Τι να βάλω στο backpack για να γλιτώσω τα επιπλέον αεροπορικά κόστη;

Φασούλι το φασούλι γεμίζουμε το backpack σου, προκειμένου να πάρεις μαζί όλα όσα χρειαστείς στο επόμενο ταξίδι σου γλιτώνοντας περιττά κόστη.

Τι να βάλω στο backpack για να γλιτώσω τα επιπλέον αεροπορικά κόστη;

Αν είσαι κάπως μεγαλύτερ@ είναι πιθανόν να θυμάσαι τις εποχές που ταξίδευες στις αεροπορικές χωρίς το άγχος του ζυγίσματος των βαλιτσών ή σακβουαγιάζ σου και του έξτρα κόστους που προκύπτει για χειραποσκευές και αποσκευές στη μεγάλη πλειοψηφία των αεροπορικών εταιρειών. Αν έχεις πετάξει πρόσφατα μάλιστα, θα έχεις διαπιστώσει πως τα κόστη για την προσθήκη των παραπάνω αποσκευών έχουν ανέβει αρκετά, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να επιλέγουν να πετάξουν κουβαλώντας ένα και μόνο προσωπικό αντικείμενο συγκεκριμένων διαστάσεων και κιλών.

Για αυτόν τον λόγο πληθαίνουν εκείνοι που ταξιδεύουν αεροπορικώς με το backpack τους κάνοντας αλχημείες για να το γεμίσουν παίρνοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα. Έχεις βρεθεί στην ίδια θέση και αναζητάς εναγωνίως κάποιον να σε ξεστραβώσει προκειμένου να μην ξεχάσεις κάτι; Μην αγχώνεσαι και μην ανησυχείς. Η αλχημιστική ομάδα του in2life, άρτι αφιχθείσα από αεροπορικό ταξίδι έχει μια λύση σε κάθε πιθανό πρόβλημα, γεμίζοντάς σε με tips για να γεμίσει το backpack χωρίς να βγεις υπέρβαρος.

Βεβαιώσου ότι έχεις το σωστό backpack

Μπες στη σελίδα της αεροπορικής εταιρείας με την οποία πετάς ώστε να τσεκάρεις τις διαστάσεις που ισχύουν για το προσωπικό αντικείμενό σου/χειραποσκευή. 55 εκ. Χ 40 εκ. Χ 23 ΕΚ. είναι οι συνήθεις διαστάσεις ενώ το επιτρεπόμενο βάρος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8 κιλά, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν μικρές αποκλίσεις ανά εταιρεία.

Εκμεταλλεύσου τα ρούχα που φοράς

Φόρα παντελόνια, πουκάμισα, ζακέτες και μπουφάν με πολλές και φαρδιές τσέπες προκειμένου να χώσεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς σε αυτές γλιτώνοντας χώρο και βάρος από το backpack σου. Φρόντισε μόνο μην καταλήξεις σαν το Τζόι στο χαρακτηριστικό επεισόδιο από τα Φιλαράκια όταν ο λατρεμένος ήρωας φόρεσε όλα τα ρούχα του Τσάντλερ για να τον αποστομώσει.

Μην φορτωθείς με είδη περιποίησης

Σχεδόν όλα τα καταλύματα έχουν ατομικά είδη περιποίησης επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουβάλησεις κάποια εξ αυτών στο backpack σου. Αν πάλι μείνεις σε φίλους ή οικογένεια για λίγες μέρες, θα βολευτείς εξαιρετικά με τα δικά τους. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείς έξτρα χώρο.

Παντόφλες μιας χρήσης γιατί έτσι

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις τις παντόφλες μαζί σου, ακόμη κι αν βγάζεις σπυράκια στην ιδέα και μόνο να περπατάς ξυπόλητος. Η λύση υπάρχει και λέγεται παντόφλες μιας χρήσης που ζυγίζουν ελάχιστα χωρίς ενώ πιάνουν ελάχιστο χώρο στο backpack σου.

Προσάρμοσε το φαρμακείο σου στις μέρες που θα μείνεις

Άνθρωποι είμαστε και δεν είναι διόλου απίθανο να μας βρει κάποιο κακό ή ατυχές περιστατικό στο ταξίδι μας. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι πρέπει να πάρεις όλοκληρο το φαρμακείο μαζί σου. Συνεπώς μην κουβαλάς τις συσκευασίες των φαρμάκων, ενώ επέλεξε να κόψεις από τις καρτέλες τον αντίστοιχο αριθμό χαπιών που θα χρειαστείς όσες μέρες λείψεις από το σπίτι σου. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις έξτρα χώρο.

Μην ξανοίγεσαι με τις αλλαξιές

Ταξιδεύεις με backpack μόνο επομένως πολυτέλειες για πολλά ρούχα και παπούτσια δεν υπάρχουν. Αν λείψεις 2-3 μέρες τότε άλλο ένα σετ ρούχα είναι υπέρ-αρκετό αν μείνεις παραπάνω μέρες προσπάθησε να κάνεις το εξής κολπάκι. Διαίρεσε τις μέρες που θα μείνεις διά του 3 ή του 4 κι έτσι θα δεις πόσες αλλαξιές μπορείς να κουβαλήσεις μαζί σου.

Φορτιστές και laptop

Μην ξεχάσεις τον φορτιστή σου γιατί λογικά θα μπεις σε μπελάδες. Αν θες τη γνώμη μας, βάλ’ τον σε καμία τσέπη για να γλιτώσεις κι άλλο χώρο, ειδικά να θες να κουβαλήσεις laptop μαζί σου για σοβαρό επαγγελματικό λόγο. Πιάνουν λίγο χώρο, ωστόσο το επιτρεπόμενο βάρος θα αυξηθεί, αν συνυπολογίσεις και τον φορτιστή του.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν ταξιδέψουν ζυγίζονται

Αφού έχεις τελειώσει το backpack σου ζύγισέ το ακολουθώντας την πολιτική της εκάστοτε εταιρείας, για να αποφύγεις έξτρα κόστη στο ζύγισμα του αεροδρομίου, καθώς είναι πολύ πιθανόν να βρεθείς προ εκπλήξεως.

Γυαλιά ηλίου κι ομπρέλα σώζουν ζωές

Ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος ασχέτως όσων γράφουν τα προγνωστικά των μετεωρολογικών σάιτ. Για αυτό στα απαραίτητα μπαίνουν τα γυαλιά ηλίου κι η ομπρέλα για να μην βρεθείς ποτέ προ εκπλήξεως.

Αντισηπτικά μαντηλάκια και μωρομάντηλα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν

Στα sos ενός σύντομου ταξιδιού, είναι φυσικά μια μικρή ατομική συσκευασία με αντισηπτικά μαντηλάκια και μωρομάντηλα που θα σε διευκολύνουν κατά πολύ. Όταν τα χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά θα μας θυμηθείς και θα μας ευχαριστείς. Βάρος ιδιαίτερο δεν έχουν, ενώ χωράνε και στις τσέπες.

Μαγνητάκια καρτ ποστάλ και duty free για δώρα

Αν θες να φέρεις κάποια δωράκια σε συγγενείς φίλους και ταίρι, καλό θα ήταν να περιοριστείς σε μαγνητάκια, αναμνηστικά στυλό ή μολύβια και καρτ ποστάλ καθώς όλα τα άλλα μοιάζουν απαγορευτικά σε βάρος και χώρο. Μπορείς κάλλιστα να εκμεταλλευτείς και τα duty free καθώς ό,τι κι αν πάρεις από εκεί δεν προστίθεται στις αποσκευές σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v