Πού θα φας ωραία παϊδάκια με θέα θάλασσα και βουνό

Θες τραγανά παϊδάκια και κάθε λογής κρεατικά με όμορφη θέα για να ανοίξει η όρεξη και να φας κι άλλα; Κράτα σημειώσεις.

Πού θα φας ωραία παϊδάκια με θέα θάλασσα και βουνό

Τα παϊδάκια είναι φρούτο και ό,τι και να λένε οι διατροφολόγοι εμείς θα επιμένουμε να τα καταναλώνουμε – μια στο τόσο – όπως τους αρμόζει: με το κιλό και με το χέρι.

Ακόμα καλύτερα όμως, μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε με όμορφη θέα, σε βουνά και θάλασσες.

Γιατί έτσι μας αξίζει.

Εξοχικό Κέντρο Άγιος Μερκούριος

Ά Φυλακιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 21 0816 9617

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AgiosMerkourios (@agiosmerkourios)

Χωμένη στο βουνό, με θέα που βλέπει «πιάτο» την Αθήνα ως τη θάλασσα αυτή η εξοχική ταβέρνα σερβίρει πέρα από κορυφαία παϊδάκια, άψογα ψημένες μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες, αλλά και συκώτι. Την κρεατοφαγία στον Άγιο συμπληρώνουν υποδειγματικά η χειροποίητη τυροκαυτερή, το τηγανιτό τυροπιτάρι, οι φρέσκες σαλάτες και οι φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές. Για ένα πλήρες γεύμα με παϊδάκια για τη μέση, κυρίως και κρασί, υπολόγισε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο, με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος. Τα Σαββατοκύριακα η αναμονή είναι συνήθης αν έρθεις μετά τις 14.00.

Η Θέα

25ο χλμ Λεωφ. Κατσιμιδίου, Αχαρνές, τηλ: 21 0816 9623

Ακριβώς δίπλα από τον Άγιο Μερκούριο, η Θέα έχει… θέα και βάζει κάθε μέρα κάρβουνα ψήνοντας ζουμερά αρνίσια παϊδάκια, χειροποίητα μπιφτέκια, σταυλίσιες μπριζόλες, μοσχαρίσια γάλακτος, χοιρινές και χωριάτικα λουκάνικα σε γενναίες μερίδες. Στα ορεκτικά του μενού θα βρεις φρεσκότατες χειροποίητες πατάτες τηγανιτές, νοστιμότατη χειροποίητη τυροκαυτερή, χορτοπιτάρι και ωραίες κλασικές σαλάτες, όπως χόρτα βραστά και χωριάτικη. Μαζί με μπύρες ή χύμα κρασί και κερασμένο γλυκάκι ο λογαριασμός στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Street Steaks & More

Ακτή Κουμουνδούρου 12, Μικρολίμανο, τηλ: 21 0412 1881

Στο Μικρολίμανο, με όμορφη θέα στη φωτισμένη από τα καραβάκια θάλασσα, το  Street Steaks & More σερβίρει κρεατικά σε ψαγμένες κοπές, αλλά και ωραιότατα παϊδάκια αρνίσια σε μερίδα, καλοψημένα και νόστιμα. Πλην αυτών, εδώ θα δοκιμάσεις αρνάκι μαριναρισμένο με σάλτσα τσιμιτσούρι, ντομάτα, κρεμμύδια και πικάντικο γιαούρτι, κεμπάπ γιαουρτλού, χοιρινή μπριζόλα Tomahawk κιλού και χοιρινά πανσετάκια. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί, λίγο παραπάνω αν επιλέξεις κάποια ακριβή κοπή.

Ρήγας

Ίδης 18, Καστέλλα, τηλ: 2104112936

Παραμένουμε Πειραιά, και πάμε προς Καστέλλα, εκεί ψηλά στον λόφο όπου ο Ρήγας απλώνει από το 1970 τα τραπέζια του προσφέροντας ένα «μπαλκόνι» θέας ό,τι πρέπει για ελληνικές σπεσιαλιτέ και μεζέδες με θέα στον Σαρωνικό. Στον κατάλογό του εξέχουσα θέση κατέχουν τα αρνίσια παϊδάκια, και τα κοτοπουλένια, όπως επίσης οι πανσέτες, το ψαρονέφρι, η μοσχαρίσια γάλακτος, το χοιρινό σουβλάκι και τα χειροποίητα μπιφτέκια. Όλα συνοδεύονται με γαρνιτούρα της επιλογής σου, ενώ αν είστε μεγάλη παρέα, ενδείκνυνται οι ποικιλίες με παϊδάκια, κοτόπουλο, λουκάνικο, κεμπάπ και πιτούλες. Ωραία και τα ορεκτικά, με κολοκυθοκεφτέδες, μελιτζάνες τηγανιτές και τζατζίκι. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με κρασί.

Ο Τάκης Κεμπαμπτζίδικον

Αγίου Παντελεήμονος 17, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0890 0200

Σε «παραλιακό» σημείο στην Βουλιαγμένη, ο Τάκης είναι ό,τι πρέπει για να σε τααΐσει όμορφα τις ηλιόλουστες μέρες, με τραπεζάκια έξω τα οποία απολαμβάνουν όμορφη θέα στο πράσινο και το μπλε. Πιάσε θέση λοιπόν και παράγγειλε ωραία παϊδάκια αρνίσια γάλακτος με το κιλό ή σε μερίδα με πατάτες ή πιο διατροφικά αν θες, παϊδάκια κοτόπουλο επίσης με το κιλό και σε μερίδα. Κατά τα λοιπά, στον κατάλογο θα βρεις τίμια τυλιχτά, μπριζόλες σχάρας, συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με πατατούλες, σουτζούκι σπέσιαλ με πίτα κρεμμύδι και ψητή πιπεριά, παστουρμά με πιτούλες και κεμπάπ γιαουρτλού. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με μπίρα.

Μαντρί

Βαρδουσίων 29, Γλυφάδα, τηλ: 21 0962 3071

Αγαπημένη μοντέρνα χασαποταβέρνα της Γλυφάδας με υπέροχη θέα στη θάλασσα, το Μαντρί είναι ό,τι πρέπει για κρεατοφαγία σε φόντο μπλε και γαλανό. Στο ψηλότερο σημείο της Τερψιθέας, θα απολαύσεις εξαιρετικό παϊδάκι σε τρεις βερσιόν – αρνίσιο, κοτόπουλο και προβατίνα, αλλά και νόστιμο κοκορέτσι Ρουμελιώτικο και ζουμερό κοντοσούβλι χοιρινό, καθώς και premium κοπές, όπως tomahawk, tagliata και picanha. Με χύμα κρασί Νεμέας και κερασμένο γλυκάκι, υπολογίστε περί τα 20€-25€ κατ’ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v