην Αρχαία Ασίνη

Λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, και 10 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, η Ασίνη βρίσκεται ανάμεσα στο Τολό και το Δρέπανο, κι είναι ξακουστή για τα ερείπια της Αρχαίας της Ακρόπολης, την οποία οι ντόπιοι λένε και Καστράκι. Η Αρχαία Ασίνη, που λες, είναι χτισμένη σε ένα λοφάκι 52 μέτρων, με τα τείχη της να χρονολογούνται από το 300 π.Χ. και να αγκαλιάζουν ένα μεγάλο μυκηναϊκό νεκροταφείο. Εδώ ήταν που βρέθηκε ο Βασιλιάς της Ασίνης, το μικρό αγαλματάκι για το οποίο ο Σεφέρης έγραψε το ομώνυμο ποίημα. Κάτω από το Καστράκι υπάρχει μια συμπαθέστατη, και άγνωστη εν πολλοίς, παραλία, η δε γύρω περιοχή προσφέρεται για εξερευνήσεις και μίνι road trip.

Διαβάστε περισσότερα - Η άγνωστη Αργολίδα: 10 στάσεις πέρα από το Ναύπλιο 

Εδώ να μείνεις: Στα περιποιημένα, ευρύχωρα δωμάτια του Villa Christina, 500 μόλις μέτρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο και την παραλία του. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 55€ για το στούντιο που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα. 

Στην Καλλονή

Δεν την έχεις ούτε ακουστά; Άφησέ μας να σε διαφωτίσουμε: Ανάμεσα στα Μέθανα και την Παλαιά Επίδαυρο, στην Τροιζηνία, η Καλλονή είναι ένα από τα από τα πιο ανεξερεύνητα κομμάτια της Αργολίδας. Γλυκύτατο ψαροχώρι με έναν προϊστορικό αρχαιολογικό χώρο, και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία που μνημονεύουμε συχνά ως μια από τις καλύτερες της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου. Λέγεται Καντιναΐς, από το όνομα της καντίνας που βρίσκεται από πάνω της, και είναι μια παραλία βοτσαλωτή, με τιρκουάζ σαν πισίνας νερά, και απολύτως ελεύθερη από ξαπλώστρες και λοιπά ενοχλητικά (φέρε ομπρέλα, η αντανάκλαση του ήλιου στα λευκά βότσαλα δεν αστειεύεται). Η Καλλονή απέχει 20 χιλιόμετρα από τον Γαλατά και το περίφημο λεμονοδάσος του, κι αν νοσταλγήσεις νησί πετάγεσαι και μια μονοήμερη στον Πόρο.

Εδώ να μείνεις: Στα λιτά αλλά φροντισμένα Διαμερίσματα Μάνθος, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται τον Ιούνιο στα 40€ το δίκλινο. 

Στο Καλαμάκι της Κορινθίας

Λίγο παραπάνω από μια ωρίτσα μακριά από την Αθήνα, και 14 χιλιόμετρα από την Κόρινθο, το Καλαμάκι είναι μια μεγάλη, εντυπωσιακή για τα δεδομένα της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου αμμουδιά, οργανωμένη σε ένα μέρος της από το ομώνυμο Kalamaki Beach Resort και ελεύθερη η υπόλοιπη, αν προτιμάς να απλώσεις ψάθες και πετσέτες. Εδώ, στην άλλη άκρη της παραλίας, βρίσκεται και το Camping Isthmia Beach, αν θέλεις να έρθεις με τη σκηνή σου και να μείνεις ένα-δυο βράδια. Ακριβώς πάνω από την παραλία, θα βρεις και δύο από τα καλύτερα ταβερνάκια της Κορινθίας όλης, τον Κήπο όνομα και πράγμα και τον Ρούκουνα. Αμφότερα σερβίρουν ολόφρεσκο ψαράκι και θαλασσινούς μεζέδες να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Περισσότερες βόλτες, φαγητά και εξερεύνηση στη γύρω περιοχή εδώ - Η Κόρινθος είναι η πιο παραγνωρισμένη μονοήμερη 

Εδώ να μείνεις (αν δεν το κάνεις μονοήμερη): Αν το budget και η περίσταση το σηκώνει, το Kalamaki Beach Resort έχει εντυπωσιακά δωμάτια και εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν πισίνα και εστιατόρια (από 133€ το δίκλινο με πρωινό και δείπνο). Στο Camping Isthmia Beach η διανυκτέρευση κοστίζει 7€ το άτομο και 5,50€ για τη σκηνή.

Στο Διακοφτό

Το ξέρεις ως τέρμα του θρυλικού Οδοντωτού, που κάνει μια από τις πιο γραφικές σιδηροδρομικές διαδρομές της Πελοποννήσου, διασχίζοντας το λουλουδιασμένο αυτή την εποχή Φαράγγι του Βουραϊκού –το οποίο μπορείς επίσης να το περπατήσεις, ολόκληρο ή ένα μόνο τμήμα του, ανεξάρτητα ή οργανωμένα, με την Trekking. Πέρα, όμως, από το φαράγγι, το Διακοφτό έχει γύρω του και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου, σαν την Πούντα, με το ψιλό της βοτσαλάκι, τα διάφανα νερά, και τη θέα που απολαμβάνει σε ένα καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα. Η παραλία είναι σε σημεία οργανωμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει κοσμοσυρροή, ή ότι δεν θα βρεις ελεύθερο χώρο να απλώσεις την πετσέτα σου αν δεν συμπαθείς τις ξαπλώστρες.

Εδώ να μείνεις: Στα συμπαθέστατα Διαμερίσματα Δημητρόπουλος, επάνω στην παραλία του Διακοφτού που λέγεται Ελαιώνας, οι τιμές των οποίων τον Ιούνιο δεν ξεπερνούν τα 56€ το δίκλινο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v