Τα παιδικά που δεν θυμάσαι ότι βλέπαμε πιτσιρικάδες

Captain Planet, Silverhawks, Mighty Max κι όλα τα άλλα παιδικά που δεν θυμάσαι πως έβλεπες φανατικά όταν ήσουν παιδί.

Τα παιδικά που δεν θυμάσαι ότι βλέπαμε πιτσιρικάδες

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας νοσταλγούμε συχνά πυκνά την εποχή που ήμασταν πιτσιρικάδες κι η μόνη μας έγνοια ήταν να καβατζώσουμε το τηλεκοντρόλ προκειμένου να δούμε το αγαπημένο μας παιδικό. Η αγάπη μας για όλα εκείνα τα λατρεμένα παιδικά που μας μεγάλωσαν είναι δεδομένη και δεδηλωμένη https://www.in2life.gr/article/2001720/h-kanty-kanty-kai-ta-alla-paidika-poy-lioname-mikroi ωστόσο πρόσφατα θυμηθήκαμε και κάποια πολύ αγαπημένα outsiders, που ίσως είχες ξεχάσει ότι έβλεπες φανατικά.

Captain Planet

«Η Γαία (Gaia), το πνεύμα της Γης, ξυπνάει μετά από αιώνες λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο. Για να το προστατεύσει δημιουργεί 5 μαγικά δαχτυλίδια, τα τέσσερα ένα με τη δύναμη να ελέγχουν από ένα στοιχείο της φύσης και το πέμπτο με τη δύναμη της καρδιάς, και τα μοιράζει σε πέντε παιδιά. Η Γαία στέλνει αυτούς τους πέντε Planeteers, όπου υπάρχει σοβαρή μόλυνση του περιβάλλοντος για να την αποτρέψουν με τη βοήθεια των δυνάμεών τους. Όταν η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ενώνουν τις δυνάμεις από τα 5 δαχτυλίδια τους και τότε εμφανίζεται ο Κάπτεν Πλάνετ (Captain Planet)». Αυτή είναι η ιστορία του Captain Planet και των Planeteers που προσπαθούν να σώσουν τη γη από την περιβαλλοντική καταστροφή. Όπως καταλαβαίνεις ήταν το πρώτο οικολογικό καρτούν με το οποίο είχαμε κολλήσει σαν πιτσιρίκια.

Καμπαμπαρού

Είναι βέβαιο ότι η φράση «Διάβολε, είναι ο Καμπαμαρού» είχε ακουστεί στα περισσότερα σπίτια της ελληνικής επικράτειας που είχαν τηλεόραση τη μακρινή πια δεκαετία του 1990. Τιμημένο άνιμε που προσπέρασε τα λάθη της μεταγλώττισης και φώλιασε στις καρδούλες των παιδιών που αγάπησαν αυτόν τον γκαντέμη πρωταγωνιστή που καταβρόχθιζε μακαρονάδες σαν να μην υπάρχει αύριο. Ο " target="_blank" rel="noopener">12ος Πίθηκος έχει κάνει μια εξαίσια κι άκρως εθιστική διασκευή στο υπέροχο εναρκτήριο τραγούδι, το οποίο δεν άργησε να γίνει ούλτρα καλτ.

Silverhawks

Τα ασημένια γεράκια είχαν ένα από τα πιο λατρεμένα τραγούδια τίτλων που είχες ακούσει ποτέ σου ως πιτσιρικάς. Ένας βιονικός αστυνομικός που ονομάζεται Commander Stargazer στρατολόγησε τους SilverHawks (που είναι ανθρωπόμορφοι πολεμιστές κατασκευασμένοι εν μέρει από μέταλλο) για να πολεμήσουν τον κακό Mon*Star και τη διαγαλαξιακή συμμορία του που προφανώς ζουν κι αναπνέουν για να τους κάνουν κακό. Αγαπημένο παιδικό που σίγουρα έχουν σε ξεχωριστή θέση στην καρδούλα τους, όσοι έπιαναν θέση μπροστά στην τηλεόραση τα σαββατοκύριακα των τιμημένων 90s.

Μighty Max

Ο Mighty Max ήταν στην ουσία η «αγορίστικη» εκδοχή της Polly Pocket η οποία έκανε χαμό στα 90s, αφού μπόλικα πιτσιρίκια παρακαλούσαν γονείς και παππούδια ώστε να τους αγοράσουν τα φανταστικόκαταπληκτικά παιχνίδια της σειράς. Εδώ θα παρακολουθούσαμε τις περιπέτειες του Max, ο οποίος με ένα μαγικό καπέλο μπέιζμπολ μπορούσε να τηλεμεταφέρεται σε όποιο σημείο της Γης ήθελε. Ο ατρόμητος Max δεν καταλάβαινε από κινδύνους αφού χάρη στη βοήθεια των συντρόφων του μπορούσε να αντιμετωπίσει όλα τα τέρατα που βρισκόταν στον δρόμο του και την αυτού δαιμονιότητα του Skullmaster.

Bravestarr

Ο Σερίφης του Διαστήματος δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του μιας και είχε το μάτι του γερακιού, το αυτί του λύκου, τη δύναμη της αρκούδας, την ταχύτητα του πούμα. Όλες αυτές οι υπερδυνάμεις έκαναν αυτό τον φτωχό και μόνο καουμπόι του διαστήματος, τον απόλυτο κυρίαρχο του New Texas αφού δεν φοβόταν να τα βάλει με κάθε ληστή και παράνομο που τολμούσε να αμφισβητήσει την εξουσία του Bravestarr. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ ούτε εκείνον ούτε το τραγούδι τίτλων της σειράς.

Σπορτ Μπίλλυ

O Μπίλλυ με τη βοήθεια της Λίλλυ, του σκύλου τους Ουίλλυ, του Σπόρτικους και της Πανδόσας με το κομπιούτερ τους από τον πλανήτη Όλυμπο, του διαχρονόπλοιού του και τέλος της μικρής μαγικής του τσάντας (το σούπερ ντούπερ κι έξτρα μαγκαϊβερικό βαλιτσάκι), προσπαθεί να σώσει διάφορα αθλήματα από τις μηχανορραφίες της σατανικής Βάντα και του βοηθού της Σάιπ, οι οποίοι προσπαθούν να καταστρέψουν όλα τα αθλήματα στον πλανήτη Γη. Υπήρξαν γενιές και γενιές παιδιών που μεγάλωσαν με την παρέα του Σπορτ Μπίλλυ κι εμείς περήφανα δηλώνουμε πω ήμασταν κάποια από αυτά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v